Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 27/3
Datum
27/03 - 2023
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Sverige - Azerbajdzjan
1x
2. Montenegro - Serbien
2
3. Irland - Frankrike
1x2
4. Polen - Albanien
1x2
5. Österrike - Estland
1
6. Ungern - Bulgarien
1x2
7. Moldavien - Tjeckien
2
8. Málaga - Leganés
12
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 27/3 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 27 mars, 2023

Chansspiken i Bratislava fällde oss på gårdagens Europatipskupong och istället för knappa 100 000 fick vi nöja oss med fickpengar. Nya tag denna vecka och på måndagens Topptips hoppas vi kunna finna en kupongrensare i linje med Kazakstans skalp mot Danmark. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 20:44

1. Sverige – Azerbajdzjan 

Efter besvikelsen i Nations League hade Janne Andersson nog hoppats på en bättre prestation i premiäromgången mot Belgien. Romelu Lukaku sänkte Sverige med ett hat-trick där det finns frågetecken kring defensiven där ovan nämnda Andersson fortsatt eftersöker en försvarslinje han kan lita på till fullo. Azerbajdzjan är en nation som “Blågult” inte bör ha några större bekymmer med och här kommer offensiva pjäser som Dejan Kulusevski, Emil Forsberg och Alexander Isak få betydligt mer att jobba med än i fredagens möte. Utgångsettan är given men i jakt på högre utdelning är det inte fel att plocka med krysset.

2. Montenegro – Serbien 

Det är ett känsloladdat Balkanderby att se fram emot i Podgorica. Serbien torde inte ha några problem att lösa en EM-biljett från denna grupp. Ungern och Montenegro kommer göra sitt yttersta för att konkurrera men dessa nationer får sannolikt göra upp om andraplatsen där rutinerade pjäser som Stefan Savić och Stevan Jovetić kommer vara tongivande för värdskapet. Mot serbernas stjärnspäckade offensiv kommer “Falkarnas” defensiv ställas på prov och trots hemmafördel ska Montenegro vara belåtna om de plockar poäng. Tvåan kan fördelaktigt singlas upp till 55 procent.

3. Irland – Frankrike 

VM-finalisterna Frankrike ska givetvis råda som klara favoriter mot ett Irland som inte har kvalat sig in till ett mästerskap sedan EM 2016 men här vill vi alltjämt höja ett varningens finger. Framtiden ser allt ljusare ut för irländarna med flera intressanta framtidslöften. Spelare som Gavin Bazunu och Evan Ferguson har fått sitt genombrott i Premier League denna säsong. Här kommer “The Boys in Green” uppenbarligen spendera stora delar av matchen på egen planhalva men med ett kompakt försvarsspel ska ett positivt resultat inte uteslutas i Dublin. Helgardera och skrälljobb!

4. Polen – Albanien 

Polen motsvarade inte förväntningarna i premiäromgången och fick se sig besegrade av Tjeckien efter ett tidigt 2-0-underläge. Inte heller i VM-mästerskapet nådde polackerna upp till sin fulla potential även om de rödvita med stor möda lyckades ta sig vidare från gruppspelet. Bättre krävs om Lewandowski och company ska undvika ett fiasko i detta gruppspel och Albanien är mer än kapabla till att straffa ett ofokuserat Polen, något de rödsvarta visade i VM-kvalet. Kupongrensaren i österled går inte att förbise på denna favoritbetonade kupong.

5. Österrike – Estland 

Österrike hade inga problem med att avfärda Azerbajdzjan i premiäromgången och förväntas ta ännu en promenadseger när Estland gästar på TGW Arena. Värt att påpeka är att Ralf Rangnick inkluderade David Alaba i denna landslagssamling trots att Real Madrid-stjärnan spenderat den senaste månaden skadad. Efter att ha missat fredagens möte torde 30-åringen åtminstone finnas med i matchtruppen här. Estland har gjort det skapligt mot överkomligt motstånd under det senaste året men när nivå trappas upp har de blåklädda inte mycket att säga till om. Bergetta!

6. Ungern – Bulgarien

Att Ungern besitter ett högre kunnande än Bulgarien råder inga tvivel om och “Magyarok” visade prov på sin kapacitet under den senaste upplagan av Nations League med fina resultat mot England och Tyskland. De två stornationerna underpresterade med det sagt å det grövsta i det gruppspelet. Värt att påpeka är att rutinerade pjäser som Balázs Dzsudzsák och Ádám Szalai har lagt landslagsskorna på hyllan och förstemålvakten Péter Gulásci saknas på grund av skada. Träningsmatchen mot Estland övertygade inte heller nämnvärt och att ett spännande ungt Bulgarien ska få med sig något från Puskás Aréna går inte att utesluta. Strecka från vänster.

7. Moldavien – Tjeckien 

Moldaviens bästa möjlighet till en trepoängare i detta gruppspel var i premiäromgången hemma mot Färöarna. Ett möte som slutade i delad ära efter att moldavernas anfallsstjärna Ion Nicolaescu kvitterat från straffpunkten i slutminuterna. Mot ett väloljat Tjeckien har vi svårt att se Serghei Clescencos manskap få med sig något, hemmafördelen till trots. Gästerna kommer från en blytung seger hemma mot Polen och visade att de klarar sig utmärkt på offensiv väg även i Patrik Schicks skadefrånvaro. Detta löser Jaroslav Silhavýs adepter komfortabelt.

8. Málaga – Leganés 

Kupongen avrundas med ett ångestladdat bottenmöte från Segunda División. Att Leganés skulle bli indragna i nedflyttningsstriden fanns inte på världskartan vid årsskikftet men med blott en seger från de senaste tio omgångarna måste “Los Pepineros” börja se sig över axeln med oroande blickar. För Málagas del kommer det med största sannolikhet bli spel i den spanska tredjedivisionen kommande säsong men baserat på de senaste prestationerna har spelarna inte gett upp hoppet. Poäng mot topplagen Levante och Las Palmas är ett styrkebesked och lyckas arrangören förvandla solida prestationer till trepoängare kommer gapet upp till säker mark minska kvickt. Ettan agerar utgång i Andalusien men behöver understöd omgående.

Läktarens säkra: Österrike

Österrike besegrade Azerbajdzjan lekande lätt och samma historia är att vänta när Estland kommer på besök. Marcel Sabitzer och company säkrar sin andra raka trepoängare i Linz utan större ansträngning.

Läktarens skräll: Albanien

Polen övertygade inte i premiären mot Tjeckien och här finns det risk att uppförsbacken växer sig allt större mot ett Albanien som kommer vara revanschlystna efter den missade playoff-platsen i VM-kvalet. Jobba in skrällen i Warszawa.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus