Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 24/5
Datum
24/05 - 2021
Matchstart
18:30
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Örebro - Malmö FF
1x2
2. Elfsborg - Norrköping
1x
3. Värnamo - Akropolis
1x2
4. Trelleborg - Västerås
1x
5. Rosenborg - Molde
1
6. Kilmarnock - Dundee FC
1
7. Shamrock - Sligo
1x2
8. Derry - St. Patrick’s
2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 24/5 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

Spännande toppmöte från norska Eliteserien och irländska Premier Division är några exempel av vad måndagen har att erbjuda. Utöver det ska fyra inhemska kamper utspelas och en biljett till den skotska högstadivisionen utdelas. Med gott om spelvärde ser denna Topptips-kupong riktigt fin ut. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:29

1. Örebro – Malmö FF 

Bataljen på Behrn Arena är inte så ensidig som svenska folket antyder. Örebro är svårspelade i sin hemmaborg, något Malmö FF blev varse om i fjol. ÖSK har visserligen inte riktigt fått pusselbitarna att falla på plats i Nahir Besaras frånvaro. Med det sagt finns det knappast fog för rådande procentfördelning. Malmö FF:s skadebekymmer växer sig allt större där Ola Toivonen befaras ha ådragit sig en allvarlig knäskada. Dessutom är Anders Christiansen tveksam till spel efter att dansken klev av skadad mot Elfsborg. Vi helgarderar!

2. Elfsborg – IFK Norrköping 

En oviss batalj stundar på Borås Arena. Elfsborg befinner sig i något av en formsvacka och med blott fyra poäng från de senaste fem omgångarna huserar de gulsvarta i mittens rike. I sin hemmaborg är Jimmy Thelins manskap dock svårspelade, något IFK Norrköping är väl medvetna om. Peking har endast vunnit en av de senaste tio inbördes i Borås och baserat på hur gästerna spelar för tillfället lutar vi åt att den statistiken försämras ytterligare. 1X!

3. Värnamo – Akropolis

En målsnål historia är att vänta på Finnvedsvallen. Nykomlingarna Värnamo har inlett säsongen strålande där ett strålande försvarsspel lagt grunden till framgångarna. Värdskapet har hållit nollan intakt i de senaste fyra tillställningarna och mot Akropolis uddlösa offensiv finns goda förutsättningar att förlänga sviten. Framåt finns det dock en del frågetecken och Alhassan Kamaras tillgänglighet är återigen oklar. Med ettan streckad till skyarna är det spelvärda krysset en fullt rimlig utgång. 

4. Trelleborg – Västerås 

På Vångavallen finner vi ett småklurigt möte där såväl Trelleborg som Västerås har inlett säsongen lovande. Årets upplaga av TFF ser riktigt spännande ut där Kristian Haynes har fått in flera spännande namn. Rutinerade Johan Blomberg har varit strålande och varit direkt delaktig i fem av värdskapets tio baljor. Västerås har inte samma höga kapacitet men kompenserar detta med ett gediget försvarsarbete. 1X torde räcka.

5. Rosenborg – Molde 

Vi riktar blickarna mot vårt västra grannland där ett spännande toppmöte stundar på Lerkendal Stadion. Rosenborg ser ut att bli allvarliga titelutmanare denna säsong efter två halvdana säsonger. “Troillongan” har förstärkt rejält inför säsongen där bland andra Alexander Tettey och Stefano Vecchia har anlänt. Detta samtidigt som Kristoffer Zachariassen har gjort succé under säsongsupptakten och delar skytteligaledningen med måndagens motståndare Ohi Omoijuanfo. Molde är onekligen en tuff uppgift men gästerna håller helt enkelt inte samma höga nivå på resande fot som i sin hemmaborg. Ettan är en given utgång och en tänkbar spik till rimlig procent.

6. Kilmarnock – Dundee FC 

En plats till kommande års upplaga av Premiership står på spel i detta returmöte. Kilmarnock kom undan med blott förskräckelsen i det första mötet där en sen reducering från Brandon Haunstrup öppnat upp detta dubbelmöte ordentligt. Ett 2-1-underläge tror vi att värdskapet ska lyckas hämta upp mot ett Dundee FC som inte håller samma nivå på resande fot. Den rutinerade duon Chris Burke och Kyle Lafferty säkrar ett nytt kontrakt för Kilmarnock. Spiketta!

7. Shamrock Rovers – Sligo Rovers 

Shamrock Rovers ser ut att få ordentligt med konkurrens om ligatiteln denna säsong där såväl Sligo Rovers som St. Patrick’s har vittring på förstaplatsen. De regerande mästarna har lämnat segerlösa från de senaste två omgångarna och visst kan de grönvita få problem även mot “The Bit O’Red” som visat strålande form. Nyförvärvet Jordan Gibson trivs utmärkt hos de rödvita och är en potentiell matchvinnare här. 23-åringen har hamnat i målprotokollet tre matcher i följd och har således klivit upp till en delad förstaplats i skytteligan. X2 prioriteras till fint spelvärde.

8. Derry City – St. Patrick’s 

St. Patrick’s har varit en positiv överraskning så här långt och med 24 pinnar från de inledande tolv omgångarna ligger gästerna trea i tabellen. “Pats” har varit väldigt jämna i sina prestationer och även om resultatet inte gick Dublinklubbens väg mot varken Shamrock Rovers eller Sligo Rovers så var dessa bland St. Patrick’s bästa prestationer för säsongen. Derry City kommer sannolikt få kriga om överlevnad och faktum är att värdskapet ännu inte har vunnit på Brandywell Stadium denna säsong. Spiktvåan lockar till rimlig procent.

Läktarens säkra: Kilmarnock

Kilmarnock är pressade till att vinna om “Killie” ska stanna kvar i högstadivisionen. Rutinen som värdskapet besitter kommer väl till pass här. Dundee FC håller inte samma nivå på resande fot och kommer få en svettig afton på Rugby Park.

Läktarens skräll: Örebro

Nog för att det råder klasskillnad på Behrn Arena men vi har svårt att köpa rådande procentfördelning. Örebro är svårspelade i sin hemmaborg och besegrade bland annat Malmö FF när skåningarna kom på besök i fjol.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus