Speltips

Match/event
Topptipset - Torsdag 21/4
Datum
21/04 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Värnamo - Malmö FF
1x2
2. Helsingborg - Elfsborg
2
3. Degerfors - Hammarby
1x2
4. Sociedad - Barcelona
12
5. Levante - Sevilla
1x2
6. Espanyol - Vallecano
1
7. Cádiz - Athletic Bilbao
1
8. Burnley - Southampton
1x
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 21/4 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 21 april, 2022

Allsvenskan, La Liga och Premier League är vad torsdagen har att erbjuda. Sagolikt spelvärde kommer finnas att hämta från den förstnämnda där såväl Malmö som Hammarby får på tok för högt förtroende på resande fot. 250 000 extra kronor finns dessutom att kriga om. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Värnamo – Malmö FF 

Att det råder kvalitetsskillnad mellan nykomlingarna Värnamo och de regerande mästarna Malmö FF råder inga tvivel om. Här kommer tvåan dock sannolikt streckas upp till höjder som inte går att motivera. Värnamos framgångar i Superettan i fjol berodde till stor på tryggheten i hemmaborgen och värdskapet plockade även poäng i hemmapremiären mot Sirius, där de var det bättre laget, under årets upplaga av Allsvenskan. En stark defensiv insats kommer vara ett krav om Värnamo ska få med sig ett positivt resultat. Förhoppningsvis kan även Marcus Antonsson visa att släkten är värst för till rådande streckning ska samtliga tecken in på Finnvedsvallen.

2. Helsingborg – Elfsborg 

Efter en minst sagt tveksam premiäromgång plockade Elfsborg poäng borta mot Malmö och följde upp detta med säsongens första viktoria då Värnamo besökte Borås Arena. Två solida prestationer från Jimmy Thelins manskap och kan den offensiva duon Jacob Ondrejka samt Per Frick börja leverera blir de gulsvarta svårstoppade. Helsingborg har inte övertygat under säsongsupptakten och utöver ett tröstmål mot Hammarby har skåningarna inte producerat mer framåt. Vid rimlig streckning ser vi ingen anledning till att gardera upp tvåan. 

3. Degerfors – Hammarby 

Degerfors såg riktigt lovande ut i premiären borta mot Djurgården men har i de efterföljande två omgångarna varit fruktansvärt bleka. Noll poäng har inkasserats efter tre spelade omgångar och det blir inte enklare här när Hammarby med sin sprudlande offensiv kommer på besök. Nahir Besara har imponerat stort under upptakten och Gustav Ludwigson tillsammans med Astrit Selmani är oerhört jobbiga att försvara sig mot med sin arbetskapacitet. Trolig tvåa men likt Malmö streckas denna av allt att döma för högt för att lämnas allena mot ett Degerfors som i grund och botten har ett högt kunnande. Strecka från höger.

4. Real Sociedad – Barcelona 

Utskickade av Eintracht Frankfurt i Europa League-slutspelet, pressade av Levante och senast förlust hemma mot nedflyttningshotade Cádiz. Barcelona har hamnat i sin första svacka sedan Xavi tog över rodret. Någon längre sådan torde det dock inte bli där nivån på prestationerna alltjämt är hög. Med det sagt är Real Sociedad på resande fot inte på något vis en enkel uppgift. Arrangörerna har endast förlorat två hemmamatcher av 16 möjliga i ligaspelet och skulle vid seger få vittring på en Champions League-plats. En gaffel (etta-tvåa) blir vår lösning på detta intrikata möte.

5. Levante – Sevilla 

Levante har fått vind i seglen med imponerande insatser mot Villarreal, Barcelona samt Granada. Sex poäng har inkasserats från dessa möten och fortsätter arrangörerna på inslaget spår är ett nytt kontrakt inte uteslutet. Sevilla har i sin tur endast gått segrandes ur en av de senaste sex omgångarna och riskerar att gå miste om en Champions League-biljett som följd. Den tongivande trion Koundé, Fernando och Rakitić har alla skadekänningar och då går inte Los Nervionenses säkert på Estadi Ciutat de València. Tvåan inleder men får understöd omgående.

6. Espanyol – Rayo Vallecano 

Två klubbar som trivs avsevärt mycket bättre i sin hemmaborg än på resande fot. Rayo Vallecano har endast skrapat ihop sex poäng från 15 bortamatcher i årets upplaga av La Liga och sett till den form gästerna visar upp för stunden tvivlar vi på att detta bedrövliga facit kommer förbättras något större under säsongsavslutningen. Espanyol har i sin tur plockat 31 av sina 39 poäng här på RCDE Stadium och har gått segrandes ur de senaste tre hemmamatcherna. Vi tror segersviten förlängs – ettan singlas trots något hård streckning.

7. Cádiz – Athletic Bilbao 

Som ovan nämnt tog Cádiz en redig skalp borta mot Barcelona senast vilket såg Piraterna klättra upp till säker mark. Sju poäng har arrangörerna samlat på sig från de senaste fyra omgångarna vilket blir än mer imponerande sett till motståndet. Athletic Bilbao är ännu en tuff uppgift på pappret men gästerna har inte något att spela för och trivs generellt sett bättre i sin hemmaborg. Blott en seger har baskerna skrapat ihop från de senaste fem omgångarna och vi tyckte oss inte få se några större vilja mot Celta Vigo senast. Vi tar ställning åt väst.

8. Burnley – Southampton 

Pressat läge för Burnley som har fyra poäng upp till Everton på säker mark. En solid första halvlek borta mot West Ham såg länge ut att räcka i interimtränaren Mike Jacksons debut för seniorlaget men i slutändan fick Lancashire-klubben nöja sig med delad ära. Fina möjligheter här mot ett Southampton som inte övertygar nämnvärt för stunden. The Saints är även ett motstånd som passar Burnley ganska väl och anmärkningsvärt är att gästerna endast har vunnit två av de senaste tio inbördes. Strecka från vänster.

Läktarens säkra: Elfsborg

Elfsborg har reagerat positivt på den svaga premiären och ställs nu mot ett Helsingborg som fortsatt står på noll pinnar. Hemma på Olympia är skåningarna inte ofarliga men här tror vi kvalitetsskillnaden bär boråsarna till seger. 

Läktarens skräll: Degerfors

Degerfors har i grund och botten ett högt kunnande och visade prov på detta borta mot Djurgården i premiären. Når värmlänningarna upp till en liknande nivå som då ska varken en eller tre poäng uteslutas på Stora Valla. Strålande spelvärde på ettan!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus