Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 20/2
Datum
20/02 - 2023
Matchstart
20:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Watford - West Brom
1x2
2. Torino - Cremonese
1x2
3. Getafe - Valencia
1x
4. Chaves - Sporting
1x2
5. Málaga - Zaragoza
2
6. Nimes - St. Etienne
2
7. Jong Utrecht - NAC Breda
1
8. Sarmiento - San Lorenzo
x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 20/2 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 20 februari, 2023

Veckan inleder med en intressant Topptips-kupong där fint spelvärde finns att hämta. Skrälldragen från Stadio Olimpico di Torino och Estadio Municipal de Chaves lockar i synnerhet och kan förhoppningsvis leda till en perfekt veckostart med hög utdelning. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 19:59

1. Watford – West Bromwich 

Ett intrikat sexpoängsmöte stundar på Vicarage Road där Watford och West Bromwich aspirerar om en playoff-plats. Värdskapet befinner sig i en tung period för tillfället och har förtvivlat svårt att vinna matcher där fyra av de senaste fem ligamatcherna har slutat i delad ära. “The Hornets” har med det sagt visat sig svårslagna under Slaven Bilić, i synnerhet i sin hemmaborg. Även gästernas formkurva är nedåtgående men utöver plattmatchen mot Birmingham har Carlos Corberáns adepter stått för solida prestationer. Framsteg har onekligen gjorts under spanjoren och till fint spelvärde prioriteras tvåan – strecka från höger.

2. Torino – Cremonese 

Cremonese står fortfarande utan seger i Serie A när nykomlingarna har avverkat 22 omgångar. Prestationerna har med det sagt varit bättre än vad deras dystra facit indikerar och gästernas framgångar i Coppa Italia understryker detta där såväl Napoli och Roma har blivit utskickade av “La Cremo”. I kombination med Torinos undermåliga offensiv måste den hårt ansatta ettan ifrågasättas på Stadio Olimpico di Torino. En heltäckningsmatta är rätt väg att gå i Turin.

3. Getafe – Valencia 

Ett ångestladdat bottenmöte stundar på Coliseum Alfonso Perez. Valencia har varit en stor besvikelse denna säsong vilket nyligen resulterade i Gennaro Gattusos avgång. Tre raka nederlag har det blivit därefter under interimtränaren Voro vilket mycket väl kan ha påskyndat processen att finna en permanent ersättare där Rubén Baraja offentliggjordes för knappt en vecka sedan. 47-åringen får dock klara sig utan bland andra Edinson Cavani i hans debut vilket kan bli problematiskt mot ett defensivt orienterat Getafe. Arrangören har stått upp väl mot Atlético Madrid och Rayo Vallecano i de senaste två omgångarna och håller “Azulones” en liknande nivå denna afton ska det utmynna i poäng. 1X!

4. Chaves – Sporting

Sporting åkte på en tung förlust hemma mot Porto i den föregående omgången och den åtråvärda eftertraktade tredjeplatsen är i dagsläget inte särskilt realistisk att uppnå. Fokus riktas istället mot Europa League-slutspelet där ett tufft bortamöte stundar senare under veckan för “Lejonen”. Ett passande tillfälle för Chaves att ta emot Lissabonklubben med andra ord. Värdskapet har visat sig svårslagna denna säsong och har endast lämnat tomhänta från två av tio bataljer på Estadio Municipal de Chaves (2-6-2) och med “Flavienses” kryssbenägenhet i åtanke är det rimligt att utgå från mitten när tvåan streckas i högsta laget.

5. Málaga – Real Zaragoza 

Optimismen flödar inte direkt hos Málaga som inte har vunnit en tävlingsmatch sedan årsskiftet. Gapet upp till säker mark är numera åtta poäng stort och sker inte drastiska förändringar under våren väntar en enkelbiljett till den spanska tredjedivisionen. Real Zaragoza befinner sig också i riskzonen för nedflyttning men hos gästerna finns en betydligt större hoppfullhet om att säkra ett nytt kontrakt. Faktum är att “Los maños” endast har torskat tre av de senaste tolv matcherna. Nytillskottet Bebe har därtill varit en frisk fläkt och har hamnat i målprotokollet i hans inledande två bataljer för de blåvita. Vi tar ställning åt öst.

6. Nimes – St. Etienne 

Inför säsongen förväntades varken Nimes eller St. Etienne kriga om överlevnad i Ligue 2 men så ser ut att bli fallet. Bådadera har med det sagt tagit sig själva i kragen efter årsskiftet. Framförallt gästerna som har gått segrande ur fyra av kalenderårets inledande sex matcher där ett kompakt försvarsspel kombinerat med en formstark Jean-Philippe Krasso i spetsen har lagt grunden till detta. Lyckas “Sainté” hålla rutinerade Malik Tchokounte i schack är mycket vunnet. Tvåan singlas till rimlig procent.

7. Jong Utrecht – NAC Breda 

På Sportcomplex Zoudenbalch blir spelarpoolen tabelltittande och målar upp NAC Breda som klara favoriter. Ojämna prestationer är ofta att förvänta sig från Jong-klubbarna. Rutin är något som saknas i ungdomslagen och klubbens främsta talanger tenderar få chansen i seniorlaget. På sin dag har arrangören dock visat sig kapabla till att utmana lag från övre halvan med fina resultat mot lag som Willem II och Maastricht. NAC Breda är i gott slag men värt att påpeka är att gästerna endast har gått segrandes ur fyra av tolv bortamatcher denna säsong. Vi låter spelvärdet tala och chansspikar ettan.

8. Sarmiento – San Lorenzo de Almagro 

Elva poäng skiljde lagen åt i fjol till San Lorenzo de Almagros favör och inte helt överraskande har gästerna inlett årets upplaga bättre. Likt fjolårssäsongen har “Los Santos” visat prov på ett starkt försvarsspel där nollan hölls intakt mot såväl Godoy Cruz som Arsenal de Sarandi. Sarmiento har förvisso inkasserat klart godkända fyra pinnar från de inledande tre omgångarna men prestationerna i sig har lämnat mycket att önska. X2 torde räcka för grön bock på Estadio Eva Peron.

Läktarens säkra: St. Etienne

I sin helhet har St. Etienne inte stått för någon vidare säsong men sedan årsskiftet har “Sainté” gått segrande ur fyra av sex matcher. Med Jean-Philippe Krasso i toppform finns goda förutsättningar att sänka tabellgrannen Nimes. Kring 50 procent är spikettan ett faktum.

Läktarens skräll: Chaves

Sporting har inte motsvarat förväntningarna i Liga Portugal och har tappat dyrbar mark i jakten på en Champions League-plats. Med returmötet mot Midtjylland annalkande är de betrodda “Lejonen” ingen favorit att hålla i handen mot ett svårslaget Chaves. Såväl ettan som krysset rensar fint bland kupongerna – jobba in någon av dessa.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus