Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 27/6
Datum
27/06 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Malmö - Helsingborg
1
2. Kalmar - Värnamo
1x2
3. Sirius - IFK Göteborg
1x2
4. Elfsborg - Varberg
1x
5. Landskrona - Örebro
2
6. Brommapojkarna - Öster
1x2
7. Falkenberg - Ängelholm
1x
8. St. Patrick’s - Shamrock
2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 27/6 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 27 juni, 2022

Inhemsk fotboll täcker upp större delen av kupongen, som har 250 000 extra kronor i potten, där fokus givetvis riktas mot den allsvenska återstarten. Skapligt spelvärde erbjuds där kupongrensaren på Guldfågeln Arena sticker ut. Mer om detta i analysen nedan, häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Malmö FF – Helsingborg 

Kupongen rivstartar med ett Skånederby på Eleda Stadion. Malmö var inte att känna igen under våromgångarna men hade å andra sidan en lång skadelista med flera tongivande spelare frånvarande. Truppläget ser i sin helhet mycket bättre ut inför återstarten och då finns inga ursäkter. Helsingborg befinner sig i sin tur i en prekär situation med blott fem poäng efter elva spelade matcher. Anthony van den Hurk visade förvisso uppåtgående form innan uppehållet men kommer bli väldigt ensam på offensiv planhalva här. Högst trolig etta.

2. Kalmar FF – Värnamo 

Kalmar gjorde stor succé i fjol då Henrik Rydström återvände till klubben, denna gång som tränare. Arrangörerna fortsatte på inslaget spår under vårsäsongen trots att smålänningarna inför säsongen tappade spelare som Jonathan Ring och Nils Fröling. Värnamo har å andra sidan gått från klarhet till klarhet och imponerade stort innan uppehållet. Med en glödhet Marcus Antonsson i spetsen ska varken en eller tre poäng uteslutas där tvåan erbjuds till ypperligt spelvärde. Vi helgarderar!

3. Sirius – IFK Göteborg 

IFK Göteborg har en väldigt hög högstanivå och visade i synnerhet prov på detta i derbyt mot Häcken under säsongsupptakten. Blåvitt är dock väl beroende av Marcus Berg i spetsen (anfallaren är ett frågetecken här då han inte kunnat träna under veckan) där Mikael Stahres manskap har svårt att finna alternativa anfallsvägar. Ett tufft bortamöte stundar för göteborgarna då hemmastarka Sirius står för motståndet. De blåsvarta har vunnit tre av de inledande fyra bataljerna på Studenternas IP och i den tidigare IFK Göteborg-spelaren Christian Kouakou har värdskapet en potentiell matchvinnare. Släkten är värst? Strecka från vänster.

4. Elfsborg – Varberg 

Elfsborg är erkänt svårslagna på hemmafronten och har inte förlorat på Borås Arena sedan premiäromgången då Mjällby fullföljde sin matchplan till punkt och pricka. Till detta möte får Jimmy Thelin klara sig utan Andé Rømer men har i övrigt en fulltalig trupp där bland annat Gustav Henriksson kan säsongsdebutera. Varberg håller vi inte särskilt högt där en nedflyttningsstrid är trolig för hallänningarna under hösten. Å andra sidan har tre av fyra inbördes slutat oavgjort sedan de grönsvarta tog klivet upp till Allsvenskan. 1X är ett lås.

5. Landskrona – Örebro 

Örebro har en ruskigt stark trupp på pappret men motsvarade inte riktigt förväntningarna under vårsäsongen. ÖSK befinner sig alltjämt åtta i tabellen och har fortsatt vittring på topplaceringarna men då behöver offensiven komma igång. Kapaciteten finns onekligen då Axel Kjäll har spelare som Jiloan Hamad, Jake Larsson och Erik Björndahl till sitt förfogande. Landskrona har visserligen byggt upp en sju matcher lång förlustfri svit men till saken hör att fem av dessa har slutat oavgjort. Mer finns att önska i försvarsspelet där de svartvita endast har lyckats hålla nollan intakt mot ett defensivt orienterat Norrby. Vi tar ställning åt öst.

6. Brommapojkarna – Öster 

Brommapojkarna har tagit sig samman efter en trevande inledning på säsongen och har vunnit fyra av de senaste sex omgångarna. Mycket tack vare kreatören Samuel Leach Holm som har varit fenomenal. Defensivt är de rödsvarta däremot inte särskilt pålitliga och detta är något som ett disciplinerat Öster kan ta tillvara på. Till skillnad från sin motståndare är gästerna trygga i sitt försvarsspel och kommer vara ett hot på omställningar med formstarke Adam Bergmark-Wiberg i spetsen. Strecka från höger.

7. Falkenberg – Ängelholm 

Det sista inhemska bidraget hämtas från Ettan Södra och närmare bestämt på Falcon Alkoholfri Arena. Falkenberg är svårslagna tack vare sitt kompakta försvarsspel och visade inte minst prov på detta under vårsäsongens andra halva. Vid Kattegatts utlopp är arrangörerna fortsatt obesegrade med resultatraden 3-3-0 och vi tror sviten förlängs under måndagen. Ängelholm gör det strålande som nykomlingar men håller inte i närheten av samma nivå på resande fot som hemma i Skåne. 1X räcker långt.

8. St. Patrick’s – Shamrock Rovers 

Kupongen avrundas med ett intressant toppmöte från den irländska högstadivisionen. Fjolårstvåan St. Patrick’s har haft oerhörda svårigheter att hålla en kontinuerligt hög nivå denna säsong. Blott två segrar från de senaste sju omgångarna är inte bra nog för en klubb som aspirerar om en Europaplats. Shamrock Rovers toppar föga förvånande tabellen där Hoops har varit fenomenala hemma i Tallaght. På resande tass har utdelningen inte varit densamma men gästerna bjuder i stort sett alltid på solida prestationer. Tvåan är ett spikalternativ till fin procent.

Läktarens säkra: Malmö FF

Nykomlingarna Helsingborg har svårt att anpassa sig till det allsvenska tempot och ligger för närvarande sist i tabellen. Mot ett Malmö FF vars truppläge ser allt bättre ut kommer de blåröda få rikta in sig på försvarsspel.

Läktarens skräll: Värnamo

Det har börjat lossna ordentligt för Värnamo som plockat sju poäng från de senaste tre omgångarna. Marcus Antonsson lyser av självförtroende och så även anfallskollegan Oscar Johansson. Kalmar imponerar under Henrik Rydström men går inte säkert denna afton där tvåan är given kring 10 procent.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus