Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 25/3
Datum
25/03 - 2022
Matchstart
20:30
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Ghana - Nigeria
x2
2. Egypten - Senegal
1x2
3. Real Zaragoza - Amorebieta
1x2
4. Eindhoven - De Graafschap
1
5. Dordrecht - ADO Den Haag
1x2
6. Bray Wanderers - Wexford
1
7. Treaty United - Waterford
12
8. Longford - Galway United
2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 25/3 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 25 mars, 2022

Det afrikanska VM-kvalet är onekligen fredagens höjdpunkt och två intrikata bataljer hämtas därifrån. I övrigt är det klubbfotboll som gäller med bidrag från Spanien, Nederländerna samt Irland och från dessa finns riktigt fint spelvärde att hämta. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 20:29

1. Ghana – Nigeria 

Det första mötet av två i finalomgången av det afrikanska VM-kvalet där en biljett till Qatar står på spel. Ghana kommer med en orutinerad trupp till denna landslagssamling. Jordan Ayew är den enda som har gjort över 50 framträdanden för Black Stars och generationsskiftet är något vi tror kommer visa sig kostsamt. Nigeria kommer praktiskt taget med bästa tänkbara trupp och har i synnerhet en sylvass offensiv med Napoli-stjärnan Victor Osimhen i spetsen. X2 torde räcka i Kumasi.

2. Egypten – Senegal 

För knappt två månader sedan möttes dessa nationer i finalen av Afrikanska Mästerskapet. Ett möte som Senegal vann efter ett nagelbitande straffavgörande. Lejonen har en sanslöst stark trupp på pappret som ingen annan nation i Afrika kan matcha. Defensiven är ypperlig vilket Aliou Cissés manskap visade prov på under ovan nämnda mästerskap och på offensiv väg finns spetskvalitet i form av Sadio Mané. På andra sidan planen finns ännu en Liverpool-stjärna i Mohamed Salah men 29-åringen har knappast samma kvalitet runtom sig. Likt föregående möte lär även detta bli en målsnål historia där det kommer riskminimeras. Vi utgår från mitten således men ser helst att båda flanker täcks upp med prio åt öst.

3. Real Zaragoza – Amorebieta 

Real Zaragoza gör ingen vidare säsong i sin helhet men kommer av allt att döma säkra kontraktet efter en solid inledning av detta kalenderår. Här på La Romareda har arrangörerna visat upp ett kompakt försvarsspel vilket är huvudorsaken till att Los Manos endast har förlorat tre av 16 hemmamatcher denna säsong. På offensiv väg har de blåvita däremot lämnat mycket att önska och den skyhögt streckade ettan blir således svår att köpa. Amorebieta krigar i sin tur om överlevnad och har trots allt plockat poäng i hälften av sina bortamatcher. Blott en bortaseger väcker frågetecken men sett till rådande förutsättningar, där Urdinak måste börja samla på sig trepoängare, ska det inte uteslutas. X2 prioriteras!

4. FC Eindhoven – De Graafschap 

De Graafschap har helt tappat konceptet och med blott tre poäng från de senaste sex omgångarna har gästerna hamnat utanför playoff-platserna. Gästerna har helt enkelt inte varit kliniska nog och på de senaste fem omgångarna har Superboeren endast producerat en balja. En otacksam uppgift väntar här då ligans formstarkaste lag i form av FC Eindhoven ska besökas. Senast arrangörerna lämnade tomhänta från ett möte var i början av december och för att hitta senaste nederlaget här på Jan Louwers Stadion får vi gå tillbaka till oktober månad. Med detta i åtanke är vi överraskade att värdskapet inte tilldelas ett tydligare favoritskap. Ettan är ett fullt rimligt spikalternativ.

5. Dordrecht – ADO Den Haag 

Efter en bedrövlig höstsäsong har vi fått se en allt högre nivå från Dordrecht under de senaste månaderna. Arrangörerna har framförallt fått fin utdelning här på Riwal Hoogwerkers Stadium och har byggt upp en sex matcher lång förlustfri svit i sin hemmaborg. I formstarke Stijn Meijer har Schapenkoppen en potentiell matchvinnare och baserat på hur skakiga ADO Den Haag har varit i försvarsspelet på senare tid kommer det finnas utrymme för 22-åringen. Gästerna har i grund och botten ett högre kunnande men har som sagt inte visat sig från sin bästa sida på senare tid där bland annat Luuk Koopmans har saknats mellan stolparna. 28-åringen är återigen tveksam till spel och då ser ettan, som i skrivande stund streckas till 13 procent, riktigt trevlig ut. Vi utgår därifrån.

6. Bray Wanderers – Wexford 

Wexford slutade sist i Division 1 i fjol och förväntas återigen harva bland bottenträsket. Prestationerna på resande fot håller inte särskilt hög nivå och här tror vi Youths får det besvärligt mot ett Bray Wanderers som under tidigare säsonger har visat sig vara svårspelade i sin hemmaborg. Ännu har det inte blivit någon hemmaseger för The Seagulls under årets upplaga men med två raka bortasegrar i bagaget kommer de grönvita med förhöjt självförtroende. Ettan singlas.

7. Treaty United – Waterford 

Treaty United stod för en fin fjolårssäsong och var inte långt borta från att kvala sig upp till Premier Division. Riktigt samma nivå har vi inte fått se från The Shannonsiders under säsongsupptakten men det ska inte heller dras allt för stora slutsatser från ett så pass litet exemplar. Hemma på Markets Field är värdskapet generellt sett svårspelade och anmärkningsvärt är att Limerick-klubben endast förlorade två av 13 hemmamatcher i fjol. Waterford har i sin tur siktet inställt på en tidig återkomst till Premier Division efter förra säsongens snöpliga uttåg. Tio poäng från de inledande fem omgångarna är en godkänd inledning och lyckas The Blues täppa till luckorna i försvaret blir gästerna svårslagna. Tvåan inleder men med fint spelvärde västerut är det läge att gardera.

8. Longford – Galway United

Galway United har inte haft något enkelt spelschema under säsongsupptakten men har trots detta samlat på sig 13 poäng av 15 möjliga. Ett imponerande facit från fjolårstvåan som torde vara med och utmana om direktplatsen denna säsong. Wilson Waweru slog igenom under fjolårssäsongen och 21-åringen har visat fin form även under upptakten. Viktigt för The Tribesmen som tappat tongivande Ruairi Keating till konkurrenten Cork City. Longford misslyckades i sin tur totalt med sin satsning i Premier Division i fjol och när säsongen sammanfattades skiljde det hela 27 poäng upp till nästjumbon Waterford. Denna nivå passar Town bättre men huruvida de rödsvarta kan utmana bland den absoluta toppen känns tveksamt. Tvåan spikas hela vägen upp till 50 procent.

Läktarens säkra: Galway United

Longford är svårplacerade efter den bedrövliga insatsen i högstadivisionen i fjol. Några klara besked har vi inte heller fått från Town under upptakten. Galway United har i sin tur inlett säsongen strålande och detta trots tufft motstånd. En tvåa som understiger 50 procent är ett utmärkt spikalternativ.

Läktarens skräll: Amorebieta

Pressen stiger på Amorebieta som måste börja vinna om det ska bli spel i Segunda División även kommande säsong. Real Zaragoza är ett överkomligt motstånd även om arrangörerna har inlett kalenderåret lovande finns det knappast fog för rådande procentfördelning där ettan blir gravt överstreckad. I skrivande stund understiger tvåan 10 procent vilket är magiskt.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus