Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 27/5
Datum
27/05 - 2022
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Bohemians - Drogheda
1x
2. Derry City - Finn Harps
1
3. Dundalk - St. Patrick’s
1x
4. Shamrock - Shelbourne
1x2
5. UC Dublin - Sligo Rovers
2
6. Waterford - Treaty United
1x2
7. Cobh Ramblers - Longford
2
8. Galway United - Cork City
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 27/5 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 27 maj, 2022

Det är grön, vit och orange-flagg som ska hissas under fredagen då Svenska Spel stöper hela Topptipset i irländsk skrud. Åtta underbara matcher från den gröna ön står till förfogande. En rakt igenom lurig kupong med flera tunga favoriter där flera av dessa mycket väl kan komma att fällas. Derry City är en spik att lita på medan Shamrock mycket väl kan gå på pumpen mot ett formstarkt Shelbourne. Nu åker vi!

Spelstopp: 20:44

1. Bohemians – Drogheda 

Bohemians har inte övertygat i år. Dublin-klubben befinner sig först på en sjunde plats i ligan och värdklubben gick på en rejäl mina borta mot St. Patrick’s häromsisten (0-3). Drogheda kommer stärkta från dubbla segrar men sett till gästernas spel på resande tass under våren finns ändå en hel del frågetecken. De sju senaste försöken på Dalymount Park för Kevin Doherty och hans mannar har också mynnat ut i som bäst en poäng. Ettan kommer med stor sannolikhet stänga med visst spelvärde. Med andra ord är det givet att öppna med pennan från vänster.  

2. Derry City – Finn Harps 

Formen går absolut att ifrågasätta. Derry gick fram som ett lokomotiv inledningsvis men har sakta men säkert ramlat ner i en rejäl formsvacka och står fortsatt utan seger i maj. Finn Harps ska ändå anses vara en munsbit för Jamie McGonigle, Will Patching och övriga i City-dressen. Harporna är ett bottenlag i Premier Division och har på 17 ligaförsök bara vunnit två ynka matcher. Inför avfärd till Brandywell har gästerna dessutom en futtig skalp på resande tass sedan september. Ettan är given. 

3. Dundalk – St. Patrick’s 

Med bara två förluster är Dundalk bäst i klassen. Ett defensivt skickligt hemmalag kan därutöver också lita på att Patrick Hoban gör jobbet i främre led då 30-åringen på slutet inneburit mer eller mindre målgaranti varje match. St. Patrick’s kommer stärkta efter 3-0 mot Bohemians. Tunde Owolabi hade en stor afton då belgaren skickade in samtliga tre mål i matchen och fick därmed finna nätet igen efter att ha gått mållös sedan februari. Med fördel av hemmaplan är ettan det givna valet att utgå från. Gardera därefter med start från mitten med hänsyn till storlek på plånbok.  

4. Shamrock Rovers – Shelbourne 

Kupongens i särklass bästa skräll hittas på Tallaght Stadium. Shelbourne är inne i ett otroligt fint stim och nypt fyra raka segrar. Veteranen mellan stolparna Brendan Clarke har varit säkerheten själv och nyförvärvet Sean Boyd gör sin målmässigt bästa seniorsäsong någonsin. Shamrock kommer från en 0-1-torsk mot Drogheda och även om Rovers toppar ligan överskattas värdarna något. När lagen möttes tidigare i vår på Tolka Park avgjorde Shamrock med ett sent 2-1-mål och det här kommer troligen bli betydligt jämnare än vad odds och streck visar. Helgardera och jobba in knallen från höger. 

5. UC Dublin – Sligo Rovers 

Sista stoppet i Premier Division. “Studenterna” från Dublin kvalade sig upp från förstadivisionen till årets säsong. Ett klassiskt jojo-lag som gjort denna resa ytterligare ett par gånger sedan 2014. Även 2022 ser sejouren i finrummet ut att bli ettårig och bara en skalp, Finn Harps borta, har UCD mäktat med sedan ligan drog igång i mitten av februari. Sligo på agendan. Rovers slog något överraskande topplaget Derry i förra omgången och gästerna, som hittas i mitten av tabellen, är minst en nivå upp i jämförelse med UC Dublin. Tvåan kan spikas, med en skön känsla, hela vägen upp till 60 procent. 

6. Waterford – Treaty United 

Waterford torskade sitt negativa kval i höstas och tvingades därmed lämna Premier Division för att ta nya tag i den irländska ettan. Efter en inkörsperiod har nu Gary Hunt och hans mannar äntligen hittat en bra nivå och inför mötet med Treaty har fem raka segrar trillat in på kontot. Gästerna blir dock ingen walk in the park för värdklubben. United har på elva matcher sedan slutet av mars endast torskat två. Limerick-klubben kan möjligen få klara sig utan Enda Curan men i övrigt ser truppen välsmord ut. I jakten på lite större stålar är det tidigt läge att kladda på med garderingar. 1X2 är rätt väg att gå.  

7. Cobh Ramblers – Longford 

Precis som Waterford trillade också Longford ur Premier Division inför i år. Gästerna har fått bygga om en del i truppen och har fått anpassa sig till den nya verkligheten i nationens andradivision. Poäng eller segrar har det hunnit bli vid elva av 15 tillfällen vilket får anses godkänt även om Galway och Cork i topp ser ut att bli omöjligt att kliva ikapp. Cobh befinner sig i botten och skvalpar. Viktige Conor Drinan har missat de två senaste matcherna och är ett osäkert kort. Ramblers är på det stora hela inte riktigt på samma nivå som Longford och kan vi nypa tvåan till runt 55 procent finns ingen anledning att strössla med garderingar.   

8. Galway United – Cork City 

Den irländska division 1-resan går i mål med en riktig höjdare. Seriens två överlägset bästa lag går i klinch på Eamonn Deacy Park. Värdklubben har radat upp starka insatser och står på inte mindre än sju raka vinster inför Corks besök. Maj har varit förträfflig sett ur United-ögon då nollan bakåt över samtliga matcher varit intakt samtidigt som 13 mål producerats framåt. Gästerna är dock inte mycket sämre. Sedan februari har Colin Healy och hans mannar inte förlorat. Framåt har därutöver tidigare Galway-liraren Ruairi Keating varit strålande. Släkten kan mycket väl vara värst här även om helgarderingen gör sig klart bäst. 1X2 tidigt därmed.

Läktarens säkra: Derry City

Derry får ett perfekt läge att bryta sin något trötta trend då Finn Harps gästar. City är minst en nivå upp och defilerar hem en efterlängtad trea. Spiketta.

Läktarens skräll: Shelbourne

Fyra raka vinster kan mycket väl bli fem. Shelbourne överraskar för tillfället och spelar en trevlig fotboll. Shamrock föll mot Drogheda nyligen och gjorde en ganska medioker figur. Tvåan måste med!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus