Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 27/1
Datum
27/01 - 2023
Matchstart
20:30
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Manchester City - Arsenal
1
2. RB Leipzig - Stuttgart
1x
3. Almería - Espanyol
1x
4. Lecce - Salernitana
1x
5. Lorient - Rennes
2
6. Standard Liège - Eupen
1x2
7. Cagliari - Spal
1x2
8. Racing Santander - Tenerife
x
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 27/1 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 27 januari, 2023

Strålkastarljuset riktas mot Etihad Stadium denna afton när Manchester City och Arsenal drabbar samman för första gången denna säsong i FA-cupen. I övrigt är det ligaspel från Tyskland, Spanien, Italien och Belgien som gäller där gravt överstreckade favoriter ska synas från den först- och sistnämnda. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 20:29

1. Manchester City – Arsenal 

Manchester City och Arsenal går i klinch redan i FA-cupens fjärde omgång och anmärkningsvärt är att detta är det första av tre inbördes under våren. “The Gunners” har varit en klass för sig så här långt men under de avslutande månaderna kommer pressen stiga och ur den aspekten har gästerna mycket att bevisa. I fjol kollapsade Arsenal fullständigt under våren och gick således miste om en Champions League-plats. Värt att påpeka är att Pep Guardiola har ett tydligt övertag gentemot sin lärljunge Arteta då “The Citizens” har gått segrandes ur fem av sex inbördes sedan den sistnämnda tog över rodret hos Londonklubben. När spelvärdet landar i västerled är ettan en värdespik svår att motstå.

2. RB Leipzig – Stuttgart 

RB Leipzig sprudlar av självförtroende för stunden och förnedrade Schalke med tennissiffrorna 6-1 häromsistens. Fortsätter spelare som Dani Olmo och André Silva att leverera framåt kommer Christopher Nkunkus skadefrånvaro inte vara påtaglig. Mot ett skadedrabbat Stuttgart finns goda förutsättningar men ettan streckas till skyarna som följd. “Die Schwaben” har sedan återstarten spelat oavgjort mot såväl Mainz som Hoffenheim och med den form Seghou Guirassy visar upp för närvarande ska gästerna kunna kriga till sig ett positivt resultat med lite medvind. Ettan är trolig men ser ut att streckas för högt för att spikas. Gardera efter plånbok. 

3. Almería – Espanyol 

Tabellgrannar ska göra upp på Estadio de los Juegos Mediterráneos där moralen är hög hos bådadera. Espanyol kliver in till detta möte med fyra raka utan nederlag och kommer närmast från en tung skalp hemma mot Real Betis. Gästerna har med det sagt haft marginalerna på sin sida och har vid flera tillfällen räddats av Joselus kliniska förmåga. Almería visade i sin tur prov på sin kapacitet mot Valencia och Atlético Madrid där delad ära blev utfallet i båda drabbningar. En öppen historia är att vänta där krysset är en naturlig utgång men densamma behöver garderas och den värdemässigt fina ettan ligger närmast till hands.

4. Lecce – Salernitana 

Salernitana befinner sig i en formsvacka och har under de senaste sju omgångarna endast inkasserat två pinnar. Med den form Hellas Verona visar upp för stunden minskar gapet ner till giljotinen i rask takt och ett trendbrott krävs om gästerna ska bibehålla sin sinnesfrid. Hos Lecce är det mer harmoniskt även om endast två poäng skiljer lagen åt. Arrangören har radat upp solida prestationer under de senaste månaderna och fortsätter de gulröda på inslaget spår ska Marco Baronis manskap inte lämna tomhänta från Stadio Via del Mare. 1X torde räcka.

5. Lorient – Rennes 

Rennes tog en blytung skalp då PSG besegrades hemma på Roazhon Park i den föregående omgången. På resande fot har de rödsvarta inte fått önskvärd utdelning så här långt men vi hävdar att “Les Rennais” har gjort sig förtjänta av en betydligt högre resultatrad än rådande 2-4-3. Gästerna gjorde under dagarna klart med ett låneavtal för den pålitlige målskytten Karl Toko Ekambi för att ersätta Martin Terrier som missar resten av säsongen. Då även Arnaud Kalimuendos tillgänglighet är oklar är det inte orimligt att kamerunaren får debutera redan här. Vi gillar gästerna möjligheter mot ett Lorient som helt tappat konceptet efter sin fina säsongsinledning. Tvåan singlas!

6. Standard Liège – Eupen 

Två klubbar vars formkurva har varit nedåtgående sedan återstarten drabbar samman på Stade Maurice Dufrasne. Standard Liège besitter i grunden ett högre kunnande men får bland andra klara sig utan tongivande Jacob Laursen (skadad) och Gojko Cimirot (avstängd). Med det i åtanke lär vi inte få se arrangören från sin bästa sida och den hårt ansatta ettan måste ifrågasättas. Eupen har en del kvalitet i truppen där kreatören Stef Peeters sticker ut och 30-åringen har varit briljant under de senaste månaderna. Lyckas gästerna bara täppa till luckorna bakåt ska varken en eller tre poäng uteslutas i Liège. Helgardera och skrälljobb!

7. Cagliari – Spal 

Cagliari stod för en svag höstsäsong under Fabio Liverani som tvingades lämna skutan strax före årsskiftet. Sju poäng har inkasserats från de efterföljande tre omgångarna och med rutinerade Claudio Ranieri vid rodret torde arrangören på allvar utmana om en återkomst till det italienska finrummet. Framsteg behöver dock göras i anfallsspelet och i dagsläget är ettan ingen favorit att hålla i handen när ett defensivt kompakt Spal kommer på besök. Heltäckningsmatta är att föredra på Unipol Domus.

8. Racing Santander – Tenerife 

En målsnål historia är att vänta på Estadio El Sardinero mellan två defensivt orienterade klubbar. Bristen av en pålitlig målskytt har varit påtaglig hos Racing Santander och faktum är att endast tabelljumbon UD Ibiza har producerat färre mål än arrangören. Formen är med det sagt uppåtgående och det går inte att klandra “Los Racinguistas” för nederlaget borta mot Alavés som har varit briljanta i sin hemmaborg. Moralen är hög även hos Tenerife som kliver in till detta möte med en sex matcher lång förlustfri svit (2-4-0). Gästerna drog det längsta strået i höstens inbördes och små marginaler lär återigen fälla avgörande. Delad ära är ett rimligt utfall – potentiell chansspik?

Läktarens säkra: Rennes

Verkligheten har hunnit ikapp Lorient som överpresterade rejält under hösten. Rennes besitter en klart högre förmåga och deras svaga bortafacit torde förbättras under våren såvida de rödsvarta fortsätter övertyga spelmässigt. Tämligen trolig tvåa.

Läktarens skräll: Eupen

Standard Liège har inte visat sig från sin bästa sida sedan återstarten och för att strö salt på såret såg tongivande Gojko Cimirot rött mot Antwerp senast. Värdskapet är ingen favorit att hålla i handen kring 65-70 procent – prioritera istället den spelvärda högersidan.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus