Speltips

Match/event
Topptipset - Onsdag 21/9
Datum
21/09 - 2022
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Skottland - Ukraina
1x2
2. Brann - Rosengård
2
3. PSG - Häcken
1
4. Sparta Prag - Roma
x2
5. Valur - Slavia Prag
1x
6. Australien - Nya Zeeland
1x2
7. Lettland - Moldavien
1
8. Island - Venezuela
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 21/9 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 21 september, 2022

Playoff-spelet till damernas Champions League finns bland annat med på onsdagen Topptips. Både Häcken och Rosengård ska upp i ringen under denna kväll. Bongen som även sträcker sig hela vägen fram till torsdag bjuder också på Nations League och landskamper. Några mysiga skrällar samt ett par givna spikar bäddar för åtta gröna bockar och trevlig utdelning. Ni hänger väl med?

Spelstopp: 17:59

1. Skottland – Ukraina 

Dessa båda nationer gör upp om förstaplatsen i grupp 1 (League B) i Nations League. Efter tre omgångar är det ukrainarna i förarsätet och de blågula ställer också ett mysigt lag på Hampden Park dagen till ära. Visst saknas Zinchenko men gubbar som Mykolenko, Yarmolenko, Yaremchuk och Malinovskyi finns spelbara. Britterna får å sin sida spela matchen utan Cooper, Robertson och Hanley. Tunga avbräck. Trots detta kommer värdarna bäras fram av en himmelsk publik. En “tolfte” spelare som absolut kan göra sitt. Läge därför att panga på tidigt med 1X2 och traska vidare helt enkelt.

2. Brann – Rosengård 

Rosengård kliver in i dubbelmötet med Brann som ganska stor favorit. På norsk mark kan möjligen hemmalaget störa men Malmö-klubben har agerat stabilt på sistone och även med Caroline Seger borta har en lirare som Rebecca Knaak tagit för sig och varit riktigt bra. Svenskorna ser offensivt väldig fina ut och insatsen hemma mot IFK Kalmar i förra damallsvenska omgången var under den sista timmen en offensiv uppvisning. Tvåan är ett fall för en tidigt singel.  

3. PSG – Häcken

Snacka om otur! Häcken drog PSG som lott i sitt playoff-kval till Champions League. Det kunde knappast blivit värre. Bollen är visserligen rund men på Stade Jean-Bouin kommer det bli en ensidig historia. Värdklubben sprang igenom sin CL-grupp i fjol plättlätt och slåss mot Lyon hemma i Frankrike om titeln som nationens bästa klubblag. Diani, Ilestedt, Bachmann och övriga i hemmatröjan ska tämligen enkelt kunna slå knock på Hisings-klubben redan här för att därefter kontrollera matchen på svensk mark. Ettan är bara spika av. 

4. Sparta Prag – Roma 

Romas damer var med i toppen av Serie A hela vägen in mot upploppet men ett ännu bättre Juventus kunde till slut nypa guldet. Klubben från huvudstaden får dock en fin chans att ta sig in i Champions League här samtidigt som starten hemma i ligaspelet på stöveln varit till belåtenhet. Sparta Prag i bäst av två matcher ska absolut kunna lösas. Gästerna kommer behöva tampas med en handfull tjeckiska landslagskvinnor samt dubbla nordamerikaner i form av Tripp och Chang i strålande form. Trots detta är det ändå liten fördel Roma. Med värde till höger blir X2 en utmärkt lösning på problemet.

5. Valur – Slavia Prag 

Valur har de senaste åren åter växt ut till en gigant på Island. Klubben från Reykjavik ser för andra året i rad ut att lösa titeln på vulkanön och toppspelare som Sigfusdottir, Jensen och Halldorsdottir ser väldigt fina ut framåt. Slavia från Prag är tillsammans med nyss nämnda Sparta den absolut största damklubben i Tjeckien. Konkurrensen i landet är inte skrämmande direkt och denna dust på konstgräs i ett kallt Reykjavik känns inte helt optimalt. 1X är en väldigt fin lösning. 

6. Australien – Nya Zeeland 

Australien laddar för VM. Socceroos gör detta med att spela dubbla landskamper mot rivalerna för söder. Oceanien-derbyn mot Nya Zeeland brukar bli tämligen tuffa bataljer och något undantag är knappast att vänta nu. Chris Wood är givetvis härföraren som ska leda gästerna till framgång i Brisbane och med tanke på att Australiens coach Graham Arnold byggt en gigantisk trupp med massor av orutinerade pjäser på denna nivå finns möjlighet till en del rotation. Med skeva streck till vänster är det därför tidigt läge att hamra in garderingar. 

7. Lettland – Moldavien 

I den lägst rankade Nations League-delen finns Lettland och Moldavien. Två sällskap som huserar som etta och tvåa i sin grupp och en pinne för Lettland hemma på Skontosstadion räcker för gruppseger. Balterna har gått rent så långt och när nationerna gick i klinch på Stadionul Zimbru i somras så vann letterna tämligen bekvämt med 4-2. Dainis Kazakevics och hans mannar ska kunna kontrollera denna dust där Gutkosvskis och Ikaunieks pangar in minst en balja eller två. Mycket trolig etta.

8. Island – Venezuela 

Venezuela och Island lirar träningslandskamp på österrikisk mark. Sydamerikanerna ska på sin resa över havet också lira match mot Förenta Arabemiraten medan den europeiska önationen ska spela tävlingsmatch kommande vecka när Albanien väntar i Nations League. Med andra ord finns det en liten möjlighet att ett redan generationsväxlande Island roterar något i denna kamp. Trupperna ser som helhet ganska spännande ut. Besökarna kan ställa upp en elva med Rincón, Rondón och Villanueva bland annat. “Hemmalaget” kan fortsatt spela Bjarnarson, Gunnarsson och Magnússon om man så vill. Mycket svårt. Alla tecken gör sig bäst i en match som kan svänga kraftigt oddsmässigt fram mot spelstopp.     

Läktarens säkra: PSG

Parisarna är minst en nivå upp jämfört med Häcken och kommer inför sin egna publik tämligen enkelt montera ner de gulsvarta. Spikettan är solklar.

Läktarens skräll: Nya Zeeland

Oceanien-derby med allt vad denna typ av rivalmöte kan innebära. Nya Zeeland underskattas dock stort av svenska folket vilket gör högersidan till en utmärkt skräll.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus