Speltips

Match/event
Topptipset - Torsdag 24/6
Datum
24/06 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Bolivia - Uruguay
x2
2. Chile - Paraguay
1x2
3. Vänersborg - Utsikten
2
4. Lindome - Qviding
1x2
5. Skövde - Lund
1x
6. Piteå - IFK Luleå
1x2
7. Stabaek - Vålerengen
2
8. América MG - Juventude
1
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 24/6 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

Copa América, svensk Ettanfotboll, norsk Eliteserie och Série A från Brasilien står på schemat. Ett par riktigt trevliga matcher ska analyseras och flera fina skrälldrag kan absolut jobbas in då vi jagar åtta rätt med större stålar i siktet. Det sydamerikanska mästerskapet drar igång kalaset. Let’s go!  

Spelstopp: 18:59

1. Bolivia – Uruguay 

Bolivia är slagpåsen nummer ett i detta mästerskap. I alla fall om vi ska blicka ner i världsranking och även de två inledande matcherna för nationen. Bolivianerna trivs sällan bra utanför sin höga höjd hemma i La Paz vilket också kunnat skönjas i och med dubbla förluster här. Uruguay gjorde en slätstruken insats mot Chile men kunde trots allt nypa en pinne efter Suárez 1-1-mål häromsistens. Ett betydligt mer namnkunnigt “bortalag” ska givetvis få första penseldraget även om ett lågt streckat kryss lockar.   

2. Chile – Paraguay 

Ett av kupongens finaste drag finns att syna ner på Estádio Nacional de Brasília. Chile har efter fem inspelade poäng på tre matcher redan gjort sig klara inför kommande knock out-spel. Chilenarna gjorde en stabil insats i 1-1-mötet med Uruguay där Vargas skickade in en riktig projektil till 1-0 som sedermera blev ett oavgjort resultat med viss mersmak. Paraguay blir nu ingen lätt nöt att knäcka.  Los Guaraníes såg oförskämt bra ut mot Bolivia i öppningsmötet och var väl så bra som Argentina (förlust 0-1) spelmässigt. Tvåan i den brasilianska huvudstaden känns utmärkt och verkar dessutom kunna streckas i krokarna runt låga 20 procent. Ett måstetecken på varje seriös spelares kupong.  

3. Vänersborgs IF – Utsikten 

Det svänger snabbt! Från Copa América-fotboll till Sverige och Vänersvallen för Division 1-fotboll. Utsikten tar sig hit med stabil form via 5-2-0 över sju raka tävlingsmatcher. Bosko Orovic har fått fart på sitt gäng och ska även utan sin backrese Allan Mohideen (avstängd) kunna göra avtryck i Trestad. VIF har haft marginalerna på sin sida de senaste omgångarna och kan stolt visa upp tre raka uddamålssegrar mot bra motstånd. Nu tar nog den trenden dessvärre för hemmalaget slut. Tvåan är väldigt trolig och verkar dessutom streckas förmånligt.  

4. Lindome – Qviding 

Det har varit en riktigt mörk tid när det kommer till Lindomes maj och juni. Inte en seger finns nämligen noterad för “Giffarna” och nu ska ett något vingklippt hemmalag spela derby mot Qviding. Gästerna har inte heller någon rolig tid bakom sig. 0-2-3 sedan mitten av maj är inga roliga siffror för laget som var tänkt som en utmanare i toppen. Tätt och jämnt brukar i övrigt vara ett signum för dessa herrskap inbördes och på neutral matta (Åbyvallen) känns utgången väldigt svårtippad. Bara ta det säkra före det osäkra och rulla ut en tidig heltäckningsmatta. 1X2 med andra ord.

5. Skövde – Lunds BK 

Det är en underdrift att kalla Lunds BK för ett svängigt gäng. 5-1 mot Linköping City, 1-4 mot Oskarshamn, 7-1(!) mot Torns IF i Lundaderbyt häromsistens. Finns suget efter mycket mål är det sannerligen inget fel med att haka på LBK när det är matchdags. Skövde på bortaplan blir dock en utmaning för skåningarna. Hemmalaget tog en taktiskt och fin triumf i och med 2-0-skalpen borta mot tuffa Tvååker och dessutom trivs SAIK alldeles förträffligt hemmavid. Pennan ska inledas från vänster även om en gardering för värde kan vara på sin plats tidigt.

6. Piteå – IFK Luleå 

När matchen i norr mellan Piteå och IFK Luleå går i mål börjar klockan ticka mot tolvbläcket. Derbyt startar nämligen 22.00 och går under namnet “Midnattssol-matchen”. Sett till förutsättningarna är det det två gäng som haft en del problem inledningsvis av säsongen. Båda lagen har startat upp med tre vinster på tio respektive tolv matcher och för gästernas del har fem raka fajter på resande fot slutat utan trea. Piteå vände hem efter två raka bortaförluster för att segra mot Assyriska efter en stark vändning. Matcher mot Kamratföreningen står däremot inte speciellt högt i kurs. Nio raka inbördes har slutat med gästerna som segrare eller kryss. X2 känns därför viktigt att få med tidigt men då även ettan verkar bringa helt okej värde är det på sin plats att mata på med helgarderingen trots allt.    

7. Stabaek – Vålerengen 

Stabaek kommer med tre raka nederlag i bagaget och här väntar en tuff uppgift mot stadsrivalen Vålerengen. Gästerna besitter ett högre kunnande men får å andra sidan klara sig utan formstarka Aron Donnum samt Vidar Örn Kjartansson. De blåvita har även haft svårigheter i inbördes möten de senaste säsongerna och faktiskt inte vunnit något av de senaste fem (0-4-1). Vålerengen har den vassare truppen och ska självfallet ses med jättefina förutsättningar alltjämt. Tvåan till strax under 55 prollar går absolut att singlas.

8. América MG – Juventude 

Kalaset går i mål där vi startade nämligen på brasiliansk mark. Estádio Raimundo Sampaio står som värd för denna Série A-fajt då det tidiga bottenlaget América MG tar emot Juventude. Värdklubben har startat ruskigt dåligt. 0-1-4 och 1-6 i målskillnad tvingade ledningen till snabb förändring. Rotation på ledarplatsen blev nödvändig och nu ska Vagner Mancini komma in för lyfta klubben. Gästerna tog sin första ligaseger för säsongen då Sporting Recife besegrades hemma. Någon ny triumf är inte att vänta. Ettan står stadigt på egna ben.     

Läktarens säkra: Utsikten

Nykomlingen Vänersborg har gått bra på slutet med tre raka ligavinster. Mot ett betydligt starkare Utsikten tar den sviten slut. Tvåan är stabil och spikbar.  

Läktarens skräll: Paraguay

Chile övervärderas ordentligt av svenska folket. Paraguay har varit fina att titta på inledningsvis och var spelmässigt minst lika bra som Argentina häromsistens. Tvåan ska givetvis med. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus