Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 25/10
Datum
25/10 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Örebro - Degerfors
2
2. Värnamo - Falkenberg
1x2
3. Getafe - Celta Vigo
x
4. Besiktas - Galatasaray
1
5. Aalborg - Viborg
1x2
6. Gil Vicente - Braga
1x2
7. Boavista - Belenenses
x2
8. Girona - Real Zaragoza
1x
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 25/10 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

Måndagens Topptips må sakna gårdagens tungviktsmöten men värdemässigt håller kupongen riktigt hög nivå. Därtill kryddas bongen med 250 000 kronor i extrapengar och med det finns alla förutsättningar för bästa tänkbara start på veckan. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Örebro – Degerfors 

Degerfors har visat fin form i jakten på ett nytt kontrakt och med sju poäng från de senaste tre omgångarna stod värmlänningarna på säker mark inför den 24:e omgången. Gästerna får även en boost i att formstarka Victor Edvardsen är tillbaka från sin avstängning och Nikola Djurdjic spelklar efter sjukdom. Det spetsar offensiven rejält. Örebro är visserligen piskade till att vinna om det ska finnas en gnutta hopp om överlevnad men spelmässigt finns det inte mycket som tyder på detta. Nahir Besara har förmågan att skapa oro i Degerfors bristande defensiv men med tanke på hur svaga ÖSK varit framåt tror vi inte att så blir fallet. Vi tar ställning åt öst.

2. Värnamo – Falkenberg 

Det mesta talar för att Värnamo kommer spela i Allsvenskan kommande säsong. Jonas Therns manskap dominerar sällan matchbilden men hittar alltjämt en väg att nå positiva resultat. Allt som oftast genom starka inledningar och att bibehålla en ledning har blivit något av en expertis hos värdskapet. Falkenberg hade vi höga förhoppningar på inför säsongen men gästerna har underpresterat å det grövsta. Att Adam Bergmark-Wiberg hittat formtoppen inför säsongsavslutningen är dock en rejäl boost i jakten på ett nytt kontrakt. Trolig etta men då denna streckas i högsta laget garderar vi omgående, om möjligt med samtliga tecken.

3. Getafe – Celta Vigo 

Botten ska vara nådd för Getafe som efter tuffast möjliga inledning har ett betydligt vänligare spelschema framöver. Efter sju raka nederlag under säsongsupptakten har “Azulones” löst delad ära mot ligaledarna Real Sociedad samt Levante senast. Offensivt finns det betydligt mer att önska där arrangörerna inför säsongen förstärkte med ett antal intressanta namn. Celta Vigo har inte heller fått ut det mesta från ett, på pappret, starkt offensiv. Bakåt har Eduardo Coudets manskap sett desto tryggare ut. Krysset ska prioriteras i vad som rimligtvis blir en målsnål historia.

4. Besiktas – Galatasaray 

Ett spännande Istanbul-derby stundar på Vodafone Park och här går att tyda en uppenbar hemmafördel. Sju av de senaste åtta inbördes har slutat med seger för den klubb som har arrangerat. Besiktas har investerat rejält för att bibehålla tronen inom turkisk fotboll och även om samtliga pusselbitar ännu inte fallit på plats så har värdskapet inkasserat 13 poäng av 15 möjliga i sin hemmaborg. Galatasaray kommer förvisso med tre raka segrar i bagaget men motståndet har knappast varit det tuffaste. Gästerna har inte samma kunnande och får sikta in sig på att revanschera sig till våren. Etta!

5. Aalborg – Viborg 

Det har knappast haglat in segrar för nykomlingarna Viborg under upptakten men gästerna är svårslagna. Blott ett nederlag har det blivit på de senaste sju omgångarna för “The Greens” där de senaste fyra samtliga slutat oavgjort. VFF ordnade bland annat en pinne borta mot FC Köpenhamn och det var inte helt oförtjänt. Aalborg har onekligen ett högre kunnande där inte minst norrmannen Iver Fossum sticker ut. Här på Aalborg Portland Park har värdskapet vunnit fyra av de inledande fem matcherna men en etta som landar omkring 75 procent finns det inte fog för. X2 prioriteras till högt spelvärde. 

6. Gil Vicente – Braga 

Portugisisk fotboll har dominerats av trion Porto, Benfica samt Sporting under 2000-talet. Braga har mer eller mindre konstant varit “best of the rest” och förväntas vara så även denna säsong. Från de inledande åtta omgångarna har endast de regerande mästarna Sporting lyckats besegra “Os Arcebispos”. Noterbart är att hälften av gästernas matcher slutat med delad ära där samtliga fyra har kommit under de senaste fem omgångarna. Gil Vicente är även de kryssbenägna och det ska tilläggas att de senaste två inbördes på Estádio Cidade de Barcelos har slutat med just delad ära. Vi utgår från mitten men täcker upp med båda flanker snarast möjligt.

7. Boavista – Belenenses 

Boavista får ögonbrynshöjande högt förtroende från spelarpoolen trots att värdskapet inte övertygat varken spel- eller resultatmässigt. Belenenses är visserligen fortsatt segerlösa och placerar sig som tabelljumbo men anmärkningsvärt är att gästerna slutade fyra poäng före sin kombattant i fjol. Hemmalaget har dessutom tappat sina två mest framstående spelare från fjolåret i Alberth Elis (Bordeaux) samt Angel Gomes (Lille). Vi tackar för ypperligt spelvärde åt öst – X2!

8. Girona – Real Zaragoza 

Det blir allt mer uppenbart att Cristhian Stuanis glansdagar är över och några utmanare om en återkomst till La Liga torde Girona inte vara denna säsong. Faktum är att värdskapet för stunden befinner sig på nedflyttningsplats med blott elva poäng efter lika många matcher spelade. Real Zaragoza är oerhört svårslagna med sitt kompakta försvarsspel men framåt är gästerna extremt uddlösa vilket resulterat i blott en seger inledningsvis. De blåvita kommer med sju raka kryss i bagaget och det är således rimligt att utgå från mitten. Denna kompletteras med en något understreckad etta.

Läktarens säkra: Besiktas

Besiktas är ruskigt starka här på Vodafone Park och hemmafördelen är i synnerhet tydlig i detta Istanbul-derby. På en kupong där flertalet favoriter blir gravt överstreckade är detta den givna spiken.

Läktarens skräll: Belenenses

Skrällalternativen är desto fler och den som är mest iögonfallande för vår del är Belenenses. Boavista får av oförklarliga skäl skyhögt förtroende från svenska folket i vad som ska ses som en relativt öppen historia.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus