Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 25/4
Datum
25/04 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Malmö - Göteborg
1
2. Värnamo - Degerfors
1x
3. Sirius - Hammarby
1x2
4. Elfsborg - Sundsvall
1x2
5. Landskrona - Örgryte
2
6. Öster - Västerås
1x
7. Häcken - Rosengård
2
8. Crystal Palace - Leeds
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 25/4 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 25 april, 2022

Inhemsk fotboll täcker upp större delen av måndagens Topptips som för övrigt kryddas på med 250 000 kronor i extrapengar. Fina skrällalternativ på Studenternas IP och Borås Arena öppnar även upp för hög utdelning. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Malmö FF – IFK Göteborg 

Ett klassiskt möte stundar på Eleda Stadion då IFK Göteborg kommer på besök. Bådadera är obesegrade efter fyra spelade omgångar och att Blåvitt har samlat på sig tio poäng av tolv möjliga kommer som en överraskning. Utöver den solida insatsen borta mot stadsrivalen BK Häcken finns det dock mer att önska rent spelmässigt från göteborgarna. Tveksamt att nuvarande nivå räcker för en skalp i Skåne där de regerande mästarna är ruskigt solida. Trolig etta.

2. Värnamo – Degerfors 

Värnamo har stått för en klart godkänd säsongsupptakt även om utdelningen inte har varit något vidare så här långt. Så sent som i torsdags fick de regerande mästarna Malmö FF nöja sig med delad ära här på Finnvedsvallen vilket inte på något vis var ett orättvist resultat. Degerfors har i sin tur haft oerhörda bekymmer på offensiv väg och har som följd förlorat samtliga av de inledande fyra omgångarna. Till gästernas försvar har spelschemat inte varit det enklaste men värmlänningarna måste bli mer effektiva på offensiv tredjedel. Strecka från vänster.

3. Sirius – Hammarby 

Hammarby toppar den unga tabellen med fyra raka segrar. Bajen har imponerat stort framåt där Nahir Besara har anslutit till en redan väloljad offensiv. Det ska dock bli intressant att se hur stockholmarnas defensiv klarar sig mot tuffare motstånd. På pappret är detta en uppgift som Hammarby torde klara av men Sirius är inte helt enkla att handskas med här på Studenternas IP. När tvåan då streckas upp till skyarna blir detta en påkostad affär – helgardera!

4. Elfsborg – GIF Sundsvall 

Elfsborg har inte varit kliniska nog under säsongsupptakten vilket fick boråsarna att lämna tomhänta borta mot Helsingborg senast. Mer finns att önska från bland andra Jacob Ondrejka som många förväntar sig ska få sitt stora genombrott denna säsong. GIF Sundsvall kommer i sin tur från en imponerande insats mot succélaget Kalmar FF och ett sent avgörande från Pontus Engblom öppnade upp poängkontot för nykomlingarna. Då ettan av allt att döma kommer bli gravt överstreckad hoppas vi att 30-åringen återigen stjäl rubrikerna. Samtliga tecken ska in även på Borås Arena.

5. Landskrona – Örgryte 

Vi har alltjämt höga förväntningar på Örgryte denna säsong trots göteborgarnas svaga säsongsinledning. Med målsprutan Ajdin Zeljkovic kvar i klubben samt nytillskotten Sargon Abraham och Nicklas Bärkroth ska göteborgarna givetvis vara med och slåss om en uppflyttning. Inte heller Landskrona har motsvarat förväntningarna under upptakten och är faktiskt den enda klubben som ännu inte har öppnat upp poängkontot efter tre spelade omgångar. Vi gillar spiktvåan till fint värde.

6. Öster – Västerås 

Öster har etablerat sig till ett topplag i Superettan med hjälp av sitt kompakta försvarsspel. Inför denna säsong har ÖIF därtill fått offensiv förstärkning i form av Dzenis Kozica och Adam Bergmark Wiberg. Sex poäng av nio möjliga är en godkänd inledning och i sin hemmaborg är arrangörerna svårslagna. Västerås har i grund och botten ett högt kunnande men har inte fått pusselbitarna att falla på plats inledningsvis. När ettan streckas i högsta laget vill vi dock komplettera denna med krysset.

7. Häcken – Rosengård 

Spännande toppmöte i Damallsvenskan då ligaledarna Häcken välkomnar de regerande mästarinnorna Rosengård till Bravida Arena. Trots en lovande säsongsinledning har vi svårt att se värdinnorna utmana om ligatiteln denna säsong. Hela tio poäng skiljde lagen åt i fjol och då hade de gulsvarta Stina Blackstenius till sitt förfogande som för övrigt lekte hem skytteligatiteln. För gästernas del har rutinerade duon Olivia Schough och Mia Persson imponerat stort. Därtill finns en viss Caroline Seger som styr och ställer på mittfältet. Vi håller Rosengård som favoriter – tvåan singlas!

8. Crystal Palace – Leeds 

Leeds har fått vind i seglen och med tio poäng från de senaste fyra omgångarna har The Peacocks fått andrum i nedflyttningsstriden. Minst sagt välbehövligt sett till det tuffa spelschema som väntar. Först ut väntar ett hemmastarkt Crystal Palace som visserligen inte har något särskilt att spela för. Något som säkerligen spelade in i förlusterna mot Leicester samt Newcastle. På Selhurst Park håller vi alltjämt arrangörerna som favoriter och utgår från väst men snåla inte på garderingarna. 

Läktarens säkra: Malmö

Vi förblir skeptiska kring IFK Göteborg trots en lovande inledning. Rent spelmässigt har Blåvitt blandat och gett vilket inte håller när de regerande mästarna ska besökas. I skrivande stund streckas ettan klart rimligt och då är spiken solklar.

Läktarens skräll: Sirius

Hammarby har visat upp en sprudlande offensiv och toppar Allsvenskan men något vidare motstånd har Bajen ännu inte ställts mot. På pappret är inte heller Sirius något topplag men de blåsvarta är svårspelade i sin hemmaborg och streckas på tok för lågt här.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus