Speltips

Match/event
Topptipset - Tisdag 22/6
Datum
22/06 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Tjeckien - England
x
2. Kroatien - Skottland
12
3. Karlskrona - Hässleholm
1x2
4. Ullared - Onsala BK
2
5. Grebbestad - Vänersborg
1
6. Angered - Lidköping
1x2
7. Yxhult - IFK Skövde
1x2
8. Friska Viljor - Täfteå
1x
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 22/6 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

Tisdagens Topptips drar igång med två väldigt viktiga matcher i EM:s grupp D. Kryssläge i London och så långt ifrån kryssläge man kan komma i Glasgow. Det är de enkla förutsättningarna. I övrigt ska det gnuggas Division 2-fotboll från Svedala hela vägen in i kaklet. Ett par kanondrag synas ner likväl som en och annan go’ spik. Med blåstället på är det lika bra att starta igång. Häng på! 

Spelstopp: 18:59

1. Tjeckien – England

Bataljen på Wembley Stadium är sannerligen en udda sådan. Någon av dessa klubbar kommer att knipa förstaplatsen, vilket i regel är en åtråvärd fördel. Så är inte riktigt fallet här där gruppettan kommer ställas mot tvåan i dödens grupp tillhörandes Portugal, Frankrike samt Tyskland. England har skaffat sig en utmärkt position där Tjeckien har bättre målskillnad och vid delad ära förblir tjeckerna gruppetta samtidigt som bådadera säkrar avancemang. Så tror vi blir fallet i en taktisk kamp – krysset singlas!

2. Kroatien – Skottland 

Tre poäng är ett måste för såväl Kroatien som Skottland om avancemang ska vara aktuellt. De förstnämnda har onekligen den namnkunnigare truppen av de två men flera tongivande spelare är inne på sista versen och det har varit märkbart. Skottland ser desto piggare ut och det är ett sammansvetsat skotskt landslag som har satt press på såväl Tjeckien som England tidigare under mästerskapet. Räkna med att så blir fallet här och till rådande streckning ligger vårt prio helt klart åt öst även om en gaffel (etta-tvåa) är att föredra.

3. Karlskrona – IFK Hässleholm 

Karlskrona testade lyckan under fjolåret med spel i Ettan. En säsong som till slut innebar degradering för de orangeklädda och nu är det omtag i tvåan som gäller. Starten är godkänd. Seger nyligen mot Balkan på bortabana och dessförinnan har också Hässleholms IF monterats ner. Nytt gäng från den skånska staden på intåg nu. Kamratföreningen klassas som storebror och laget har också kunnat leva upp till detta i och med tio inspelade pinnar på fyra matcher och fina 8-2 i målskillnad. Nu möter dock besökarna ett ruggigt stabilt värdgäng på egen matta så detta blir ingen lek. Ut med heltäckningsmattan ögonaböj.

4. Ullared – Onsala BK 

Onsala fick en rejäl stjärnsmäll borta mot Ängelholm. Hallänningarna öppnade stabilt och hade också 1-1 en bit in i matchen innan den skånska favoriten gick ifrån till 5-1. Nya tag nu för OBK som får testa lyckan i shoppingmeckat Ullared. Värdklubben kommer också från en riktig smäll. 0-4 i baken mot Sävedalen där första halvlek var ett rejält haveri med tre insläppta mål på drygt åtta minuter. Den här bataljen blir minst lika tuff. Tvåan upp till 55-60 procent är ingen dum idé att singla.  

5. Grebbestad – Vänersborgs FK

Efter tre raka förluster är känslan nu att Grebbestad ska välkomnas in i spelet. Värdklubben från bohuskusten gjorde dock sin bästa match hittills mot tunga Stenungsund och hade länge häng på poäng. Vänersborgs FK har även de en riktigt tung period bakom sig och dessutom ett försvarsspel som havererat två matcher i rad med sju insläppta mål på 180 minuter fotboll. Valon Gashi målade för GIF senast och nu finns stor chans att släkten blir värst då Gashi lirade i VFK så sent som förra säsongen. Även mittbacken Peter representerade besökarna så sent som i fjol. Ettan ser ut att bli kupongens kanske allra vackraste tecken och då är det bara banka av värdarna.   

6. Angered – Lidköping 

Galvan Ayoub låg bakom två av de fyra målen som Göteborgsklubben pangade in mot Nordvärmland i förra omgången. Hemmalaget flyger därmed med i toppen av tabellen och har häng i en ännu ung tabell på Ahlafors och Forward. Lidköping är nästa gäng att utmanas i Hjällbo. Bortalaget har haft stora bekymmer inledningsvis och inte blev det bättre då gästerna tappade 3-0 till förlust 3-4 mot nyss nämnda Forward i förra omgången. Spel- och lagdelsmässigt känns ändå dessa båda gäng tämligen jämna och med en överstreckning till vänster är högersidan smått lysande. Helgardera och jobba X2!    

7. Yxhult – IFK Skövde 

Nykomlingsmöte i Kumla. Moabvallen står som värd för mötet med IFK Skövde och det är ett hemmalag med gott självförtroende som kommer till spel. 3-0 borta mot Gauthiod var en skalp som hette duga. Efter 2-0 innan paus kunde Närke-gänget defilera i mål. Trots en man mindre sista delen av matchen. Edvin Cimirotic fick fem minuter på planen innan han syndade rött och är därmed också avstängd. Kamratföreningen från Skövde har också öppnat förtroendeingivande. 4-1 mot Nordvärmland är stabilt och så även 0-0 mot Oddevold. Räkna med en tokjämn dust utan självklar vinnare. 1X2.   

8. Friska Viljor – Täfteå 

Vi kliver i mål med en batalj från norr. Friska Viljor har visat just vilja i sina senaste matcher och 0-1-förlusten mot topptippade Ytterhogdal var ett stort steg i rätt riktning. Övikarna med en mer eller mindre renodlad juniortrupp får nu för första gången vända hem till Skyttis och hemmamatch. Täfteå har under de senaste åren fått slåss för livet i botten av tvåan och i år verkar inte bli något undantag. Dubbla förluster för TIK inför denna kamp och dessutom ser offensiven ganska trött ut. Ettan ska stå först alla dagar i veckan.      

Läktarens säkra: Grebbestad

I kamp med Vänersborg ska Grebbestad anses bättre. När dessutom värdet ser ut att bli smaskigt vänstervridet är det bara banka av hemmalaget.

Läktarens skräll: Lidköping

Angered är ruggigt bra för tillfället men övervärderas av svenska folket dagen till ära. Tvåan är av yttersta vikt i jakten på större stålar.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus