Speltips

Match/event
Topptipset - Tisdag 20/9
Datum
20/09 - 2022
Matchstart
20:30
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Patronato - Rosario
1
2. Cen.Córdoba - Gimnasia LP
1x
3. Guarani - Novorizontino
1x2
4. Gremio - Sport Recife
1x2
5. Atlético Fénix - Def.Sporting
x2
6. Stranraer - Dumbarton
1x2
7. East Fife - Stenhousemuir
2
8. Rangers LFC - Benfica
2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 20/9 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 20 september, 2022

Lejonparten av tisdagens Topptips är sydamerikansk med bidrag från Argentina, Brasilien och Uruguay. Spelvärdet på denna bong är något utöver det vanliga med skev procentfördelning på de flesta bidragen. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 20:29

1. Patronato – Rosario

I grund och botten håller dessa kombattanter en likvärdig nivå. Det räcker dock att ta en snabb titt på lagens hemma- och bortastatistik för att inse att hemmafördelen är markant. Gräver vi vidare i inbördes möten kan vi även fastslå att detta har varit extremt tydligt i föregående möten där varken Patronato eller Rosario har vunnit på resande tass. Av de sex bataljerna som utspelats i Paraná har arrangören gått segrandes ur fem. Med det i åtanke är det ingen tokig idé att singla en rimligt streckad etta.

2. Central Córdoba – Gimnasia La Plata 

En öppen historia är att vänta även om tabellen må indikera annorlunda. Central Córdoba är ett solitt hemmalag och har plockat tio poäng från de senaste fyra bataljerna på Estadio Unico Madre de Ciudades. För drygt en vecka sedan visade arrangören sin klass framför hemmapubliken då sjuan Godoy Cruz besegrades med 3-0. Gimnasia La Plata toppar tabellen men är i ärlighetens namn inte något märkvärdigt bortalag. Blott tre segrar har det blivit på resande tass denna säsong. På en högervriden bräda vänder vi på klacken och prioriterar den spelvärda ettan.

3. Guarani – Novorizontino 

Guarani kliver in till detta möte med gott gry då arrangören har vunnit de senaste tre hemmamatcherna. I sin helhet har “Bugre” däremot inte haft någon vidare säsong och vi har på så vis svårt att förstå det tunga förtroende som de grönvita får från svenska folket. Novorizontino visade upp sin klass då tabelltrean Gremio besegrades med 2-0 hemma på Estádio Germano Krüger för knappt en vecka sedan. På resande fot har gästerna förvisso inte fått önskad utdelning men i dagsläget råder ingen tvekan om att X2 ska prioriteras.

4. Gremio – Sport Recife 

På tal om Gremio så riktar vi blickarna mot toppmötet på Arena do Gremio. Sport Recife har lämnat tomhänta från de senaste fem bortamatcherna vilket är smått ögonbrynshöjande då gästerna rent spelmässigt har hållit en väldigt hög nivå. Kan de rödsvarta hålla hjärnspökena i schack är det bara en tidsfråga innan den negativa bortatrenden bryts. Gremio på resande tass är tekniskt sett en av säsongens tuffaste uppgifter men är ett motstånd som historiskt sett har passat “Lejonen” väl. Faktum är att “Rei de Copas” inte har vunnit något av de senaste sju inbördes möten. Sett till den trevande form som arrangören har visat upp på senare tid ska det inte uteslutas att den sviten förlängs. Med fint spelvärde österled ska kupongens fjärde bidrag garderas frikostigt.

5. Atlético Fénix – Defensor Sporting 

Nykomlingarna Defensor Sporting har imponerat i uruguayanska Primera Division med sitt kompakta försvarsspel. Gästerna har inlett säsongens avslutande fas Clausura riktigt starkt och har i synnerhet imponerat på bortamark med fyra raka segrar. Desto tyngre har det gått för Atlético Fénix som endast har lyckats vinna en av de senaste sex ligamatcherna och däremellan blivit utskickade ur Copa Uruguay. Vi håller gästerna som knappa favoriter och streckar från höger till rådande streck.

6. Stranraer – Dumbarton 

Det har varit ord och inga visor från Dumbarton under säsongsupptakten av skotska League Two. Gästerna har vunnit samtliga av de inledande sju omgångarna och gapet ner till tvåan Stirling har redan vuxit sig tio poäng stort. Att gästerna får högt förtroende från spelarpoolen kommer på så vis inte som någon större överraskning men Stranraer ska inte underskattas i sin hemmaborg. Något East Fife, Annan och Bonnyrigg Rose alla kan intyga. Tvåan är svår att motstå trots för hård streckning – detta möte gör sig bäst helgarderat.

7. East Fife – Stenhousemuir 

Likt Dumbarton tvingades East Fife ta klivet ner från League One i fjol och arrangören har sett till att föryngra truppen rejält. Det kommer på så vis inte som någon större överraskning att prestationerna har sviktat. “The Fifers” har lämnat segerlösa från de senaste tre omgångarna och ställs här mot ett Stenhousemuir vars formkurva har varit den motsatta. Kreatören Matty Yates lyser av självförtroende och räkna med att 20-åringen kommer ställa East Fifes försvar på prov. Tvåan är en fräck värdespik.

8. Rangers LFC – Benfica 

Det vankas kvalfinal i damernas Champions League där bataljen på Ibrox Stadium är det första mötet av två. Rangers LFC har ett starkt kollektiv där värdinnornas främsta styrka ligger i försvaret. “The Blue Belles” har avlägsnat såväl Ferencvaros som PAOK utan större bekymmer men här ökar svårighetsgraden rejält. Benfica samlade på sig ovärderlig erfarenhet genom att nå gruppspelsfasen i fjol. Väl där lyckades “As Águilas” spela till sig ett oavgjort resultat mot den tyska giganten Bayern München och även besegra Häcken. Med Jessica Silva och superlöftet Francisca Nazareth i spetsen ska SLB råda som favoriter i detta dubbelmöte. Understiger tvåan 55 procent är detta en ypperlig spik.

Läktarens säkra: Benfica 

Rangers LFC kommer få svårt att stå emot ett offensivt skickligt Benfica över två möten. Vi tror “As Águilas” kommer ta tag i taktpinnen redan på Ibrox Stadium och tvekar inte på att singla tvåan till riktigt fin procent.

Läktarens skräll: Sport Recife

Sport Recifes har presterat på en betydligt högre nivå än vad de rödsvartas svaga bortafacit indikerar. “Lejonen” trivs i Gremios sällskap och ska ses med klart bättre förutsättningar än vad streckningen antyder. Magiskt spelvärde på Arena do Gremio!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus