Speltips

Match/event
Topptipset - Tisdag 23/3
Datum
23/03 - 2021
Matchstart
20:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Blackpool - Peterborough
2
2. Bristol Rovers - Swindon
1x
3. Burton - Shrewsbury
1x
4. Northampton - Oxford
12
5. Colchester - Tranmere
x2
6. Oldham - Exeter
1x2
7. Scunthorpe - Bradford
x2
8. Southend - Walsall
2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 23/3 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

En helengelsk kupong står på agendan denna tisdag där League One och League Two tilldelats fyra bidrag vardera. Detta är tveklöst utanför spelarpoolens komfort vilket syns tydligt på procentfördelningen där mycket fint spelvärde finns att hämta. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 19.59

1. Blackpool – Peterborough

Formstarka Blackpool är på god väg att nå en playoff-plats. Med fem segrar och fyra oavgjorda från de senaste nio omgångarna har The Seasiders endast tre poäng upp till sjätteplatsen. Därtill har de orangevita färre matcher spelade än övriga konkurrenter. Värdskapet har visat upp ett strålande försvarsspel denna säsong och inte minst på senare tid med blott tre insläppta på ovan nämnda omgångar. Peterborough har klarat sig överraskande bra utan fjolårssuccén Ivan Toney. Nytillskottet Clarke-Harris Jonson har lyckats fylla tomrummet alldeles utmärkt och toppar skytteligan med sina 22 strutar. Gästerna har dock varit tveksamma på resande fot och senast tappade The Posh poäng mot tabelljumbon Rochdale. Strecka från vänster.

2. Bristol Rovers – Swindon 

Ett o så viktigt sexpoängsmöte är att vänta på Memorial Stadium. Det är vidöppet i bottenträsket av League One där sex klubbar gör upp om två platser ovanför giljotinen. Blott två poäng skiljer mellan tabelljumbon Rochdale och Swindon på 19:e plats. Bristol Rovers, med samma poängskörd som tisdagens motståndare, har visat fin form i hemmaborgen och inkasserat tio poäng från de senaste fem hemmamatcherna. I inbördes möten har det dessutom varit en enorm hemmafördel där Swindon i synnerhet haft det problematiskt i Bristol. 1X torde räcka.

3. Burton – Shrewsbury 

Jimmy Floyd Hasselbaink har sannerligen gjort underverk med Burton sedan holländaren tog över rodret i början av januari. Nio av lagets elva segrar har kommit därefter och av allt att döma kommer Brewers att säkra ett nytt kontrakt. Så vad har förbättrats? Enorma framsteg har gjorts defensivt där de gulsvarta gått från bedrövliga, för att uttrycka det milt, till att ha ett av ligans främsta försvar. Mot ett svårslaget och defensivt kompakt Shrewsbury är en målsnål historia sannolikt att vänta. Krysset får således göra utgångsettan sällskap.

4. Northampton – Oxford 

Northampton ligger för närvarande på fel sida av nedflyttningsstrecket men värdskapet har sett allt bättre ut. Defensivt finns en stabilitet som inte syntes till under höstsäsongen och framåt är The Cobblers ett ständigt hot på fasta situationer, inte minst Ryan Watson som dessutom är i strålande form. Oxford har en högre kapacitet och kommer få rulla mycket boll men här streckas tvåan väl högt. Förhoppningsvis väntar en frustrerande afton för gästerna där ovan nämnda Watson knorrar in en frispark eller stångar in en hörna. Ettan till fint spelvärde prioriteras.

5. Colchester – Tranmere

En målsnål historia är att vänta på Colchester Community Stadium. Värdskapet är inne i en djup formsvacka och med endast en seger på de senaste 20 omgångarna kommer värdskapet allt närmare giljotinen. Offensiven har varit bedrövlig där The U’s lämnat mållösa från de senaste fem bataljerna. Desto mer positivt finns att hämta i försvarsspelet och då Tranmere saknar sin främsta målskytt i form av James Vaughan kan de blåvita mycket väl hålla tätt. Krysset till fin procent är en tänkbar chansspik.

6. Oldham – Exeter 

Exeter har blandat och gett på senare tid och kommer närmast från två tunga uddamålsförluster. Offensiven har sett förvånansvärt uddlöst ut där trion Joel Randall, Ryan Bowman och Matt Jay annars håller en hög nivå. Oldham har i sin tur sett allt solidare ut bakåt och har visat sig fullt kapabla till att utmana topplagen. Latics vann bland annat höstens inbördes på St James Park med 2-1 och det var inte oförtjänt. Här streckas tvåan på tok för högt och vi prioriterar 1X.

7. Scunthorpe – Bradford 

Bradford har lämnat segerlösa från de senaste fyra omgångarna och således tappat dyrbar mark i jakten på en playoff-plats. På det stora hela har The Bantams dock inlett det nya kalenderåret lovande och avslutar gästerna säsongen starkt finns fortsatt möjligheten att knipa sjätteplatsen. Scunthorpe har det desto tyngre och med endast en seger från de senaste åtta omgångarna har värdskapet trillat ner till en 18:e plats. Noterbart är att Bradford inte har förlorat på de senaste fem inbördes möten och vi tror den sviten förlängs. Tvåan är ett tänkbart spikalternativ, annars är X2 ett lås.

8. Southend – Walsall 

Walsall har en klart högre kapacitet än vad tabellen må indikera och visade prov på detta under hösten. Blott en seger på de senaste 16 omgångarna är självfallet underkänt men spelmässigt ser det alltjämt relativt bra ut där effektiviteten i offensiv tredjedel har varit den stora boven. En fullt överkomlig uppgift stundar här och vid seger ska det nya kontraktet vara säkrat. Krisen hos Southend växer sig allt större och The Shrimpers kommer sannolikt få kliva ner i det engelska seriesystemet för andra säsongen i följd. Fint spelvärde finns att hämta åt öst och till rådande streckning gillar vi spiktvåan skarpt.

Läktarens säkra: Walsall

Det är lätt att stirra sig blint på Walsalls svaga formkurva men gästerna har förtjänat klart bättre och visade sin höga kapacitet under hösten. Mot ett krisande Southend finns fina möjligheter att bryta den negativa trenden.

Läktarens skräll: Oldham

Trots en skakig formkurva får Exeter skyhögt förtroende från svenska folket. Oldham vann höstens bortamöte med 2-1 och har även besegrat lag som Cheltenham samt Bolton. Sagolikt spelvärde riktas åt väst och ska självklart synas på kupongen.

96 rader

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus