Speltips

Match/event
Topptipet - Måndag 21/3
Datum
21/03 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Tenerife - Almería
1x2
2. ADO Den Haag - Telstar
1x2
3. Dortmund II - Braunschweig
2
4. Colchester - Forest Green
1x
5. Defensa - Arsenal de Sarandí
1x2
6. Arg.Juniors - Vélez Sarsfield
1x2
7. Antofagasta - Unión La Calera
2
8. Unión Espanola - Nublense
2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 21/3 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 21 mars, 2022

I väntan på de kommande landskamperna får de lägre divisionerna utrymme på kupongen. Att vara väl påläst är en påtaglig fördel i dessa sammanhang då delar av spelarpoolen tenderar att stirra sig blinda på tabelläge och form. Föga förvånande finns det flera guldkorn på kupongen som förhoppningsvis kan resultera i en hög utdelning. Mer om detta i analysen nedan – mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Tenerife – Almería 

Ett spännande sexpoängsmöte där Tenerife inte har råd att förlora om de ska förbli en utmanare till den åtråvärda andraplatsen. Arrangörerna har dock inte samma höga kapacitet som Almería och kommer behöva förlita sig på sitt kompakta försvarsspel här. Liknande förutsättningar var det när Valladolid kom på besök för ett par veckor sedan och då föll de blåvita med 4-1. Gästernas anfallsstjärna Umar Sadiq, som är i strålande form, kommer att bli svårhanterlig för Tenerife och vi lutar åt öst i detta intrikata möte. Strecka från höger.

2. ADO Den Haag – Telstar 

En tuff uppgift stundar onekligen för Telstar då ett besök till Cars Jeans Stadion väntar för “De Witte Leeuwen”. Inte kommer det bli enklare av att Rein Smit är otillgänglig på grund av den huvudskada 21-åringen ådrog sig mot NAC Breda. Med det sagt finns det knappast fog för rådande streckning. ADO Den Haag befinner sig i en tyngre period i återvändaren Eljero Elia och förstemålvakten Luuk Koopmans skadefrånvaro. Defensiven har varit skakig utan den sistnämnda och är något som ett offensivt orienterat Telstar mycket väl kan ta tillvara på. En tvåa som understiger 10 procent är sagolik – vi helgarderar!

3. Dortmund II – Eintracht Braunschweig 

Vi blickar vidare mot den tyska tredjedivisionen där Dortmunds reservlag ställs mot Eintracht Braunschweig. Gästerna spenderade fjolårssäsongen i 2. Bundesliga medan Dortmund II tog klivet upp från Regionalliga West. Arrangörerna har dessutom fått klara sig utan fjolårets succéspelare Steffen Tigges som tagit klivet upp till A-laget. Anmärkningsvärt är att Lejonen har varit mer framgångsrika på resande fot än i sin hemmaborg denna säsong och mot ett formsvagt Dortmund II, som kommer till detta möte med fyra raka nederlag, är förutsättningarna goda att inkassera sin nionde bortaseger för säsongen. Tvåan singlas till rimlig procent.

4. Colchester – Forest Green 

Efter en dominant höst har Forest Green hamnat i sin första djupa svacka för säsongen. Rovers har lämnat segerlösa från de senaste sju omgångarna och den sviten kan mycket väl förlängas mot ett Colchester på uppgång. Arrangörerna har visat upp en betydligt högre nivå under vårsäsongen och var inte chanslösa borta mot fyran Bristol Rovers senast. Interimtränaren Wayne Brown är en stor orsak till detta. Owura Edwards och Noah Chilvers har i synnerhet frodats under sin nya tränare och lyckas Brown även få igång anfallsstjärnan Freddie Sears kommer The U’s klättra raskt i tabellen. 1X prioriteras då tvåan blir gravt överstreckad.

5. Defensa y Justicia – Arsenal de Sarandí 

Defensa y Justicia kommer från en strålande säsong och knep andraplatsen bakom storklubben River Plate. Arrangörerna har fortsatt på inslaget spår i Copa de la Liga Profesional och kommer till detta möte med fyra raka segrar i bagaget. Här streckas ettan dock upp till absurda höjder. Arsenal de Sarandí har gjort en rejäl ommöblering i spelartruppen efter sin bedrövliga säsong. Offensiven var i synnerhet under all kritik men vi har fått se en betydligt högre nivå under rådande cupspel. Trolig etta men som procentfördelningen ser ut för närvarande ska samtliga tecken synas omgående.

6. Argentinos Juniors – Vélez Sarsfield 

Det finns liknelser att dra mellan Argentinos Juniors och Brighton. Arrangörerna har förmågan att vara bollförande även mot Argentinas främsta klubbar men är inte kliniska nog på offensiv tredjedel. Detta visade sig kostsamt mot Defensa y Justicia senast och även Gimnasia L.P samt San Lorenzo dessförinnan. Vélez Sarsfield må ha inlett gruppspelet svagt men har i grund och botten ett högt kunnande och gästernas kompakta försvarsspel är något som kommer väl till pass här. Vi tror inte att “El Fortín” lämnar tomhänta från Estadio Diego Armando Maradona. X2!

7. Antofagasta – Unión La Calera 

Två klubbar som har för vana att utmana på den övre halvan men inlett säsongen svagt. Antofagasta knep sjätteplatsen i fjol, fyra poäng bakom Unión La Calera som i sin tur slutade fyra. Flera tongivande spelare har dock lämnat inför denna säsong och spelmässigt övertygar arrangörerna inte. Unión La Calera har i sin tur gått från klarhet till klarhet under upptakten och säkrade sin första ligaseger för säsongen hemma mot Huachipato senast. Därtill lyckades gästerna besegra formstarka Nublense i kvalfinalen av Copa Sudamericana under onsdagen. Vi håller “Cementeros” som knappa favoriter och ser tvåan som ett utmärkt spikalternativ.

8. Unión Espanola – Nublense 

Unión Espanola kommer till detta möte med två raka segrar i ryggen och är svårhanterliga i sin hemmaborg. Noterbart är dock att arrangörerna har tappat sin målspruta Cristian Palacios till ligakonkurrenten Unión de Chile och ser inte ut att ha lyckats fylla tomrummet som 31-åringen efterlämnat i offensiven. Nublense misslyckades, som ovan nämnt, att kvala in till Copa Sudamericana men har gått urstarkt i ligaspelet och toppade tabellen inför den sjunde omgången. Det blir en tuff uppgift att luckra upp värdskapets solida försvarsspel men till rimlig streckning är tvåan ett spikalternativ. Vid gardering ligger krysset närmast till hands.

Läktarens säkra: Eintracht Braunschweig

Det råder ingen tvekan om att Eintracht Braunschweig har ett högre kunnande än Dortmund II. Gästerna trivs ypperligt på resande fot och med tvåan rimligt streckad ser vi ingen anledning till att öppna upp plånboken mot ett värdskap som lämnat tomhänta från de senaste fyra omgångarna.

Läktarens skräll: Telstar

Den Haag ser än en gång ut att få klara sig utan nyckelspelarna Luuk Koopmans och Eljero Elia. Värdskapet har haft problem i duons frånvaro och lämnat segerlösa från de senaste fyra omgångarna som följd. Ettan streckas alltjämt upp till skyarna vilket resulterar i ypperligt spelvärde åt öst.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus