Speltips

Match/event
Topptipset - 19/4
Datum
19/04 - 2022
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Liverpool - Man United
1
2. Inter - Milan
1x2
3. Real Betis - Elche
1x2
4. Villarreal - Valencia
1
5. Hamburg - Freiburg
2
6. Fulham - Preston
1x
7. Ipswich - Wigan
1x2
8. Oxford - MK Dons
12
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 19/4 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 19 april, 2022

Det spelas ingen Champions League-fotboll denna vecka men vad gör väl det när vi istället kan se fram emot ett glödhett rivalitetmöte på Anfield samt ett känsloladdat Milanoderby på San Siro? Med strålande spelvärde från de spanska bidragen ser kupongen även trevlig ut ur ett värdemässigt perspektiv. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 20:44

1. Liverpool – Manchester United 

Förutom äran står viktiga poäng på spel i detta rivalmöte. Manchester United måste avsluta säsongen starkt om det ska bli Champions League-spel kommande säsong och gästerna har en högst avgörande vecka framför sig där Arsenal och Chelsea står näst på tur. Det mesta talar för att Liverpool på resande fot blir numret för stort för “The Red Devils” som inte nått upp till någon särskilt hög nivå under de senaste månaderna. Möjligtvis kan Cristiano Ronaldo skapa magi framåt, men fixstjärnans medverkan är ett frågetecken ikväll efter att ha förlorat sin son vid förlossning. Högst trolig etta.

2. Inter – Milan 

Returmöte i Coppa Italias semifinal och det kommer vara känsloladdad då Milanoklubbarna Inter och Milan drabbar samman. De sistnämnda har inte förlorat en tävlingskamp sedan mitten av januari och mot topplagen har Stefano Piolis manskap varit oerhört framgångsrika med hjälp av sitt kompakta försvarsspel. Det första mötet slutade mållöst och en avvaktande kamp är att vänta även här. Något som torde passa gästerna väldigt bra och vi ser inte Inter som några klara favoriter. Utgå från mitten.

3. Real Betis – Elche 

Real Betis har kunnat rikta fullt fokus till ligaspelet under den senaste månaden och det har gett utdelning. Med elva poäng från de senaste fem omgångarna har arrangörerna vittring på en Champions League-plats där Barcelona, Sevilla och Atlético Madrid alla svävar i fara. Elche har ännu inte säkrat ett nytt kontrakt men fick andrum i nedflyttningsstriden i och med 3-0-viktorian mot Mallorca senast. Gästerna har ett högt kunnande men har inte riktigt fått det att stämma på resande fot. Med ettan streckad upp till skyarna kritar vi in samtliga tecken på kupongen.

4. Villarreal – Valencia 

Valencia har inte haft någon vidare inledning på kalenderåret och tycks inte heller vara särskilt intresserade av att avsluta säsongen starkt. Prestationerna mot Cádiz och Rayo Vallecano lämnade mycket att önska och närmast kommer Fladdermössen från en förlust hemma mot Osasuna. Villarreal har tveklöst presterat på en högre nivå ute i Europa och fokus kommer främst ligga på Champions League-slutspelet. Efter detta möte har “Den gula ubåten” dock över en veckas vila och Unai Emery behöver inte spara på krafterna således. Spiketta!

5. Hamburg – Freiburg 

Hamburg har haft en relativt enkel väg till denna semifinal. I sin helhet gör arrangörerna ingen märkvärdig säsong och det kommer krävas en högre nivå om HSV ska ha något att säga till om här. Freiburg har varit det stora utropstecknet i Bundesliga och kommer sannolikt spela ute i Europa kommande säsong. Gästerna är oerhört trygga i sitt försvarsspel och på offensiv väg har Nils Petersen visat strålande form under våren. Här håller vi “Breisgau-Brasilianer” som favoriter och den understreckade tvåan kan mycket väl lämnas allena. 

6. Fulham – Preston 

Det är bara en tidsfråga innan Fulhams återkomst till Premier League blir officiell. The Cottagers har presterat på en oerhört hög nivå denna säsong och har bland annat noterats för mäkta imponerande 95 strutar. Aleksandar Mitrović har noterats för 38 (!) av dessa och kommer leka hem skytteligatiteln. Två raka nederlag i ryggen är inte något som oroar särskilt då nivån på prestationerna alltjämt varit hög. Även Preston gör det bra för stunden där The Lilywhites spelar helt utan press. Playoff-jagande duon QPR och Millwall har tappat poäng mot Ryan Lowes manskap under de senaste omgångarna och med ettan streckad upp till skyarna gör krysset den givna utgångsettan sällskap.

7. Ipswich – Wigan 

Två klubbar med en hög kapacitet drabbar samman på Portman Road. Mycket talar för att Wigan återvänder till The Championship efter två säsonger i League One. En viss nonchalans har dock visats upp under de senaste omgångarna och det gäller för Leam Richardson att se till att spelarna bibehåller fokus. Ipswich är säkerligen besvikna över att inte vara med och utmana om en uppflyttning. Formen har varit nedåtgående sedan det stod klart att The Blues inte längre kan nå en playoffplats. I sin hemmaborg är arrangörerna dock svårspelade och om plånboken tillåter ser vi helst att utgångstvåan får uppbackning.

8. Oxford – MK Dons 

Oxford har inte övertygat på senare tid och var så när att tappa en tidig 3-0-ledning mot nedflyttningshotade Fleetwood senast. Full pott i de återstående tre omgångarna är ett måste om arrangörerna ska ha en rimlig chans att knipa en playoff-plats. Inte heller MK Dons lär vara särskilt belåtna med delad ära då gästerna febrilt jagar tvåan Rotherham för en direktplats till The Championship. Krysset går på så vis att uteslutas från kupongen. En gaffel (etta-tvåa) är det kloka valet på Kassam Stadium.

Läktarens säkra: Liverpool

Manchester United har inte besegrat Liverpool på Anfield sedan Sir Alex Fergusons tid i klubben. Denna säsong har nivåskillnaden mellan de två rivalerna varit markant och då har vi svårt att se “The Red Devils” ens få med sig poäng från Merseyside.

Läktarens skräll: Elche

Elche har haft problem med kontinuiteten men tenderar att göra det väl mot topplagen. Real Madrid fick nöja sig med delad ära på Bernabeu och Barcelona blev hårt pressade på Camp Nou för att nämna ett par exempel. Tufft läge mot ett mer motiverat Real Betis men till rådande streckning sticker tvåan ut som kupongens främsta kupongrensare.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus