Speltips

Match/event
Topptipset - Torsdag 19/5
Datum
19/05 - 2022
Matchstart
20:30
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Aston Villa - Burnley
12
2. Chelsea - Leicester
1
3. Everton - Crystal Palace
1x2
4. Hertha Berlin - Hamburg
1x2
5. Port Vale - Swindon
1x2
6. Luzern - Young Boys
1
7. Lausanne - Sion
1
8. Grasshoppers - St. Gallen
12
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 19/5 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 19 maj, 2022

Premier League och Super League täcker upp större delen av kupongen med tre bidrag vardera. Hos den förstnämnda riktas fokus till nedflyttningsstriden där såväl Burnley som Everton febrilt jagar ett nytt kontrakt. Spelvärdet hittas i Schweiz där vi i synnerhet gillar värdespiken på Swissporarena skarpt. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 20.29

1. Aston Villa – Burnley 

Pressat läge för Burnley som för tillfället befinner sig på fel sida av nedflyttningsstrecket. The Clarets har dock en match mindre spelad än Leeds och skulle vid seger kliva upp på säker mark inför den avgörande omgången. Inte omöjligt att så blir fallet då gästerna har radat upp solida prestationer under Mike Jacksons styre. Aston Villa lyckades visserligen bortabesegra Burnley med 3-1 för knappt två veckor sedan men motivationsfaktorn talar inte till arrangörernas favör. En gaffel (etta-tvåa) blir vår lösning på Villa Park.

2. Chelsea – Leicester 

Leicester har fått rejäl utdelning på offensiv väg under de senaste två omgångarna men detta mot bottenskrapet Norwich och Watford. På det stora hela har Rävarna underpresterat och utan något särskilt att spela för blir det tufft på ett svårspelat Stamford Bridge. Chelsea har förvisso inte heller något att spela för men vill säkerligen avsluta säsongen snyggt framför hemmapubliken. Särskilt efter den snöpliga finalförlusten mot Liverpool i lördags. Ettan singlas trots hård streckning.

3. Everton – Crystal Palace 

Det är inte mycket som har gått Evertons väg denna säsong. Bataljen mot Brentford sammanfattar The Toffees säsong ganska väl där Frank Lampards manskap fick två spelare utvisade och därtill nickskarvade Seamus Coleman bollen i egen kasse. Dessförinnan gick Merseysideklubben miste om tre poäng mot nästjumbon Watford som redan är klara för nedflyttning. Att Richarlison har hittat formtoppen under säsongsavslutningen är däremot positivt och Dominic Calvert-Lewin fick slutligen bryta sin måltorka i söndags. Detta blir dock ingen enkel uppgift mot ett kunnigt Crystal Palace som kommer med fyra raka utan nederlag i bagaget. Vi helgarderar!

4. Hertha Berlin – Hamburg 

Spännande playoff-final där Hamburg har siktet inställt på en återkomst till det tyska finrummet. HSV gör en riktigt fin säsong och nådde bland annat hela vägen till semin i den inhemska cupen DFB-Pokal. Robert Glatzel har varit prominent för gästerna denna säsong där 28-åringen i synnerhet har stått för en fantastisk vårsäsong. Hertha Berlin har i grund och botten ett högre kunnande men en lång skadelista hämmar Berlinklubben. Framförallt väcker målvaktssituationen ett stort frågetecken då Alexander Schwolow väntas vara otillgänglig samtidigt som Marcel Lotka är tveksam till spel efter att ha ådragit sig en mild hjärnskakning. Strecka från höger.

5. Port Vale – Swindon 

På Vale Park ska det avgöras vem som gör Mansfield sällskap i playoff-finalen. Swindon har en 2-1-ledning att försvara men såg länge ut att få med sig klart bättre förutsättningar innan Manchester United-produkten James Wilson reducerade i matchens slutskede. Gästerna ska alltjämt ses med goda möjligheter att avancera här. The Robins dominerade Port Vale här i Stoke-on-Trent tidigare under säsongen och har även rent generellt presterat på en väldigt hög nivå på resande fot. Tvåan inleder men får understöd omgående.

6. Luzern – Young Boys 

Efter en katastrofal höstsäsong har Luzern rest sig ur askan under våren. Arrangörerna har endast förlorat tre av de senaste 14 omgångarna och har numera vittring på såväl Sion som Grasshoppers ovanför negativ kvalplats. Här på Swissporarena har Die Leuchten inte förlorat sedan början av mars då överlägsna Zürich kom på besök. Young Boys har ett högt kunnande men har inte nått upp till förväntningarna denna säsong. Spelet på resande fot har i synnerhet lämnat mycket att önska där de gulsvarta endast har vunnit fem av 17 bortamatcher. Trots detta blir tvåan gravt överstreckad och då avstår vi från den helt och hållet. Ettan är en fräck chansspik till strålande spelvärde.

7. Lausanne – Sion 

Lausanne var en positiv överraskning som nykomlingar i fjol men har gått kräftgång denna säsong och kommer återvända till Challenge League. Med det sagt har “Les bleu et blanc” presterat på en allt högre nivå när pressen nu har försvunnit och hemma på Stade de la Tulliere har arrangörerna byggt upp en fyra matcher lång förlustfri svit. Då ska tilläggas att topplag som Young Boys, Lugano och Basel har gästat under denna period. Sion krigar fortsatt om överlevnad men har knappast övertygat under våren. Defensivt är de rödvita opålitliga och Guillaume Hoaraus skadefrånvaro har hämmat gästerna offensivt. Ettan prioriteras till fint värde men garderingar välkomnas tidigast möjligt.

8. Grasshoppers – St. Gallen 

St. Gallen åkte på en blytung förlust mot Lugano i Swiss Cup-finalen och att Peter Ziedler bänkade den formstarke målvakten Lawrence Ati-Zigi var inte uppskattat bland supporterskaran. Även i ligaspelet har gästerna lämnat tomhänta från de senaste två omgångarna men Espen presterade på en hög nivå mot såväl Zürich som Young Boys. En på pappret enklare uppgift väntar nu och att tvåan i skrivande stund understiger 20 procent är ögonbrynshöjande. Grasshoppers krigar visserligen om överlevnad och vann höstens inbördes här på Letzigrund Stadion med 5-2. Anmärkningsvärt är dock att Grassoppers har en bedrövlig hemmastatistik därefter och endast vunnit ett hemmamöte av tolv möjliga vilket var mot tabelljumbon Lausanne. Sett till förutsättningar vill vi dock gärna ha med ettan på kupongen – gaffeln (etta-tvåa) är en vettig lösning.

Läktarens säkra: Chelsea

Leicester har fått sig en moralhöjare i och med segrarna mot Norwich och Watford men gör i sin helhet ingen vidare säsong. En betydligt tuffare kamp är att vänta här mot ett hemmastarkt Chelsea och då får Rävarna det tufft. Mycket trolig etta.

Läktarens skräll: Luzern

I vårt tycke ska Luzern inte tillhöra denna kategori men spelarpoolen verkar tycka annorlunda. Värdskapet har visat upp en ruskigt hög nivå under våren och kommer allt närmare säker mark. Young Boys har i sin tur svårigheter på resande fot och att tvåan i dagsläget överstiger 60 procent är knappast befogat.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus