Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 28/10
Datum
28/10 - 2022
Matchstart
20:30
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Birmingham - QPR
1x2
2. W.Bremen - H.Berlin
1
3. Mallorca - Espanyol
1
4. Lens - Toulouse
1x2
5. Genk - Mechelen
1x2
6. P.Ferreira - Marítimo
1x
7. Tenerife - Zaragoza
1x
8. Bari - Ternana
1
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 28/10 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 28 oktober, 2022

Fredagens Topptips fångar vårt intresse där Stade Bollaert-Delelis och Cegeka Arena bjuder på fantastiska skrälldrag ur ett värdemässigt perspektiv. Övriga bidrag är väldigt intrikata och vill det sig väl kommer det bli riktigt fin utdelning av detta. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 20:29

1. Birmingham – QPR 

QPR fortsätter att övertyga även i Chris Willocks skadefrånvaro där bland andra Stefan Johansen och Lyndon Dykes har steppat upp under denna period. Gästernas kompakta försvarsspel har även spelat en högst bidragande faktor i Londonklubbens fina höst. Birmingham har å andra sidan höjt sig efter en trevande inledning och förtjänade ett bättre utfall mot Blackburn senast. I Scott Hogan har arrangören en potentiell matchvinnare och när spelvärdet landar åt väst ska ettan prioriteras men får sällskap av tvåan snarast, helgardera om plånboken tillåter.

2. Werder Bremen – Hertha Berlin 

Werder Bremen gör det bra som nykomlingar och kan i mångt och mycket tacka Niclas Füllkrug för detta. 29-åringen toppar skytteligan med sina åtta strutar och har därtill noterats för två målgivande passningar. Han har således varit direkt delaktig i hälften av “Die Werderaners” baljor så här långt. Arrangören har visserligen lämnat mållösa från de senaste två ligamatcherna men har då ställts mot två av ligans främsta försvar. Bättre förutsättningar finns denna afton mot ett uddlöst Hertha Berlin. Gästerna har visserligen presterat på en högre nivå än i fjol men har haft oroväckande svårt att vinna sina matcher. Ettan är en utmärkt spik till rådande 40 procent.

3. Mallorca – Espanyol 

Mallorca kommer närmast från en fin skalp borta mot Valencia där Lee Kang-in visade att släkten är värst. Får värdskapet igång det sydkoreanska löftet samtidigt som Vedat Muriqi fortsätter visa gott slag kommer “Piraterna” utan tvekan bättra fjolårets 16:e plats. Fredagens uppgift är en överkomlig sådan mot ett Espanyol som trivs klart bättre på hemmafronten. Något fjolårets facit tydligt påvisar där gästerna endast skrapade ihop nio pinnar från 19 bortamatcher. På en rimligt streckad bräda tar vi ställning åt väst.

4. Lens – Toulouse 

Våren 2020 huserade Lens i Ligue 2 och väl i högstadivisionen har “Les Sang et Or” noterats för två raka sjundeplatser. Denna säsong tycks arrangören ta ytterligare kliv och med resultatraden 8-3-1 ligger de gulröda tvåa i tabellen bakom giganten PSG. Franck Haises manskap har vunnit samtliga sex bataljer på Stade Bollaert-Delelis och visst finns goda förutsättningar att förlänga sviten under fredagen men här blir procentfördelningen väl vänstervriden. Nykomlingarna Toulouse har inlett säsongen över förväntan och med fyra raka utan nederlag har gästerna klivit upp på den övre halvan. Ettan är trolig men i jakt på högre utdelning ska det helgarderas i Pas-de-Calais.

5. Genk – Mechelen 

Även på Cegeka Arena blir värdskapet kraftigt övervärderade av spelarpoolen. Genk har varit fantastiska under hösten och sedan premiärförlusten mot Club Brugge har värdarna plockat 37 poäng av 39 möjliga. Med ett kompakt försvarsspel och en sprudlande offensiv är “Blauw-Wit” onekligen svårslagna men att ettan i skrivande stund snurrar över 80 procent är överdrivet. Mechelen håller inte samma nivå på resande tass som i sin hemmaborg ska tilläggas men understiger tvåan 10 procent går densamma inte att ignorera. Fyll hela brädan med bläck.

6. Pacos de Ferreira – Marítimo 

Ett ångestladdat jumbomöte stundar på Estádio da Capital do Móvel. Efter tio spelade omgångar står bådadera utan seger med två pinnar vardera. Pacos de Ferreira har haft problem att hålla känslorna i styr under hösten där de gulgröna sett rött vid hela fem tillfällen så här långt. Nicolás Gaitáns skadefrånvaro har inte heller underlättat och argentinaren förväntas vara frånvarande för fjärde matchen i följd. Anmärkningsvärt är att värdskapets senaste viktoria var mot just Marítimo i april månad, även den utspelades i Porto. Gästerna håller vi inte särskilt högt och på så vis finns tämligen goda möjligheter till trendbrott för José Motas adepter. Ettan inleder men bör kompletteras.

7. Tenerife – Real Zaragoza 

Tenerifes sex matcher långa förlustfria svit bröts förra helgen borta mot Leganés. På hemmafronten har öborna varit riktigt solida och är fortfarande obesegrade efter sex hemmamatcher. Real Zaragoza har i sin tur inte nått upp till önskad nivå där inlånade Makhtar Gueye inte alls har kommit tillrätta. Gästerna har blott producerat två mål på sex bortamatcher vilket inte är någon förtroendeingivande statistik när “Los maños” nu ställs mot ett defensivt kompakt Tenerife. Vi tror inte öborna lämnar tomhänta – 1X!

8. Bari – Ternana 

Nykomlingarna Bari har inlett säsongen riktigt starkt där Walid Cheddira har varit fenomenal. 24-åringen har varit direkt delaktig i tolv av arrangörens 18 strutar och toppar skytteligan med sina åtta baljor. Två raka nederlag i bagaget kan tyckas vara oroväckande men det går inte att klandra “I Galletti” för nederlaget borta mot ligaledarna Frosinone senast. Nicola Bellomo såg nämligen rött redan i den 21:a matchminuten och 31-åringen missar således detta möte. Ternana är ett kunnigt motstånd men gästerna har inte övertygat nämnvärt på resande tass. Nio poäng från de inledande fem bortamatcherna är i högsta laget och på en jämnt fördelad bräda singlar vi den spelvärda ettan.

Läktarens säkra: Mallorca

Mallorca visade upp sin klass då Valencia besegrades på ett svårspelat Mestalla förra helgen. Föga förvånande hittade formstarke Vedat Muriqi in i målprotokollet och är en potentiell matchvinnare mot ett bortasvagt Espanyol. På en svårtippad kupong sticker denna ut som kupongens främsta spik.

Läktarens skräll: Toulouse

Lens bjuder sällan på dominanta prestationer där arrangörens främsta styrka ligger i försvarsspelet. Här streckas “Les Sang et Or” som om de vore PSG eller Manchester City mot ett kunnigt Toulouse och då ska det givetvis garderas frikostigt och jobba in rensartvåan.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus