Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 21/12
Datum
21/12 - 2020
Matchstart
18:29
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Chelsea - West Ham
1x2
2. Burnley - Wolverhampton
x
3. Midtjylland - Nordsjälland
1x2
4. Santa Clara - Guimaraes
1x
5. Karlsruhe - Hamburg
1x
6. Mirandés - Albacete
1
7. Sporting Gijón - Leganés
x2
8. Tenerife - Girona
x2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 21/12 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 21 december, 2020

Måndagens Topptips bjuder på en tidig julklapp i form av 250 000 kronor i extra pengar. En inte helt enkel kupong med flera vidöppna bataljer och med skrällpotential på såväl Stamford Bridge samt MCH Arena lutar det åt en utdelning av den högre graden. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:29

1. Chelsea – West Ham 

Ett drömmål från Sébastien Haller säkrade en poäng när West Ham tog emot Crystal Palace under onsdagskvällen. Något The Hammers ska vara nöjda med efter en medioker insats. Överlag har David Moyes manskap dock imponerat denna säsong där ovan nämnda Haller, Jarrod Bowen och Tomas Soucek varit tongivande figurer. Chelsea besitter onekligen en högre kapacitet men Frank Lampards manskap har haft det bekymmersamt på senare tid. Betydligt mer finns att önska från de dyra investeringarna Timo Werner och Kai Havertz. Ett svårslaget West Ham kan absolut ställa till det för ett svajigt Chelsea – vi helgarderar!

2. Burnley – Wolverhampton 

Burnley har fått ordning på sitt försvarsspel och som följd har fem poäng inkasserats från bataljerna mot Everton, Arsenal och Aston Villa. Helt klart ett styrkebesked för Sean Dyches gäng som på det stora hela haft det väldigt tufft. Offensivt är The Clarets dock fortsatt undermåligt där blott sex mål har producerats efter tolv spelade omgångar. Även Wolverhampton har varit bleka i anfallsspelet och det underlättar inte att Raúl Jiménez fortsatt saknas. Det skriker målsnålt och till en sund procentfördelning gillar vi spikkrysset skarpt.

3. Midtjylland – Nordsjälland 

Midtjylland har haft vissa bekymmer på resande fot och tappade ytterligare poäng när Nature Energy Park besöktes för en vecka sedan. Hemma på MCH Arena är värdskapet dock säkerheten själv där blott ett mål har släppts in på fem hemmamöten. Offensivt finns det mer att önska där brassen Evander haft en tuff höstsäsong och återvändaren Pione Sisto hamnat i en måltorka. Nordsjälland har inte kommit upp till samma nivå som i fjol där succéspelaren Mohammed Kudus lämnat ett stort tomrum. Men visst finns det individuell kvalitet att hota där inte minst tonåringarna Kamaldeen Sulemana och Abu Francis ser riktigt intressanta ut. Ettan streckas hårt och då spenderar vi friskt.

4. Santa Clara – Guimaraes 

Ett intrikat möte är att vänta på Estádio de Sao Miguel och sannolikt ytterligare en målsnål tillställning. Det är precis vad som hände när lagen möttes i Taca de Portugal förra veckan. Då segrade Santa Clara med 1-0 på resande fot efter ett tidigt avgörande från Julio Rodrigues Romao. Guimaraes har visat upp ett fenomenalt försvarsspel denna säsong men den defensiva tryggheten har kommit till ett dyrt pris i det offensiva spelet. Även Santa Clara är defensivt orienterade men till skillnad från sin motståndare finns en formstark Thiago Santana att förlita sig på offensivt. Hemmafördelen har vägt tungt i tidigare inbördes möten och nog ska värdskapet få med sig poäng härifrån. 1X!

5. Karlsruhe – Hamburg 

Hamburg har haft något av en berg- och dalbana till säsong där det mesta har kretsat kring Simone Terodde. 32-åringen trivs ypperligt i den tyska andradivisionen och är på god väg att vinna ligans skytteliga för fjärde (!) gången. 13 mål på tolv matcher har det blivit så här långt och med målsprutan till sitt förfogande är förväntningarna höga på Daniel Thiounes mannar. Karlsruhe är i sin tur ett lag för den undre halvan men ska absolut inte underskattas hemma på Wildparkstadion. Visserligen har det endast sex poäng hämtats från fem hemmamatcher men KSC har förtjänat betydligt högre än så med fina prestationer mot topplagen Bochum och Dusseldorf. Spelvärdet åt väst prioriteras.

6. Mirandés – Albacete 

Albacete gräver sin grav allt djupare där tio raka utan seger i ligaspelet följdes upp med ett tidigt uttåg ur Copa del Rey. Offensiven är snudd på obefintlig där ynka ett mål har producerats på de senaste nio (!) tävlingskamperna. På resande fot har Queso Mecánico ännu inte segrat och den bedrövliga målskillnaden 1-14 talar sitt tydliga språk. Mirandés bjuder inte heller till särskilt mycket bakåt och ska inte ha några som helst problem att avlägsna gästernas uddlösa offensiv. Ettan spikas till rimlig procent.

7. Sporting Gijón – Leganés 

Såväl Sporting Gijón som Leganés är trygga i sitt försvarsspel och det saknas inte heller kvalitet offensivt även om målproduktionen inte varit den bästa. För värdskapets del kretsar det mesta kring kreatören Pedro Diaz samt den pålitlige målskytten Uros Djurdjević. Leganés förfogar över ett desto bredare register där bland annat den forne målsprutan Borja Bastón har återvänt till Spanien för att återfinna spelglädjen. Helt öppet och här går det absolut att låta spelvärdet tala och ta ställning åt öst.

8. Tenerife – Girona 

Med stjärnan Cristhian Stuani tillbaka från sina skadebekymmer ser Girona riktigt intressanta ut. Uruguayanen har fått intressanta lekkamrater i Mamadou Sylla och Ramon Monchu till denna säsong. Tillsammans med ett ypperligt försvar skulle det förvåna om gästerna inte börjar minska gapet till toppskiktet inom kort. Tenerife har det i sin tur väldigt tufft och befinner sig på en svag 20:e plats. Här på Estadio Nuevo Carlos Tartiere har det ändå sett helt okej ut och nog ska värdskapet kunna kriga till sig ett resultat. Tvåan agerar utgång men garderas snarast.

Omgångens säkra: Mirandés

Det är ett krisande Albacete som beger sig till norra Spanien. Gästerna tycks helt tappat förmågan att hitta nätmaskorna och ställs nu mot ett av ligans bättre försvar.

Omgångens skräll: Nordsjälland

Den sista omgången innan de danska klubbarna går på semester. Välbehövligt, i synnerhet för Midtjylland som haft ett brutalt spelschema med Champions League-fotboll. Här får ett tröttkört värdskap väl högt förtroende från svenska folket.

1. Chelsea – West Ham 1×2

2. Burnley – Wolverhampton x

3. Midtjylland – Nordsjälland 1×2

4. Santa Clara – Guimaraes 1x

5. Karlsruhe – Hamburg 1x

6. Mirandés – Albacete 1

7. Sporting Gijón – Leganés x2

8. Tenerife – Girona x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus