Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 27/9
Datum
27/09 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips, andelar & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Göteborg - Kalmar
1x2
2. Halmstad - Sirius
1x2
3. Degerfors - AIK
1x
4. Crystal P - Brighton
1x2
5. Venezia - Torino
1
6. Celta Vigo - Granada
1
7. Aarhus - Sönderjyske
1
8. P.Ferreira - Belenenses
1x
Rygga Spelet
andelar analys

Topptipset 27/9 – Tips, andelar & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 27 september, 2021

Då AIK blir på tok för högt värderade blir poängtapp för Gnaget nyckeln till framgång på måndagens Topptips. Med 250 000 kronor extrapengar i potten är det uppbäddat för fin utdelning. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. IFK Göteborg – Kalmar FF 

Kalmar FF fortsätter att imponera och var så när att besegra AIK hemma på Guldfågeln Arena senast. En sen kvittering från Nabil Bahoui resulterade i delad ära vilket alltjämt får ses som ett styrkebesked om än två värdefulla poäng tappades. På resande fot har Henrik Rydströms manskap dessutom varit bland ligans främsta och mot ett underpresterande IFK Göteborg finns helt klart goda förutsättningar. Blåvitt har endast skrapat ihop tre pinnar från de senaste fem omgångarna och har med det hamnat oroväckande nära negativ kvalplats. Mikael Stahre har flera pusselbitar som måste falla på plats innan 46-åringen kan utnyttja truppens kapacitet till fullo. Strecka från höger.

2. Halmstad – Sirius 

Halmstad har lyckats hålla sig på säker mark tack vare sitt robusta försvarsspel. Framåt har hallänningarna däremot svårt att skapa och har i synnerhet haft det tungt på senare tid. Magnus Haglunds manskap har lämnat mållösa från de senaste fyra ligamatcherna där Marcus Antonssons elva matcher långa måltorka är oroväckande. Med det sagt är arrangörerna väldigt svårspelade här på Örjans Vall där nederlaget mot Kalmar för drygt en vecka sedan var första gången HBK lämnat tomhänta från sin hemmaborg denna säsong. Sirius är i gott slag och med en målfarlig Christian Kouakou i spetsen kan de blåsvarta absolut ta med sig tre pinnar från västkusten. Helgardera!

3. Degerfors – AIK 

Trots fina insatser mot såväl Sirius som Djurgården lämnade Degerfors än en gång tomhänta. Med fem raka nederlag befinner sig nykomlingarna på negativ kvalplats med tre pinnar upp till säker mark. Kapaciteten finns onekligen där att besegra samtliga lag i Allsvenskan och i och med rutinerade Nikola Djurdjic intåg finns en mycket intressant bredd offensivt. AIK är svårslaget med ligans främsta defensiv men har haft det bekymmersamt på resande fot. En minst sagt uddlös insats mot Mjällby följdes upp med ytterligare poängtapp för Gnaget på Guldfågeln Arena senast. Lägg därtill att den viktiga duon Sebastian Larsson och Alexander Milosevic är avstängda. Ändå streckas tvåan upp till oförklarliga höjder och då undviker vi denna helt. 1X!

4. Crystal Palace – Brighton 

Med tolv poäng av 15 möjliga är Brighton med och slåss i toppskiktet av Premier League. Graham Potter har sedan hans intåg 2019 format “The Seagulls” till ett spelförande lag. Till denna säsong tycks effektiviteten framåt förbättrats varpå resultaten höjt sig avsevärt. Storsatsande Crystal Palace har haft ett väldigt klurigt inledande spelschema men lyckats skrapa ihop fem pinnar från lika många möten. Klart godkänt under omständigheterna. Kommande omgångar blir inte mycket enklare där perioden mellan november och december är där The Eagles ska skina för att klättra i tabellen. Patrick Vieiras manskap är knappast chanslösa och utgångstvåan får gärna kompletteras.

5. Venezia – Torino 

Nykomlingarna Venezia har gjort en hederlig satsning i hopp om att bevara sin plats i det italienska finrummet. Säsongsinledningen har lämnat en del att önska med blott tre poäng inkasserat. Framåt finns en klart högre kapacitet än vad som visats där målfarliga Thomas Henry blir en spelare att hålla ett extra öga på framöver. Torino har ett högre kunnande av de två där Marko Pjaca, Dennis Praet samt Josip Brekalo är spännande nytillskott. Här ser gästerna dock ut att få klara sig med de två förstnämnda och även målsprutan Andrea Belotti. Med detta i åtanke ser ettan riktigt trevlig ut omkring 20 procent. Potentiell chansspik.

6. Celta Vigo – Granada 

Celta Vigo har börjat få utdelning framåt och senast kom även säsongens första viktoria borta mot Levante. Formstarka Santi Mina och anfallsstjärnan Iago Aspas har ett fint samspel mellan varandra som kommer visa sig vitalt under säsongens gång. Granada är i sin tur i en djup formsvacka där den svaga säsongsavslutningen i fjol följts upp med en sex matcher lång segerlös svit. Tveksamt om gästerna kan nå samma höjder som i fjol. Ettan är en utmärkt spik till väldigt fin procent.

7. Aarhus – Sönderjyske 

Efter en blytung inledning på säsongen har Aarhus fått igång maskineriet och plockat sju pinnar från de senaste tre omgångarna. AIK-produkten Eric Kahl har i synnerhet imponerat hos arrangörerna och varit direkt delaktig i fyra av lagets åtta strutar. Att Sönderjyske befinner sig i bottenträsket i den unga tabellen kommer är inte lika överraskande. Anders Jacobsen, Haji Wright och Emil Holm har alla lämnat inför denna säsong och vi förväntar oss att gästerna hamnar på den undre halvan. Ytterligare ett värdskap att spika.

8. Pacos de Ferreira – Belenenses 

Efter tre inledande nederlag har Belenenses kryssat de efterföljande tre. Precis som i fjol har gästerna varit uddlösa offensivt och det kommer med största sannolikhet vara ett genomgående problem under säsongens gång. I försvarsspelet är de blåvita desto tryggare och i vad som sannolikt blir en målsnål historia ska poäng inte uteslutas. Pacos de Ferreira har högst kapacitet av de två och har inte förlorat ett inbördes möte på Estádio da Capital do Móvel sedan 2008. 1X är ett lås.

Läktarens säkra: Celta Vigo

Celta Vigo gjorde stor succé efter att Edouard Coudet tog över rodret i fjol. Årets upplaga har inlett trevande men kapaciteten finns där och senast kom säsongens första viktoria. Bättre förutsättningar finns för ytterligare en trepoängare än streckningen indikerar.

Läktarens skräll: Degerfors

Med fem raka nederlag får Degerfors inget förtroende från svenska folket. Två fina insatser bådar dock gott och här tar inte svenska folket AIK:s svaga bortaprestationer i beräkning.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus