Speltips

Match/event
Topptipset - Torsdag 27/1
Datum
27/01 - 2022
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Cl.Brugge - Union SG
1
2. Estoril - Arouca
1
3. Ecuador - Brasilien
1x2
4. Paraguay - Uruguay
12
5. Chile - Argentina
1x2
6. Jamaica - Mexiko
1x2
7. Honduras - Kanada
x2
8. Costa Rica - Panama
1
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 27/1 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

VM-kvalet från Syd-, Nord- och Centralamerika dominerar torsdagens Topptips. Flera riktigt fina bataljer står till förfogande där både brassar och argentinare är i farten. Kupongens börjar med dubbla klubblagsmatcher från Portugal och Belgien där också bästa spiken hittas. Analysen står redo – Varsågoda! 

Spelstopp: 20:44

1. Club Brugge – Royal Union Saint-Gilloise 

Nutida tungviktsmöte i Brygge. Hemmalaget har vunnit mästartiteln i Belgien två år i rad men kan nu få komma att lämna ifrån sig pokalen till nykomlingarna (!) Saint Gilloise. Gästerna har fått magisk utväxling på i stort sett varenda spelare som följt med laget upp i seriehierarkin. Duon Vanzeir-Undav har tillsammans tryckt in 31 mål vilket är smått galet. “Cluben” får ändå en sista chans att ta upp kampen om att vinna grundserien. Lagbygget i stort är bra och med spelare som Vanaken, Lang och en pånyttfödd Dost i fronten finns bra förutsättningar. Ettan kan testas allena.    

2. Estoril – Arouca 

Arcona går kräftgång i den portugisiska ligan. Gästerna bussar till António Coimbra da Mota-stadion med 0-1-5 samt trötta 4-17 i målskillnad från december och framåt. Nykomlingsmöte härnäst där värdklubben varit betydligt bättre sett till helheten denna säsong och André Franco varit en lysande ledare på det centrala mittfältet. De kanariegula värdarna har historiskt också haft väldigt lätt för Arouca hemmavid och när lagen stångades i höstas vann Bruno Pinheiros mannar bortamatchen med 2-0. Ettan först men med risk för hård streckning är det ändå läge för garderingar tämligen tidigt.  

3. Ecuador – Brasilien

Brasilien är redan klara för kommande VM-slutspel och förbundskapten Tite kan därmed andas ut efter avklarat uppdrag. Fyra matcher återstår dock i kvalet och första anhalt för brassarna denna vända blir Quito där Ecuador väntar. Bortanationen får lösa uppgiften utan bland annat Neymar som är skadad och Coutinho förväntas ta en starttröja. En gubbe som Dani Alves kommer nog flytta på sig till förmån för Emerson Royal. Ecuador är urstabila hemma på hög höjd och behöver bara ett par poäng till in på kontot för att nationens plats i Qatar ska vara klar. Ett mer motiverat värdgäng får därmed första penseldraget även om alla tecken givetvis känns bäst. 

4. Paraguay – Uruguay 

Hoppet om VM lever fortsatt för Paraguay. Poängen hemma mot Colombia vid senaste samlingen kan komma att visa sig väldigt nödvändig men då måste Guillermo Barros Schelotto och hans manskap hitta ett sätt att vinna matcher. Något som i mångt och mycket lyst med sin frånvaro. Uruguay har inte alls lyft under kvalet och risken att Suárez, Cavani och gänget missar slutspelet är faktiskt överhängande. Att båda nationerna går för tre pinnar känns givet. Gaffeln, etta-tvåa, öppnar. 

5. Chile – Argentina 

Precis som Brasilien är Argentina redan klara för festen kommande vinter. 13 obesegrade kvalmatcher räckte för att ta Messi och company vidare. Den magnifike trollkarlen, numera i PSG, är dock inte med här. Det ryktas om att Leo lider av fortsatta sviter av corona och med tanke på att inget mer än äran finns att spela för är han hemma i Paris och tränar. Chile har fint häng på en topp 5-plats och truppen ser fin ut. Det här blir troligen lika jämnt och ovisst som oddsen indikerar. Med pennan från vänster är det helst en helgardering som målas ner.  

6. Jamaica – Mexiko 

I det Nord- och Centralamerikanska kvalet har Mexiko slarvat bort ett utmärkt läge och via två raka förluster lämnat ifrån sig taktpinnen i gruppen. Här gäller det helt klart att ta sig samman för med spelare som Jiménez, Lozano, Guardado och Herrera bland annat i truppen finns massor med stjärnglans. Jamaica borta är dock en lurig opponent. Önationen har nyligen kryssat mot både Kanada och USA. Stjärnor som Antonio, Gray, Pinnock finns att tillgå som definitivt är kapabla att göra skillnad. Rulla ut heltäckningsmattan och jobba in en reggae-knall.  

7. Honduras – Kanada 

Honduras har varit den största besvikelsen av samtliga i den åtta nationer stora kvalgruppen. Värdarna är fortsatt utan seger. Landets styrka ska med spelare som Quioto, Elis och Lozano i första hand ligga i en välpolerad offensiv men så har icke blivit fallet. Kanada å sin sida toppar gruppen och gnuggar på finfint med sin Besiktas-duo Larin-Hutchinson i bräschen. Les Rouge, som gästlandet kallas, känns genomgående stabila men hade problem med Honduras (1-1) när lagen drabbades samman i Toronto under hösten. Med risk för en överstreckad tvåa är det därmed helt klart läge att sondera terrängen för någon form av tidiga garderingar. 

8. Costa Rica – Panama 

Otroligt viktig match på planen i San José. Dansken Thomas Christiansen har fått fin fason på sitt Panama som inför denna batalj har fem poäng tillgodo på just jagande Costa Rica i kampen om topp 4. Med andra ord behöver nog värdarna vinna denna dust eller åtminstone inte torska om VM till vintern fortsatt ska vara ett realistiskt mål. 0-0 slutade det första mötet mellan lagen och det här blir troligen återigen en målsnål tillställning med svag lutning i västerled. Börja med ettan.   

Läktarens säkra: Club Brugge

Club Brugge är en stormakt inom belgisk fotboll och vill säkerligen visa uppstickaren Union SG vilka som bestämmer. Ettan är bra.

Läktarens skräll: Jamaica

Jamaica har ett välpolerat lag med flera toppspelare på europeisk nivå. Poäng har det blivit mot både Kanada och USA och värdarna kan givetvis rubba Mexiko också. Kul etta. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus