Speltips

Match/event
Topptipset - Torsdag 23/12
Datum
23/12 - 2021
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Porto - Benfica
1
2. FC Vizela - Braga
2
3. Rio Ave - Belenenses
1x
4. Besiktas - Göztepe
1x2
5. PSV - Go Ahead Eagles
1x2
6. Sparta - RKC Waalwijk
1
7. Anderlecht - Kortrijk
12
8. Club Brugge - OH Leuven
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 23/12 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

Torsdagens Topptips ser riktigt trevlig ut ur ett värdemässigt perspektiv. Med fina värdespikar och storfavoriter att syna har vi bäddat upp för en utdelning av den högre graden. Det kan ju inte bli bättre så här dagen för dopparedagen. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 17:59

1. Porto – Benfica 

Kupongen rivstartar med ett rivalmöte i den portugisiska cupen. Porto har varit fenomenala under hösten och plockat 41 poäng av 45 möjliga i ligaspelet. Här på Estádio do Dragao har värdskapet vunnit samtliga sju med den övertygande målskillnaden 19-3. Inbördes möten talar därtill kraftigt till Drakarnas favör där Benfica endast har vunnit två av de senaste 16. Benfica har onekligen kapaciteten till att utmana om avancemang men understiger ettan 50 procent tar vi ställning åt väst.

2. FC Vizela – Braga

Det råder ingen tvekan om att Braga är den klubb som ligger närmast den överlägsna topptrion Porto, Sporting och Benfica. Gästerna tog hem Taca de Portugal i fjol och kommer vara sugna på att försvara sin titel. Ärkebiskoparna körde över Vizela fullständigt hemma på Estádio Municipal de Braga för knappt en månad sedan och det ska inte heller vara några problem att lösa en komfortabel viktoria på resande fot. Trolig tvåa. 

3. Rio Ave – Belenenses 

Rio Ave tappade sin plats i det portugisiska finrummet i fjol. I andradivisionen trivs arrangörerna desto bättre och torde utmana om en återkomst. Belenenses kan mycket väl gå samma öde till mötes denna säsong baserat på höstens bedrövligheter. Redan i fjol var gästernas offensiv bristande och utan colombianen Mateo Cassierra har den varit snudd på obefintlig. Defensivt är de blåvita desto tryggare och i vad som sannolikt blir en målsnål historia är krysset en rimlig utgång. 

4. Besiktas – Göztepe

En stark insats från Besiktas resulterade i en poäng borta mot rivalen Fenerbache senast. I övrigt har värdskapet inte riktigt nått upp till önskad nivå där de svartvita placerar sig på en svag tiondeplats. Även Göztepe har lämnat mycket att önska under hösten och i dagsläget befinner sig gästerna på fel sida av nedflyttningsstrecket. Kunnandet finns dock där vilket inte minst visades hemma mot Fenerbahce. Utan stjärnduon Teixeira och N’Koudou kan Besiktas mycket väl stöta på problem – vi helgarderar!

5. PSV – Go Ahead Eagles

Trots skadebekymmer går PSV som tåget för stunden. Nytillskottet Carlos Vinicius har kommit igång efter en trevande inledning och Cody Gakpo har visat fin form sedan 22-åringen blev kvitt sina skadekänningar. Vi vill dock höja ett varningens finger för Go Ahead Eagles som har varit väldigt framgångsrika på resande fot och bland annat krigat till sig en poäng borta mot Ajax. Då som nu kommer det krävas ett felfritt försvar. Strecka från vänster.

6. Sparta Rotterdam – RKC Waalwijk

Sparta Rotterdams glesa poängskörd återspeglar inte riktigt lagets insatser. Arrangörerna har i synnerhet visat en hög nivå på senare tid och kommer närmast från övertygande prestationer mot Heerenveen samt Vitesse. Fint läge att bryta den negativa trenden här mot ett bortasvagt RKC Waalwijk. Gästerna har inte gått segrande ur någon av sina åtta matcher på resande fot denna säsong. Formstarke Jens Odgaard behöver Sparta Rotterdam hålla ett extra öga på men lyckas “De Kasteelheren” avlägsna dansken är mycket vunnet. Ettan är en fin värdespik.

7. Anderlecht – Kortrijk 

Det vankas cupmöte på Lotto Park mellan två formstarka kombattanter. Anderlecht har gjort klara framsteg sedan Vincent Kompany tog över rodret förra sommaren. Med nytillskotten Sergio Gomez, Lior Refaelov och Joshua Zirkzee är de violettklädda att räkna med denna säsong. Kortrijk har inte riktigt samma höjd men är med sitt kompakta försvar och en formstark Faiz Selemanie i spetsen svårslagna. Med tre raka segrar i bagaget är självförtroendet högt och det är inte fel att plocka med en tvåa som tycks landa omkring tio procent. Utgångsettan är hur som helst given.

8. Club Brugge – OH Leuven 

Club Brugge har inte riktigt nått upp till den höga nivå vi fått se från de blåsvarta de senaste åren. 4-1-viktorian mot OH Leuven i ligaspelet för drygt en vecka sedan återspeglade inte matchbilden där OHL i synnerhet stod för en riktigt fin första halvlek. På sin dag håller gästerna en riktigt hög nivå vilket även visades när ligaledarna Royale Union bortabesegrades med 3-1 för knappt en månad sedan. Noterbart är även att fjolårets inbördes på denna arena slutade med delad ära. Vi fyller hela brädan och håller tummarna för en riktigt fin kupongrensare.

Läktarens säkra: Braga

Det råder klasskillnad mellan dessa kombattanter, något Braga visade tydligt när klubbarna möttes i ligaspelet för några veckor sedan. Vizela åkte på ytterligare en storförlust i söndags hemma mot Porto och får sikta in sig på att hålla siffrorna nere denna gång.

Läktarens skräll: OH Leuven

OH Leuven har visat sig vara fullt kapabla till att bjuda upp de inhemska giganterna till dans. Gästernas ojämnhet är ett problem men till rådande streckning är kupongrensaren åt öst ett givet tecken på kupongen.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus