Speltips

Match/event
Topptipset - Torsdag 2/3
Datum
02/03 - 2023
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Real Madrid - Barcelona
1x2
2. Antwerp - Royale Union SG
x2
3. De Graafschap - Ajax
x2
4. Always Ready - Deportes M.
1
5. Fortaleza - Deportivo Maldo.
1
6. Millonarios - Uni.Católica
1
7. Adelaide - Melbourne
1x2
8. Yokohama - Hiroshima
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 2/3 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 2 mars, 2023

Tre europeiska cupmatcher inleder torsdagens kupong där strålkastarljuset riktas mot El Clásico. Lika många kamper hämtas från sydamerikanske Copa Libertadores innan det är dags att avrunda i Asien där A-League och J1 League flikar in med ett bidrag vardera. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 20:44

1. Real Madrid – Barcelona 

I semifinalen av Copa del Rey går ett häftigt El Clásico av stapeln. Dubbelmötet känns vidöppet men i Madrid ska helt klart Real gälla som favoriter. Carlo Ancelottis mästare har gått starkt på slutet och i den här typen av matcher brukar Los Blancos kunna växla upp. Nu när Tchouameni och Kroos är tillbaka i spel ser även skadeläget ljust ut. Barcelona har en tyngre vecka bakom. Nederlaget mot Man United följdes upp med en torsk mot Almería i helgen. Lägg därtill att Robert Lewandowski är skadad. Fati, Pedri och Dembélé går även en kamp mot klockan. Allt sammantaget känns ettan trolig men det finns bättre spikalternativ på kupongen. 

2. Royal Antwerp – Royale Union SG 

Semifinal är det som gäller även i belgiska cupen där Bosuilstadion rustar upp för det vändande mötet. Royale Union Saint­-Gilloise vann hemmamötet för ett par veckor sedan med 1-0 där Bart Nieuwkoop noterades för matchens enda strut. Det blev även seger mot Royal Antwerp i ligaspelet i mitten av januari med 2-0. Saint­-Gilloise bör således ha ett litet mentalt övertag i det här mötet. Antwerp har gått starkt under de senaste veckorna och befinner sig endast två pinnar bakom Royale Union SG i Jupiler League, med det sagt känns inte den höga procenten på hemmasegern motiverad. Tvåan prioriteras på en rimligt streckad bräda. 

3. De Graafschap – Ajax 

De Graafschap åkte på nitlotten i KNVB Bekers kvartsfinal då “Superboeren” lottades mot den inhemska giganten Ajax. Hemmafördelen ska däremot inte underskattas och mot ett “de Godenzonen” som lär prioritera titelstriden under våren vill vi inte utesluta att en kupongrensare inträffar på De Vijverberg. Krysset rensar fint och skulle innebära förlängning vilket inte vore katastrofalt för gästerna även om John Heitinga givetvis skulle föredra om det var avgjort efter 90 minuter. X2 blir vårt val i jakt på högre utdelning.

4. Always Ready – Deportes Magallanes 

Always Ready har ett berg att bestiga efter 3-0 i baken på Estadio El Teniente men det går inte utesluta att bolivianerna lyckas åstadkomma detta hemmavid. Att anpassa sig till La Paz höga höjder kommer bli en utmaning för Deportes Magallanes och är en faktor som inte ska underskattas. Det ska även tilläggas att den forne Manchester City-anfallaren Wilfried Bony nyligen anslöt hos arrangören och debuterade med ett kortare inhopp senast. Tillsammans med formstarke Dorny Romero ska Always Ready åtminstone fina till siffrorna. Ettan är en solklar värdespik.

5. Fortaleza – Deportivo Maldonado 

I vad som var en händelsefattig historia slutade det vändande mötet inte orättvist i en mållös historia även om det var Fortaleza som låg närmast segern. Ingen större skada skedd för brasilianarna som förväntas säkra avancemang komfortabelt i returen hemmavid. Arrangören besitter i grunden ett betydligt högre kunnande än Deportivo Maldonado som likt det föregående mötet kommer ligga lågt och försöka hålla tätt bakåt. I kuststaden kommer uruguayanerna få utstå ett enormt tryck från start till slut. Högst trolig etta.

6. Millonarios – Universidad Católica 

0-0 slutade även den första bataljen mellan dessa kombattanter där det var Universidad Católica som visade störst vilja att kliva framåt. En helt annan matchbild är med det sagt att vänta i Bogotá där Millonarios är notoriskt svårslagna. Från detta utgångsläge torde arrangören lösa avancemang och att ettan i skrivande stund understiger 50 procent är ögonsbrynshöjande. Rimligtvis kommer procentfördelningen jämna rätta till sig något närmare spelstopp men vad det verkar går ettan att spika fördelaktigt.

7. Adelaide United – Melbourne City 

Melbourne City blev rånade på ligatiteln i fjol av Western United som sannerligen hade marginalerna på sin sida i play off-finalen. “City Blues” har varit en klass för sig under de senaste säsongerna och det har tydligt demonstrerats även under årets upplaga där gästerna toppar tabellen med god marginal. Adelaide United är med det sagt ett kunnigt motstånd och har så här långt noterats för resultatraden 5-2-1 i sin hemmaborg. Det ska även tilläggas att Melbourne City inte har lyckats besegra “The Reds” här på Coopers Stadium på de senaste sju försöken. Klurigt möte som gör sig bäst helgarderat.

8. Yokohama F. Marinos – Sanfrecce Hiroshima 

Kupongen avrundas i japanska J1 League som är blott två omgångar gammal. De regerande mästarna Yokohama F. Marinos har inlett säsongen med två raka segrar men prestationerna i sig har inte nått upp till arrangörens höga standard. Att ettan i skrivande stund överstiger 70 procent är knappast befogat när fjolårstrean Sanfrecce Hiroshima står för motståndet. Dessa klubbar drabbades samman vid fyra tillfällen under 2022 och gästerna gick segrandes ur tre av dessa. En poäng från de inledande två omgångarna är i underkant och med spelare som Gakuto Notsuda, Tsukasa Morishima och Makoto Mitsuta kvar i klubben torde det lossna inom kort. X2 prioriteras på en kraftigt vänstervriden bräda.

Läktarens säkra: Always Ready

Att hämta upp ett 3-0-underläge blir inte enkelt för Always Ready men bolivianerna har ett rejält övertag i och med La Paz höga höjder. Här ska arrangören åtminstone fina till siffrorna och till strålande spelvärde singlas ettan utan att blinka.

Läktarens skräll: Sanfrecce Hiroshima

Sanfrecce Hiroshima gick segrandes ur tre av fyra inbördes möten under 2022 och har fortsatt en slagkraftig trupp. De regerande mästarna Yokohama F. Marinos ska självfallet råda som favoriter i sin hemmaborg men blir alldeles för högt streckade. Skrälljobb!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus