Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 19/8
Datum
19/08 - 2022
Matchstart
20:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Espanyol - Vallecano
x2
2. Sevilla - Valladolid
1x
3. M-gladb. - Hertha Berlin
1
4. Lyon - Troyes
1x2
5. Norwich - Millwall
1
6. Eupen - Sérésien
1
7. Estoril - Rio Ave
1x2
8. Bari - Palermo
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 19/8 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 19 augusti, 2022

Vi hittar tre överstreckade favoriter på fredagens Topptips och åtminstone en av dessa måste fällas i jakt på högre utdelning. Bataljen på Parc Olympique Lyonnais är den mest attraktiva av dessa där Lyon blir på tok för hårt betrodda av svenska folket. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 19:59

1. Espanyol – Rayo Vallecano 

Rayo Vallecano fick en smakstart på säsongen då “Los Vallecanos” säkrade en pinne borta mot Barcelona. Katalanskt motstånd (läs Barcelona och Espanyol) har passat de rödvita väl och faktum är att Andoni Iraolas manskap vann båda inbördes mot Espanyol i fjol. Arrangörerna har därtill en hel del skadebekymmer inför detta möte där bland andra nyckelspelaren Raúl de Tomás saknas. Med det i åtanke ska “Periquitos” på sin höjd råda som knappa favoriter trots hemmafördel. Vi streckar från höger.

2. Sevilla – Valladolid 

Det finns flera frågetecken kring Sevilla som behöver klaras upp under hösten. “Los Nervionenses” har under sommaren sålt mittbacksduon Diego Carlos och Jules Koundé. Tanguy Nianzou är en spännande ersättare men 20-åringen offentliggjordes så sent som i onsdags och lär således inte vara aktuell här. Ur ett offensivt perspektiv är de rödvita desto starkare där Isco är ett spännande tillskott och vi förväntar oss att 30-åringen får debutera under fredagen framför hemmapubliken. Nykomlingarna Valladolid stod i sin tur för en bättre insats än vad 3-0-nederlaget mot Villarreal indikerar men skyttekungen Shon Weismanns frånvaro var tydlig. Israelen missar även detta möte och då får “Pucela” i första hand sikta in sig på delad ära. 1X är ett lås.

3. Mönchengladbach – Hertha Berlin 

Hertha Berlin var illa ute i fjol där det krävdes kvalspel för att säkra ett nytt kontrakt. Några större framsteg har vi inte fått se under upptakten även om insatsen mot Eintracht Frankfurt var ett steg i rätt riktning. En allt större skadelista underlättar inte där Sandro Schwarz kan få klara sig utan upp till sju spelare. Mönchengladbach har i sin tur inlett säsongen lovande där Marcus Thuram i synnerhet har briljerat. Arrangörerna riskerar visserligen att få klara sig utan försvarstrion Bensebaini, Elvedi och Itakura som alla har spelat en viktig roll under upptakten. Ettan ska alltjämt ses som trolig och är ett spikalternativ trots hård streckning.

4. Lyon – Troyes 

Lyon besegrade AC Ajaccio i premiäromgången trots att Anthony Lopes såg rött efter knappt en halvtimme spelad. Mycket tack vare Alexandre Lacazette som just har återvänt till klubben och tycks vara på spelhumör. Med den offensiva kvalitet som Peter Bosz har till sitt förfogande är det mycket som talar för en hemmaseger när ett defensivt svajigt Troyes kommer på besök. Med det sagt streckas ettan på tok för högt för att singlas. Rent spelmässigt har ESTAC gjort det skapligt där insatsen mot Montpellier förtjänade ett bättre öde. Till rådande streckning garderar vi frikostigt och jobbar in skrälltvåan.

5. Norwich – Millwall 

Norwich har inte haft marginalerna på sin sida under säsongsupptakten men lyckades säkra säsongens första viktoria hemma mot Huddersfield senast. Välförtjänt för Kanariefåglarna som haft ett kraftigt spelövertag i de senaste tre matcherna. Så torde bli fallet även mot Millwall som inte övertygar på resande fot. Gästerna har därtill släppt in sex strutar på de senaste tre omgångarna vilket inte direkt är respektingivande. Spiketta!

6. Eupen – Sérésien 

På Kehrwegstadion stunder ett ångestladdad bottenmöte. Sérésien har i synnerhet haft en tuff start på säsongen och kommer av allt att döma kriga om överlevnad även denna säsong. Avsaknaden av en pålitlig målskytt har varit uppenbar och gästerna är för den delen inte heller särskilt stabila bakåt där endast nedflyttade Beerschot och Waregem släppte in fler mål i fjol. Eupen har gjort det desto bättre trots ett tufft inledande spelschema där 2-1-viktorian hemma mot Club Brugge var en fin skalp. Likt sin motståndare finns det mer att önska ur ett defensivt perspektiv men är inte något som ska hämma arrangörerna i detta möte. Trolig etta.

7. Estoril – Rio Ave 

Estoril knep en plats på den övre halvan i fjol men har tappat sin i särklass bästa offensiva spelare i form av André Franco som lämnat för spel hos Porto. Det är inte otänkbart att arrangörerna lyckas replikera fjolårets bedrift men det är onekligen ett stort tomrum som behöver fyllas i offensiven. Nykomlingarna Rio Ave förväntas i sin tur få det tufft i Liga Portugal denna säsong. De inledande två omgångarna har knappast höjt gästernas aktier där “Rioavistas” endast noterats för ett skott mot mål. Strecka från vänster.

8. Bari – Palermo 

Kupongen avrundas i italienska Serie B där två nykomlingar drabbar samman på Stadio San Nicola. Bari dominerade Serie C – Grupp C i fjol, en liga även Palermo tillhörde. I andradivisionen har Örnarna desto bättre förutsättningar att lyckas då gästerna har ekonomiska muskler som arrangörerna inte kan matcha. Matteo Brunori har exempelvis värvats in på permanent basis efter ett minst sagt lyckat lån i fjol. Föga förvånande var det 27-åringen som visade vägen när Perugia besegrades med 2-0 i premiären. Vidöppet möte som gör sig bäst helgarderat.

Läktarens säkra: Norwich

Norwich har inte fått någon önskvärd utdelning inledningsvis men prestationerna i sig har det inte varit något fel på. Säsongens första trepoängare inkasserades mot Huddersfield i tisdags och här finns goda förutsättningar för ännu en viktoria mot ett bortasvagt Millwall.

Läktarens skräll: Troyes

Lyon har onekligen ett högre kunnande än Troyes men rådande streckning är svår att köpa. Arrangörerna får klara sig utan Anthony Lopes mellan stolparna som är avstängd och därtill är Jerome Boateng skadad samtidigt som viktige Moussa Dembélé är tveksam till spel. Kan Troyes täppa till luckorna bakåt kan ESTAC spela till sig ett resultat på Parc Olympique Lyonnais.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus