Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 21/5
Datum
21/05 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Levante - Cádiz
1
2. Blackpool - Oxford
x2
3. Toulouse - Grenoble
x2
4. IFK Malmö - Lund
1x2
5. Dundalk - Shamrock
2
6. Sligo R - Longford
1x2
7. Finn Harps - Drogheda
1x2
8. Morton - Airdrie
2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 21/5 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 21 maj, 2021

Fredagens Topptips ser riktigt attraktivt ut rent värdemässigt när de lägre divisionerna fyller kupongen. Med flera fina kupongrensare finns alla förutsättningar för en högre utdelning. Våra tankar finner ni här nedan, häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Levante – Cádiz 

En betydelselös kamp stundar på Estadi Ciutat de València. Cádiz kommer närmast från en bedrövlig insats hemma mot bottenlaget Elche och har överlag sett väldigt skakiga ut defensivt. Här ska Levantes offensiva stjärnduo José Morales och Roger Martí kunna skina även om den sistnämnda befinner sig i en tuff måltorka. Anmärkningsvärt är att värdskapet inte har förlorat något av de åtta inbördes möten lagen emellan och visst finns goda förutsättningar att den sviten förlängs. Trolig etta.

2. Blackpool – Oxford United 

Blackpool vann det första mötet med 3-0 och är med det på god väg att säkra en finalplats i playoff-spelet. Med det sagt var matchbilden betydligt jämnare än vad resultatet ger sken av och här kommer The Seasiders fokus ligga på att bibehålla sin ledning. Av den anledningen lockar inte den högt streckade ettan över huvud taget. Med sitt trygga försvarsspel torde värdskapet kunna hålla undan Oxford United men visst kan The U’s snygga till siffrorna. Vi låser in X2 på Bloomfield Road.

3. Toulouse – Grenoble 

Toulouse har fördel av hemmaplan och ska med det råda som favoriter men nog är detta möte jämnare än vad såväl oddssättarna och svenska folket ger sken av. De tidigare två inbördes möten var vidöppna och slutade med vardera hemmaseger. Värdskapet besitter ett högre kunnande med flera unga spännande talanger medan Grenoble förlitar sig på disciplin och rutin. Gästernas styrkor kommer väl till pass i detta sammanhang och 2-0-viktorian mot Paris FC var ett tydligt exempel på just detta. Vi helgarderar!

4. IFK Malmö – Lunds BK 

Tydliga brister har gått att finna hos såväl IFK Malmö som Lunds BK under säsongsinledningen. Värdskapet har stora problem offensivt och har endast noterats för fyra mål från de inledande sju omgångarna, sämst i ligan. Gästerna är desto starkare på offensiv tredjedel där inte minst nederländaren Marcley Manuela ser riktigt spännande ut. På resande fot har “Krubban” dock haft det tufft och defensivt finns det mycket att förbättra hos de gulvita. Tvåan inleder men garderas tidigt.

5. Dundalk – Shamrock Rovers 

Shamrock Rovers har dominerat irländsk fotboll i snart två år och faktum är att de grönvita inte har förlorat i ligaspelet sedan hösten 2019. Detta mot just Dundalk, på resande fot, under en säsong som värdskapet slutligen stod som irländska mästare. Därefter har det gått desto tyngre för The Lilywhites och blott elva omgångar in på årets upplaga skiljer det smått spektakulärt 16 poäng lagen emellan. Med Rory Gaffney, Daniel Mandroiu och Graham Burke i strålande form torde gästernas sanslösa svit förlängas. Tvåan är en tänkbar spik till rimlig procent.

6. Sligo Rovers – Longford 

Sligo Rovers har imponerat stort under säsongsinledningen där ett kompakt försvarsspel fört värdskapet till en andraplats i tabellen bakom överlägsna Shamrock Rovers. Framåt finns det däremot en hel del frågetecken och blott två av de inledande sex hemmamatcherna har slutat med seger. Longford har visserligen lämnat segerlösa från tio raka omgångar men gästerna har gjort sig förtjänta av en betydligt högre poängskörd. De rödsvarta bjöd upp till dans när Sligo Rovers gästade på Bishopsgate tidigare under säsongen och har även stått för fina insatser mot bland andra Shamrock Rovers samt Dundalk. Med ettan streckad upp till skyarna prioriteras krysset men vi ser gärna att båda flanker täcks upp.

7. Finn Harps – Drogheda

En oviss batalj stundar på Finn Park där tabellgrannar möts. Nykomlingarna Drogheda har gått från klarhet till klarhet under säsongsupptakten och kommer närmast från en imponerande 3-1-viktoria mot St. Patricks. Mark Doyle och Chris Lyons har skinit klarast och med fem strutar vardera står duon på delad skytteligaledning. Finn Harps har gått motsatt riktning där tio av värdskapets 15 poäng hämtades från de inledande fyra omgångarna. Vi streckar från höger.

8. Greenock Morton – Airdrie 

Kupongen avrundas i Skottland där den sista platsen till kommande års upplaga av Championship ska tilldelas. Greenock Morton har ryckt upp sig de senaste månaderna och efter Robbie Muirheads sena avgörande i det första mötet har värdskapet tagit kommando över detta dubbelmöte. Airdrie är solida bakåt men har enorma problem offensivt där gästernas främsta målskytt i form av Dale Carrick befinner sig i en måltorka. Ettan är ett rimligt spikalternativ till 50 procent.

Läktarens säkra: Levante

Smålurigt möte då denna batalj saknar betydelse. Med tanke på de bristande försvarsspel Cádiz har visat upp torde Levante avsluta säsongen positivt.

Läktarens skräll: Longford

Longford har presterat bättre än vad formkurvan indikerar och har visat sig fullt kapabla till att störa toppklubbarna. Med riktigt fint spelvärde riktat åt öst är tvåan ett självklart tecken på kupongen.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus