Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 19/4
Datum
19/04 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Leeds - Liverpool
12
2. IFK Göteborg - AIK
1x2
3. Varberg - Elfsborg
2
4. Norrby - Jönköping
1x2
5. Haninge - Täby FK
1
6. Randers - Midtjylland
1x2
7. Leganés - Ponferradina
1x2
8. Almería - Espanyol
1
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 19/4 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

Strålkastarljusen riktas mot Ullevi denna måndag där Marek Hamsik förväntas göra sin efterlängtade debut. Kupongen ser även riktigt lockande ut värdemässigt med flera fina skrälldrag. Mer om detta i analysen nedan, häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Leeds – Liverpool 

Vi förväntar oss en fartfylld tillställning på Elland Road och köper inte riktigt oddssättarnas värdering på ettan. Leeds imponerade stort borta mot Manchester City senast, trots en man mindre hela andra halvlek. Med en Europa League-plats fortsatt på nykomlingarnas radar får Liverpool passa sig. Till skillnad från exempelvis Arsenal kommer Marcelo Bielsas manskap sätta gästernas försvagade defensiv på prov med sin intensiva spelstil. Självfallet kommer Merseysideklubben få stora ytor att arbeta på i gengäld men vi ser ettan som klart troligare än angivet där båda klubbar kommer gå för tre poäng. Gaffeln (etta-tvåa) är för oss given.

2. IFK Göteborg – AIK 

I vår mening råder AIK som favoriter på Ullevi där Bartosz Grzelak har fått till ett välsvetsad truppbygge. Defensiven är ruskigt stark och offensiven ser klart mer intressant ut med återvändaren Nicolás Stefanelli samt Bojan Radulovic. Vad som talar för IFK Göteborg? En viss Marek Hamsik, som av allt att döma kommer debutera för Blåvitt under måndagen. Med det sagt har den rutinerade mittfältaren inte spelat en tävlingsmatch sedan landslagssamlingen i november och det kan mycket väl ta ett par veckor innan 33-åringen är igång på allvar. Strecka från höger.

3. Varberg – Elfsborg 

Elfsborg må sakna stjärnglans sedan Jesper Karlsson lämnade men Jimmy Thelin har alltjämt en solid trupp som kommer vara svårslagna även denna säsong. Gästerna är defensivt kompakta och framåt finns det alltjämt hot i form av Per Frick samt Rasmus Alm. Lika optimistiskt är det inte kring Varberg som inför säsongen tappade sina tre främsta offensiva hot i form av Astrit Selmani, Gustaf Norlin och Junes Barny. Precis som i premiären mot Mjällby tror vi att värdskapet lämnar mållösa. Tvåan är en fin spik till rimlig procent.

4. Norrby – Jönköpings Södra 

Oviss batalj där vi inte är riktigt säkra vart årets upplaga av Jönköpings Södra bör placeras. Amir Al Ammari och Edin Hamidovic har sålts av samtidigt som Dzenis Kozica låneavtal har utgått. Trion var gästernas tre främsta offensiva hot i fjol så det finns ett stort tomrum att fylla. 5-1-viktorian mot Vasalund i premiären är även missvisande där utvisningen på Charbel Georges efter dryga halvtimmen blev högst avgörande. Faktum är att nykomlingarna ledde med 1-0 dessförinnan. Norrby är ett lag för den undre halvan men vi köper inte det tydliga favoritskap som spelarpoolen riktar åt öst. Vi prioriterar ettan till strålande spelvärde.

5. Haninge – Täby FK 

Haninge öste in mål under fjolåret men utan succéspelarna Ashley Coffey samt Marijan Cosic har värdskapets offensiv försvagats något kopiöst. Duon stod alltså för sanslösa 46 av värdskapets 77 strutar under fjolårssäsongen och det går inte annat än att dra slutsatsen att de blåvita kommer bli negativt påverkade av deras frånvaro. Täby kommer från en tung fjolårssäsong men har inlett årets upplaga positivt. Det ska inte dras för stora växlar kring 7-2-viktorian mot ett blekt Assyriska men kombinerat med 2-2-resultatet hemma mot Umeå, som i fjol lirade i Superettan, är helt klart över förväntan. Med tvåan understreckad är det inte fel att ta ställning åt öst.

6. Randers – Midtjylland 

Det finns en del intressant statistik att ta ställning till mellan dessa klubbar. Midtjylland har fullständigt dominerat inbördes möten i snart ett decennium. Sedan Randers senast besegrade Ulvene, vilket var i november 2012, har värdskapet endast skrapat ihop två poäng från 21 matcher. Anmärkningsvärt är dock att RFC har stått upp väl mot gästerna de senaste åren, inte minst hemma på Cepheus Park. Värt att ta i beaktning är även att Randers behöver avsluta säsongen starkt om det ska finnas hopp om arrangörerna ska nå en Europa League-biljett. Tvåan ska alltjämt ses som sannolik men då denna streckas väl hårt kryssar vi in samtliga tecken på kupongen.

7. Leganés – Ponferradina 

Rent spelmässigt presterar Leganés klart bättre än vad formen indikerar men skärpan framför mål saknas där anfallsduon Borja Baston samt Sabin helt saknar självförtroende. Defensivt är värdskapet desto starkare och hemma på Estadio Municipal de Butarque har Los Pepineros vunnit 13 av 17 matcher i ligaspelet. Ponferradina har tappat dyrbar mark i jakten på en playoff-plats efter att ha lämnat segerlösa från de senaste fyra omgångarna. Ettan inleder men garderas tidigt och gärna med samtliga tecken.

8. Almería – Espanyol 

Kupongen avrundas med ett riktigt intressant toppmöte på Estadio de los Juegos Mediterráneos. Matchen i matchen är onekligen den mellan skyttekungarna Umar Sadiq och Raúl de Tomás. Almería är mer eller mindre pressade till att vinna om värdskapet ska ha en rimlig chans att utmana om direktplatsen. Det ska inte vara omöjligt även om lagets formkurvor indikerar annorlunda. Höstens inbördes var vidöppen och då ska tilläggas att Espanyol är ruskigt solida i sin hemmaborg. Bättre chanser finns här och vi köper inte gästerna som tydliga favoriter. Vi tar ställning åt väst där riktigt fint spelvärde erbjuds.

Läktarens säkra: Elfsborg

Varberg har inte samma offensiva kapacitet som i fjol där Astrit Selmani i synnerhet kommer saknas. Här ställs värdskapet mot ett av ligans främsta försvar och räkna med att Elfsborg är segerlystna efter premiärförlusten.

Läktarens skräll: Norrby

Det vore ingen dunderskräll om Norrby löser en seger här men spelarpoolen tycks anse just det. Jönköping Södra har tappat flera nyckelspelare från i fjol och vi köper inte den skyhögt streckade tvåan över huvud taget.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus