Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 27/2
Datum
27/02 - 2023
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Lazio - Sampdoria
1x
2. Villarreal - Getafe
1x2
3. Swansea - Rotherham
1x2
4. Guimarães - Braga
2
5. Granada - Málaga
1x2
6. Amiens - Bordeaux
2
7. Barracas - Gimnasia LP
x2
8. Racing Club - Lanús
1
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 27/2 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 27 februari, 2023

Veckan inleder med en lovande Topptipskupong där flera fina skrälldrag öppnar upp för hög utdelning. Därtill finns en fantastisk värdespik att hämta på Estadio Juan Domingo Perón. Mer om detta i analysen nedan, häng med!

Spelstopp: 20:44

1. Lazio – Sampdoria 

Lazio gjorde vad som krävdes för att säkra avancemang i dubbelmötet mot Cluj men inte mycket mer än så. En seger från de senaste fyra ligaomgångarna är inte heller någon statistik som övertygar och att ettan i skrivande stund erbjuds till 80 procent är häpnadsväckande. Ojämnheten hos arrangören är något vi ofta påpekar men “Örnarnas” grandiosa högstanivå har en tendens att förtrolla svenska folket. Sampdoria är inget märkvärdigt motstånd vilket resultatraden 2-5-16 tydligt påvisar. Höstens vändande möte slutade däremot i delad ära och beroende på vilken version vi får se från Lazio ska ett sådant scenario inte uteslutas heller denna afton. 1X!

2. Villarreal – Getafe 

Estadio de la Ceramica är generellt sett en besvärlig arena att besöka men detta är onekligen ett lägligt tillfälle för Getafe att ställas mot Villarreal. “Den gula ubåten” kliver in till detta möte med fyra raka förluster i bagaget och har något av en mittfältskris med Trigueros, Coquelin, Jackson och Lo Celso otillgängliga. Därtill är anfallsstjärnan Gerard Moreno tveksam till spel där ett beslut gällande 30-åringens tillgänglighet kommer fattas först under måndagen. Gästerna är i sin tur på uppgång med fem poäng från de senaste tre omgångarna och krigade bland annat till sig ett oavgjort resultat borta mot Atlético Madrid. Ettan inleder men behöver understöd.

3. Swansea – Rotherham 

Rotherham tog tre välbehövliga poäng mot Sunderland häromsistens och fortsätter att plocka poäng regelbundet i sin hemmaborg. På resande fot har nykomlingarna däremot inte haft någon större framgång och faktum är att endast Reading och Huddersfields bortafacit är sämre än “The Millers”. Swansea presterar generellt sett väl i sin hemmaborg men med det sagt har “Svanarna” haft uppenbara problem i Steven Bendas skadefrånvaro. Med Andy Fischer mellan stolparna har walesarna endast vunnit två av 13 ligamatcher och med det i åtanke förespråkas garderingspennan tidigast möjligt – strecka från vänster.

4. Guimarães – Braga 

Guimarães vann förvisso fjolårets motsvarighet med 2-1 men det är även den enda segern som “Os Vimaranenses” har noterats för på de senaste tolv inbördes. Det råder en tydlig klasskillnad mellan klubbarna och även om arrangören hittas på en femteplats i tabellen medan Braga ligger trea skiljer det trots allt 15 poäng mellan klubbarna. Utan några större skadebekymmer och med en formstark Simon Banza i spetsen ska gästerna lösa tre pinnar på Estádio D. Afonso Henriques. Trolig tvåa.

5. Granada – Málaga 

Granada har varit ruskigt starka hemma på Estadio Nuevo Los Cármenes denna säsong där resultatraden 12-2-0 och målskillnaden 28-2 talar sitt tydliga språk. Málagas bortastatistik är inte heller särskilt imponerande och med dessa faktorer är det lätt att dra slutsatsen att arrangören vinner detta komfortabelt. Så brukar dock inte bli fallet när dessa klubbar drabbar samman i Derbi Andaluz. Något som demonstrerades i december månad då bataljen på Estadio La Rosaleda slutade 1-1. Granada ska givetvis råda som klara favoriter men ettan streckas därefter och då ska åtminstone krysset komplettera.

6. Amiens – Bordeaux 

Efter en lovande inledning på säsongen har Amiens helt tappat konceptet och sedan årsskiftet har arrangören endast gått segrande ur ett av sex ligamöten, mot nästjumbon Niort. Därtill har “Les Licornes” blivit utskickade ur Coupe de France av Thaon som till vardags spelar i den franska femtedivisionen. Bordeaux utmanar i sin tur om en direktplats till det franska finrummet och låg inför den 25:e omgången tvåa i tabellen. I och med Sochaux seger mot Annecy i lördags krävs tre poäng för att återta andraplatsen och det tror vi “Les Girondins” uppnår på Stade de la Licorna. Vi tar ställning åt öst.

7. Barracas Central – Gimnasia La Plata 

Två bidrag från argentinska Liga Profesional avrundar denna kupong och vi inleder med bataljen på Claudio Fabian Tapia där tabellgrannar går i klinch. Barracas Central har inte imponerat på oss under säsongsupptakten. Defensiven har varit ihålig och offensiven har överlag lämnat mycket att önska. Gimnasia La Plata står likt sin motståndare på fyra poäng efter lika många matcher spelade men gästerna har gjort sig förtjänta av en högre poängskörd. Med sitt kompakta försvarsspel och vassa omställningsspel har “El Lobo” alla förutsättningar att återigen nå en placering på den övre halvan. X2 är en vettig lösning i Buenos Aires.

8. Racing Club – Lanús 

I fjol knep Racing Club andraplatsen i Liga Profesional medan Lanús slutade näst sist i tabellen där hela 29 poäng skiljde lagen åt. Det säger mer om klubbarnas kapacitet än vad säsongsupptakten av årets upplaga gör där gästerna chockerande nog har inlett säsongen med fyra raka segrar. Rent spelmässigt har “Granates” begränsningar däremot uppenbarat sig och på lång sikt kommer detta inte vara hållbart. I grund och botten besitter värdskapet ett betydligt högre kunnande och det torde demonstreras på Estadio Juan Domingo Perón. Ettan är en värdespik som heter duga.

Läktarens säkra: Racing Club

Lanús har presterat över förväntan så här långt men full pott efter fyra omgångar är utan tvekan i överkant. Racing Club på resande fot är en av säsongens tuffare prövningar och här ska arrangören visa att det skiljer en hel del mellan klubbarna. Ettan går utmärkt att singla hela vägen upp till 60 procent.

Läktarens skräll: Getafe

I normala fall ska Getafe inte ha mycket att säga till om på ett svårspelat Estadio de la Ceramica men skadeläget hos Villarreal är långt ifrån optimalt och “Den gula ubåten” har förlorat fyra raka matcher som följd. Rensartvåan gillas skarpt kring tio procent.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus