Speltips

Match/event
Topptipset - Tisdag 24/5
Datum
24/05 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Jönköping - Skövde
12
2. Östersund - Örgryte
2
3. Dyn.Dresden - Kaisersl.
1x2
4. Excelsior - Den Haag
1x2
5. Halifax - Chesterfield
1x
6. Cl.Nacional - Bragantino
2
7. Vélez Sarsfield - Estudiantes
1
8. Uni.Católica - Talleres
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 24/5 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 24 maj, 2022

Ska det slutligen lossna för Örgryte när göteborgarna besöker en annan klubb i kris i form av Östersund? Med Nicklas Bärkroth tillbaka i matchtruppen tror vi så blir fallet och ser tvåan som ett fint spikalternativ på Jämtkraft Arena. Bataljen på Stadsparksvallen finns givetvis med på kupongen även den och utöver det ska kvalspel och Copa Libertadores bemästras. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Jönköpings Södra – Skövde 

Jönköping Södra har en stark trupp på pappret men arrangörernas defensiv har varit under all kritik inledningsvis. Blott sju poäng har inkasserats efter åtta spelade omgångar som följd. Fyra av dessa har visserligen kommit från de senaste två omgångarna. Skövde inledde i sin tur säsongen strålande men har visat nedåtgående form mot slutet. Sett till hur ung spelartrupp gästerna har till sitt förfogande kommer det komma fler formdippar under säsongens gång. Kapaciteten finns dock där vilket har demonstrerats och mot ett sargat småländskt försvar utgår vi från höger.

2. Östersund – Örgryte 

Brynjar Gunnarsson debuterade som tränare för Örgryte i onsdags då ÖIS förlorade med 2-1 mot Trelleborg. Onekligen tungt för göteborgarna som haft en mardrömsstart på säsongen men de blåröda visade åtminstone framsteg rent spelmässigt. Nu är även Nicklas Bärkroth tillbaka i matchtruppen och då ser offensiven riktigt stark ut på pappret. Mot nästjumbon Östersund finns goda förutsättningar att bryta den negativa trenden där vi håller Örgryte som favoriter. Tvåan är med andra ord ett fint spikalternativ till vad som ser ut att bli låg streckning.

3. Dynamo Dresden – Kaiserslautern 

Dynamo Dresdens avsikt i det första mötet var att hålla siffrorna nere och SGD lyckades med just detta då bataljen på Fritz Walter Stadion slutade mållös. Detta mot ett Kaiserslautern som har briljerat på hemmafronten i 3. Liga denna säsong. Värdarnas matchplan torde inte förändras drastiskt till detta möte då de gulsvarta generellt sett är defensivt orienterade men visst finns bättre förutsättningar. Framförallt sett till att gästernas prestationer på resande fot inte har övertygat. Krysset är alltjämt en vettig utgång i vad som torde bli en händelsefattig historia.

4. Excelsior – Den Haag 

En målrik historia är att vänta på Van Donge & De Roo Stadion mellan två offensivt skickliga klubbar. Excelsior har visat upp en väldigt hög högstanivå denna säsong och visade prov på just detta då Heracles besegrades med totalt 6-1 i den föregående kvalomgången. Skytteligavinnaren Thijs Dallinga har fortsatt på inslaget spår under kvalspelet och kommer bli svårstoppad för Den Haag, som för övrigt saknar förstemålvakten Luuk Koopmans. Gästerna har å andra sidan rutinen på sin sida med spelare som Daryl Janmaat och Thomas Verheydt. Den sistnämnda var hack i häl på ovan nämnda Dallinga i skytteligatoppen med sina 30 baljor och har även han visat fin form under rådande playoff-spel. Svårtippat möte som gör sig bäst helgarderat.

5. Halifax – Chesterfield 

Chesterfield har inte övertygat under våren och i synnerhet inte under säsongsavslutningen. Detta i samband med den långtidsskada som skyttekungen Kabongo Tshimanga ådrog sig i februari och 24-åringen kommer saknas även under kvalspelet. Med det i åtanke har vi väldigt svårt att se gästerna utmana om League Two-biljetten. Halifax har fördel av hemmaplan tack vare en bättre placering och ska ses med bra förutsättningar att avancera. Med det sagt streckas ettan väl högt för att lämnas allena. 1X!

6. Club Nacional – Red Bull Bragantino 

Club Nacional måste vinna detta möte för att ha möjligheten att knipa andraplatsen i Grupp C. En position som uruguayanerna ska vara tacksamma att befinna sig i. Värdarna fick nämligen hjälp på traven i bortasegern mot Vélez Sarsfield då José Florentín såg rött efter dryga kvarten spelad vilket har möjliggjort avancemang. Hemma på Gran Parque Central ska “Bolso” inte ses utan chans mot ett formsvagt Red Bull Bragantino men det råder ingen tvekan om att brasilianarna i grund och botten har ett högre kunnande. Likt sin motståndare kommer gästerna ha siktet inställt på full pott och landar tvåan omkring 40 procent är det inte fel att ta ställning åt öst.

7. Vélez Sarsfield – Estudiantes 

Ett betydelselöst möte för Estudiantes som kommer toppa Grupp C oavsett utfall. Motivationen är således inte på topp hos gästerna som mycket väl kan komma att lufta truppen. Vélez Sarsfield har i sin tur presterat på en högre nivå än vad tabellen indikerar. Borta mot Club Nacional hade argentinarna dock marginalerna på sin sida då Maximo Perrone avgjorde på övertid. En högst nödvändig trepoängare som håller arrangörerna kvar i striden om andraplatsen. Detta ska Vélez Sarsfield lösa under rådande förutsättningar – trolig etta.

8. Universidad Católica – Talleres de Córdoba 

Universidad Católica kan på sin höjd sluta trea i detta gruppspel vilket skulle innebära fortsatt spel i Copa Sudamericana. Ett högst troligt scenario då Sporting Cristal måste bortabesegra den brasilianska giganten Flamengo för att sätta press på chilenarna. Arrangörerna lär inte vilja lämna något åt slumpen men kan å andra sidan få uppdateringar under matchens gång om att det redan är avgjort. Då ska ett kunnigt Talleres de Córdoba självfallet kunna avsluta gruppspelet starkt även om motivationen inte är på topp. Vi lämnar inget åt slumpen och kritar in samtliga tecken omgående.

Läktarens säkra: Vélez Sarsfield

Estudiantes är redan klara gruppsegrare och på så vis kan gästerna komma att lufta truppen. Tacksamt för Vélez Sarsfield som hamnat i en prekär situation trots fina prestationer. I jakt på bättre målskillnad kommer arrangörerna gå för en övertygande seger i hopp om att knipa andraplatsen.

Läktarens skräll: Kaiserslautern

Kaiserslautern var det bättre laget i det första mötet vilket inte kom som någon större överraskning. Vissa frågetecken finns kring prestationerna på resande fot men gästerna ska knappast ses utan chans på Rudolf-Harbig-Stadion. Krysset är det tecken som tilltalar oss mest men till fint spelvärde ska tvåan givetvis inkluderas.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus