Speltips

Match/event
Topptipset - Torsdag 24/2
Datum
24/02 - 2022
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Arsenal - Wolves
1x
2. Napoli - Barcelona
1x2
3. Rangers - Dortmund
2
4. Braga - Sheriff Tiraspol
1x
5. Real Betis - Zenit
1x2
6. PAOK - Midtjylland
1
7. Slavia Prag - Fenerbahce
1x2
8. Vitesse - Rapid Wien
1
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 24/2 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 23 februari, 2022

Förutom en Premier League-match är det fullt fokus på Conference- samt Europa League på torsdagens Topptips. Sextondelsfinaler och tillika returer ska spelas i de båda sistnämnda tävlingarna. En smakfull bong med både stabila spikar samt en och annan fin knall står oss till tjänst. Emirates i London väntar på oss, let’s go!  

Spelstopp: 20:44

1. Arsenal – Wolverhampton

Saka och Smith-Rowe målade mot Brentford i Arsenals senaste fajt då Brentford inte räckte till. Artetas mannar har därmed två raka vinster då mötet innan Ponne och gänget kom till Emirates var mot just Wolverhampton på bortaplan, där det blev vinst med 1-0 trots spel med en man mindre större delen av andra halvlek. Snabba ryck då dessa båda klubbar nu åter ska face:a varandra. Det som kan nämnas om fajten på Molineux var att, förutom Gabriels mål, fanns också bud på mer. De gulsvarta har över säsongen gjort sig kända för sin solida defensiv där försvaret suttit i första rum. Ska besökarna ha skuggan av en chans i London behöver defensiven sitta till hundra procent. Trolig etta med uppbackning tidigt av krysset.    

2. Napoli – Barcelona 

Napoli stal ett 1-1-resultat med sig hem till Neapel i den första fajten mot bjässen från Katalonien. Barcelona ägde matchen spelmässigt och hade bud på mycket mer än Ferran Torres kvittering. Katalanerna är dock medvetna om att matchen på italiensk mark kommer bli helt annorlunda. Värdklubben har hopp om att någon eller några av de skadade spelarna som funnits den senaste tiden ska vara brukbara här. Precis som oddsen indikerar känns matchen på förhand väldigt oviss. Läge därför att tidigt kryssa på med alla tecken.

3. Rangers – Dortmund

Rangers stod för en megaknall i Tyskland då Glasgow-klubben gjorde 4-2 på de gulsvarta och sitter därmed i ett perfekt läge inför returen på Ibrox. Gästerna kommer dock inte vika ner sig. Reus och company krossade Mönchengladbach i söndagens ligamatch med 6-0 och även fast Haaland fortsatt saknas finns som ni alla ser en offensiv av ruggig klass. Hemmalaget kan torska denna dust med ett mål och ändå pallra sig vidare. Känslan är också att Teddybjörnarna kommer ligga på rulle och prioritera det defensiva och därmed inte kliva bort sig högt upp i banan. Med en tvåa som troligen stannar i krokarna runt 60 procent är det härifrån vi trots allt ska börja.  

4. Braga – Sheriff Tiraspol 

Sheriff Tiraspol har varit på den iberiska halvön och överraskat tidigare i år. Real Madrid fick smaka på Sheriffernas kvalitéer i Champions Leagues gruppspel och inför returen har Thill och gänget i bortatröjan satt sig själva i ett utmärkt läge. 2-0 hemma kom efter en riktigt fint utförd match där framförallt spelet på egen planhalva var lysande och portugiserna kom, trots stort bollinnehav, aldrig till några större chanser. På hemmaplan ska Ärkebiskoparna anförda av stjärnan Ricardo Horta givetvis traska ut som favoriter men att vi får se ettan snurra i krokarna runt 65 procent är på tok. Ett spännande kryss behöver komplettera tidigt.    

5. Real Betis – Zenit 

Betis och Zenit stod för en lysande underhållning under den första halvleken i match 1. Hela fem mål pressades in i St. Petersburg under de öppnande 41 minuterna och det var spanjorerna som drog det längsta strået i och med 3-2. En ställning som sedermera också blev slutresultatet. Real Betis kan blicka tillbaka på en jättefin säsong där Juanmi, Borja Iglesias, Fekir och Willian José varit lysande framåt. Nu gäller det för ryssarna att stänga ner Sevilla-klubben. Zenit är en maktfaktor hemmavid och har ett finfint lag med giganten Dzyuba i spetsen. Även om värdklubben ska bära favoritskapet är det inte rimligt att högersidan understreckas. Heltäckningsmattan rullas därför tidigt ut.    

6. PAOK – Midtjylland 

Vi byter tävling. Conference League är också framme vid sextondelar och därmed också returer. Danska Midtjylland kunde via svenske Joel Andersson pressa in 1-0 hemma mot grekerna vilket också blev slutresultatet. Dags för bortamatch denna gång och på Stadio Toumbas kommer det bli åka av för dansken. De vitsvarta har från december och framåt varit skoningslösa på egen matta och kan skryta med siffrorna 8-2-0 samt 19-6 i målskillnad i alla tävlingar. Gästerna kan mycket väl pressa Thessaloniki-klubben en bra bit in i matchen men över 90 minuter ska ändå hemmalaget kunna få hål. Ettan upp till 50 procent är bara spika av.  

7. Slavia Prag – Fenerbahce 

Fenerbahce var otroligt illa ute i första matchen mot Slavia Prag. Tjeckerna hade inte bara 3-1 med sig in mot slutet utan skapade också ett par chanser för ytterligare mål. Istanbul-klubben lyckades dock få till en reducering till 2-3 och ska såklart resa till Prag med en hyfsad okej känsla i kroppen. Inför returen är det inte heller frid och fröjd i hemmalägret. Fortsatt finns en del skador som ställer till det och bland annat ser Tomás Holes ut att missa matchen precis som Ondrej Lingr. Mötet är ett solklart fall för helgarderingspennan.   

8. Vitesse – Rapid Wien 

Vitesse har lyckats ramla rakt in i en formdipp av värre slag. Holländarna har inför returen mot Rapid sex matcher i följd utan seger och däribland en 1-2-torsk mot Wien-klubben på bortabana. Sett till hur matchen artade sig nere i Österrike finns ändå väldigt mycket bra för de gulsvarta att ta med sig. Laget skapade mycket chanser och kunde, med en man mer på banan, inte bara reducerat utan också kvitterat utan att någon hade rynkat det minsta på näsan. Hemma på Gelredome är vanligtvis Arnheim-grabbarna stabila och med väldigt lovande streckprocent i västerled är det också här vi jobbar in kupongens bästa spik. 

Läktarens säkra: Vitesse

Rapid dras med en del skador inför resan norrut och är vanligtvis ett klart mycket bättre hemmalag jämfört med borta. Vitesse å sin sida har en riktigt fin högstanivå som behöver plockas fram nu. Överlag en bra etta.

Läktarens skräll: Zenit

Real Betis drog det längsta strået i första mötet på rysk mark men spelmässigt var det jämnt och Zenit ägde både bollinnehav och skapade ett par riktigt fina chanser utöver sina två mål. Att plocka bort ryssarna är bara dumt. Högersidan måste med!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus