Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 2/4
Datum
02/04 - 2021
Matchstart
16:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Bournem. - Mboro
1
2. Bristol City - Stoke
2
3. Cardiff - Nottingham
1x2
4. Derby - Luton
x2
5. Millwall - Rotherham
x2
6. Preston - Norwich
1x2
7. QPR - Coventry
1
8. Wycombe - Blackburn
1x2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 2/4 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 1 april, 2021

The Championship för hela slanten är det som gäller denna fredag. Här finns strålande spelvärde att hämta med riktigt fina kupongrensare från Cardiff City Stadium, Deepdale samt Adams Park. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 15:59

1. Bournemouth – Middlesbrough 

Bournemouth har inte nått upp till förväntningarna denna säsong och riskerar till och med att gå miste om en playoff-plats. Mot Swansea visade The Cherries dock vilken kapacitet de rödsvarta besitter där duon Arnaut Danjuma och Phillip Billing briljerade. Middlesbrough är också med och utmanar om den åtråvärda stjätteplatsen och skulle vid seger kliva upp på samma poängskörd som fredagens motstånd. Hemmafördelen väger tungt och vi inleder från väst.

2. Bristol City – Stoke 

Bristol City må visa fin form på resande fot men i hemmaborgen har värdskapet varit bedrövliga. 2-0-nederlaget mot nedflyttningshotade Rotherham var The Robins sjätte raka nederlag på Ashton Gate Stadium. Stoke har en högre kapacitet med spelare som Nick Powell, Steven Fletcher och John Obi Mikel. Noterbart är även att Adam Davies har fått förtroende mellan stolparna mot såväl Cardiff som Derby och höll nollan intakt i båda dessa bataljer. Tredje raka här? Med fin procent riktad åt öst hoppas vi så blir fallet och lämnar tvåan allena.

3. Cardiff – Nottingham 

Cardiff jagar febrilt playoff-spel och med blott en förlust från de senaste 14 omgångarna är gapet till sexan Reading numera fyra poäng. The Bluebirds har imponerat såväl defensivt som offensivt under nya tränaren Mick McCarthy men irländaren förväntas återigen få klara sig utan viktiga försvarsduon Curtis Nelson samt Joe Bennett. Här väntar tuffare motstånd än vad procentfördelningen indikerar. Nottingham har visserligen inte vunnit på de senaste sex omgångarna men Chris Hughtons manskap har förbättrats avsevärt defensivt. Framåt finns det fortfarande mycket mer att önska där spelare som Anthony Knockaert, Lewis Grabban och Lyle Taylor har en väldigt hög kapacitet. X2 prioriteras då ettan blir gravt överstreckad.

4. Derby – Luton 

Derby fortsätter ha enorma bekymmer på offensiv tredjedel vilket har lett till att The Rams lämnat segerlösa från sju raka omgångar. Defensivt är Wayne Rooneys manskap desto starkare. Även Luton är defensivt orienterade och det är således ingen högoddsare att det blir en målsnål historia. Gästerna har dock gjort klara framsteg även offensivt där nytillskotten Elijah Adebayo samt Tom Ince är en bidragande orsak. Krysset inleder men får tidigt sällskap av tvåan.

5. Millwall – Rotherham 

Rotherham har samlat ihop sex poäng från de senaste tre omgångarna och trots fyra matcher färre spelade än ovanstående tabellgranne Birmingham skiljer blott tre poäng lagen emellan. Anfallsparet Ladapo/Smith är i gott slag och Paul Warnes manskap ser även tryggare ut defensivt gentemot i höstas. Millwall är dessutom ett motstånd som har passat Rotherham bra. Under det senaste decenniet har lagen mötts vid fem tillfällen varav The Millers har vunnit tre. Tvåan står dock inte särskilt stadigt på egna ben – strecka från höger.

6. Preston – Norwich 

Allt talar för att Norwich återigen kommer få testa vingarna i Premier League kommande säsong. Styrelsens förtroende för Daniel Farke har verkligen betalat av sig där tyskens spelstil bevisligen fungerar utmärkt i The Championship. Teemu Pukki och Emiliano Buendia har varit fenomenala och defensiven har varit bland ligans främsta. Med det sagt är denna batalj betydligt klurigare än procentfördelningen ger sken av. Preston är svårspelade på The Den även om värdskapets hemmafacit indikerar annorlunda. Topplag som Swansea, Bournemouth och Watford har alla haft problem att luckra upp The Lilywhites försvar och med ypperligt spelvärde på krysset ska denna prioriteras.

7. QPR – Coventry 

QPR har inlett det nya kalenderåret strålande där rutinerade Charlie Austins närvaro har gett Londonklubben ett rejält lyft. En playoff-plats är fortfarande möjlig teoretiskt sett och mot ett bedrövligt Coventry på resande fot är det självfallet tre poäng som gäller. Endast tabelljumbon Wycombe har en lägre poängskörd än The Sky Blues elva pinnar på bortamark. Tveksamt om den statistiken förbättras här och till rimlig procent spikar vi ettan.

8. Wycombe – Blackburn 

Som ovan nämnt placerar sig Wycombe sist i tabellen och kommer av allt att döma tvingas hämta ut returbiljetten till League One. Hemma på Adams Park har värdskapet dock stått för en rad solida prestationer och här streckas ettan på tok för lågt mot ett skadedrabbat Blackburn. Adam Armstrong och Lewis Holtby är visserligen kvitt sina skadebekymmer men formen är ett stort frågetecken hos duon. Bradley Dack ådrog sig som bekant ännu en tung långtidsskada och i försvaret saknas viktige Lewis Travis samt Daniel Ayala. Vi helgarderar!

Läktarens säkra: Stoke

Med samtliga storfavoriter överstreckade gäller det att ta ställning i ett par av de mer intrikata bataljerna. Stoke och QPR är de som lockar mest där spelvärdet hos den förstnämnda får oss att välja The Potters som omgångens säkra. Bristol City går alltså mot sin sjunde raka förlust i sin hemmaborg.

Läktarens skräll: Nottingham

Cardiff har bevisligen visat sig svårslagna under nya tränaren Mick McCarthy, något som inte gått obemärkt förbi då svenska folket streckar ettan skyhögt. Nottingham har en hög kapacitet och kan Lyle Taylor visa samma fina form som under landslagsuppehållet finns goda möjligheter att få med sig både en som tre poäng.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus