Speltips

Match/event
Topptipset - Onsdag 22/6
Datum
22/06 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Örebro Syr. - Sthlm Inter.
1x2
2. Torns IF - IFK Malmö
1x2
3. Vänersborg - Tvååker
2
4. Lidköping - Stenungsund
1
5. Karlberg - Sleipner
1
6. Landvetter - Sävedalen
1x2
7. Järfälla - Stocksund
12
8. Sandvik - Sund IF
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 22/6 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 22 juni, 2022

Inhemsk fotboll står på menyn denna onsdag där strålkastarljusen riktas mot de lägre svenska divisionerna. Fina skrällalternativ från Ettan Norra och Södra öppnar upp för hög utdelning medan Division 2-serierna erbjuder flera fina värdespikar. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Örebro Syrianska – Stockholm Internazionale 

Örebro Syrianska är i gott slag med tre segrar från de senaste fyra omgångarna. Till detta möte får närkingarna dock klara sig utan tongivande duon Dino Salcinovic och Petrus Kocadag som är avstängda. Stockholm Internazionale har det desto tyngre för stunden med blott en seger från de senaste åtta omgångarna, men poängen mot tänkta topplag som Vasalund och Karlstad imponerar. Under säsongsupptakten visade gästerna dock prov på ett högt kunnande. I dagsläget streckas tvåan väl lågt och då ska X2 prioriteras på Mellringe IP.

2. Torns IF – IFK Malmö

Krisen växer sig allt större hos IFK Malmö som endast inkasserat fyra poäng från de inledande 13 omgångarna. På offensiv väg har de gulvita förtjänat en högre målskörd där gästernas omställningsspel är vasst. Defensiven är däremot fullständigt bedrövlig där försvaret bjuder på målchanser titt som tätt. Med det sagt ska de gulvita inte ses utan chans mot ett Torns IF som föredrar att vara underdogs. Här förväntas arrangörerna vara spelförande vilket inte är en föredragen matchbild för de orangesvarta. Med ettan streckad upp till skyarna ska det med andra ord garderas frikostigt.

3. Vänersborg – Tvååker 

Vänersborg besitter en hög högstanivå men är på tok för ojämna och har under säsongens gång förlorat mot lag som IFK Malmö och Lindome. Här finns inte utrymme för slarviga misstag mot ett kunnigt Tvååker. Hallänningarna spelade ut IFK Malmö fullständigt i lördags där slutresultatet 2-0 var i underkant. Detta utan nyckelspelaren Rasmus Andersson som fick välbehövlig vila. Till detta möte torde 29-åringen vara tillbaka i startelvan och då håller vi gästerna som knappa favoriter. Vi tar ställning åt öst.

4. Lidköping – Stenungsund 

Lidköping imponerar för stunden med sitt kompakta försvarsspel. Därtill har återvändaren Kristijan Nikolla visat fin form på offensiv väg och utmanar i skytteligatoppen med sina sex strutar. Här på Framnäs IP har arrangörerna plockat 17 poäng av 21 möjliga med den övertygande målskillnaden 13-2. Även Stenungsund är i gott slag men mot topplagen har gästerna haft det problematiskt. Trolig etta som i skrivande stund erbjuds till sagolikt spelvärde.

5. Karlberg – Sleipner 

Karlberg är erkänt svårspelade hemma på Stadshagens IP och har under säsongsupptakten plockat 19 poäng av 21 möjliga. I lördags begav sig Arameisk-Syrianska till Kungsholmen och föll med hela 5-1. Sleipner vann det vändande mötet i april men baserat på hur uddlösa värdskapet har varit på resande fot ska detta tas med en nypa salt. Helt andra förutsättningar inför onsdagens batalj där stockholmarna ska råda som klara favoriter. Ettan singlas hela vägen upp till 65 procent.

6. Landvetter – Sävedalen 

Höga berg och djupa dalar sammanfattar Landvetters säsong ganska bra. Arrangörerna tenderar bli väl framåtlutade vilket logiskt har öppnat upp stora ytor i försvaret. Det blir med andra ord ofta målkalas när göteborgarna är i farten vilket var fallet när dessa kombattanter drabbades samman i den andra omgången i ett möte som Landvetter slutligen vann med 5-4. Till den här matchen saknar dock värdarna ett helt koppel med spelare, upp mot elva stycken på grund av skador och avstängningar vilket så klart ändrar förutsättningarna. Sävedalen har gått från klarhet till klarhet under säsongens gång och kommer till detta möte med två raka segrar i bagaget. Här finns goda förutsättningar att revanschera sig – strecka från höger.

7. Järfälla – Stocksund 

Stocksund toppar Division 2 – Norra Svealand efter tolv spelade omgångar. Blott två segrar av fem möjliga på resande fot väcker dock frågetecken även om poängtappen har kommit mot topptrion Österåker, Skiljebo och Hudiksvall. Järfälla är ett kunnigt motstånd som i synnerhet trivs väl här på Järfällavallen. Arrangörerna var inte chanslösa i det vändande mötet och har knappast sämre förutsättningar inför denna batalj. Tvåan inleder men får sällskap av den spelvärda ettan omgående.

8. Sandvik – Sund IF 

Sandvik har inte haft någon trevlig inledning på säsongen men nu vankas det gräspremiär på Sandviks IP vilket torde falla arrangörerna i smaken. En passande uppgift stundar i hopp om att bryta den negativa trenden då formsvaga Sund IF kommer på besök. Gästerna har förlorat fem av de senaste sju matcherna och utöver det tappat poäng mot nästjumbon Umeå FC. Ettan är en given utgång till strålande värde men gardering välkomnas om plånboken tillåter.

Läktarens säkra: Karlberg

Karlberg förlorade det vändande mötet men det säger inte mycket sett till stockholmarnas uddlösa prestationer på resande fot. Här i Kungsholmen håller arrangörerna en betydligt högre nivå där resultatraden 6-1-0 och målskillnaden 22-3 talar sitt tydliga språk. Ettan är en värdespik som heter duga.

Läktarens skräll: Stockholm Internazionale

Stockholm Internazionale är en nykomling att räkna med i Ettan Södra. Formen må vara nedåtgående men gästerna har alltjämt fått med sig fina resultat mot lag som Gefle och Vasalund. Då spelarpoolen blir tabelltittande riktas vårt prio åt öst på Mellringe IP.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus