Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 28/11
Datum
28/11 - 2022
Matchstart
17:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Brasilien - Schweiz
1x
2. Portugal - Uruguay
1x
3. Ibiza - FC Andorra
1x2
4. Altinordu - Manisa FK
2
5. Nederländerna - Qatar
1x2
6. Ecuador - Senegal
1
7. Wales - England
1x2
8. Iran - USA
2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 28/11 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 28 november, 2022

Måndag och veckans första Topptips sätter precis som väntat stort fokus kring matcherna i Qatar. Inte mindre än sex bataljer från VM huserar på bongen. Förutom landslagsdueller finner vi också två klubblagsmöten. Det ena hämtat från Spanien, det andra från Turkiet. Vamos!

Spelstopp: 16:59

1. Brasilien – Schweiz 

Schweiz glänste verkligen inte mot Kamerun, men de var välorganiserade och tuggade på i samma tempo matchen igenom. Mer krävdes inte och Embolos balja i den första halvleken blev matchens enda. Ett emotionellt mål för honom då Breel Embolo är född i Kamerun. Spelmässigt såg det dock trögt ut och här väntar en minst sagt tuffare motståndare. Brasilien är favoriter till att hämta hem guldet från Qatar och truppen är fylld till bredden med klasslirare på alla positioner. Det skiljer en hel del mellan dessa nationer i dagsläget. Ettan garderas med ett kryss enbart med hänsyn till den hårda streckningen till vänster. 

2. Portugal – Uruguay 

Portugal har ett mycket spännande lag där spelare som Bernardo Silva, Rafael Leao och Bruno Fernandes ska stå för grannlåten framåt. Dessutom har de starka försvarare som Dias och Pepe att luta sig mot. Men de kommer utmanas nu! Uruguay har en spännande mix av ungt och gammalt där lirare som Suárez och Cavani blandas med yngre förmågor som Valverde och Núnez. Får de ljusblåa till en fullträff kan de absolut störa Portugal i detta möte. Ettan ska garderas med åtminstone krysset.

3. Ibiza – FC Andorra 

Botten is nådd! Ibiza har åtta raka utan seger och ligger numera sist i Segunda División. Coach Juan Antonio Anquela har fått foten i veckan och om vi ser någon direkt effekt av interim-tränaren Carlos Sánchez tid på bänken återstår att se. Andorra är dock ett sällskap som varit sådär på resande tass. Två vinster på åtta försök är godkänt, inte mer. Ett desperat Ibiza ute på partyön kan mycket väl ställa till med bekymmer för gänget från Pyrenéerna. Med odds som spelar i korrekt mot strecken är det läge för att tidigt smacka på med 1X2. 

4. Altinordu – Manisa Futbol Kulübü

Izmir, Turkiet härnäst. Arif Ufuk Kahramans Altinordu var redan i fjol snubblande nära att ramla ur nationens andraliga. En pinne tillgodo hade klubben då 36 omgångar summerades och framförallt var det tio segrar på hemmaplan som låg till grund för den viktiga 14:e platsen. I år har det gått sämre. Mycket på grund av en tröttsam frånvaro under hösten av en rad ledande spelare. Bland annat har viktige Ahmet Dereli befunnit sig utanför laget den senaste tiden vilket resulterat i fem raka tävlingsförluster. Dereli är mycket osäker till start även här. Manisa mår överlag bättre. Poäng i tio av 13 matcher talar sitt tydliga språk. Besökarna är bättre och vinner. Bra tvåa.  

5. Nederländerna – Qatar 

Nederländerna ska tacka högre makter för att nationen står på fyra poäng efter två omgångar och därmed toppar grupp A tillsammans med Ecuador. Oranje vann en tokjämn historia mot Senegal i premiären och följde därefter upp det hela med att kryssa mot nyss nämnda sydamerikaner. En kamp där de Van Gaals mannar knappt skapade något alls framåt mer än Gakpos tidiga mål. Qatar är redan utslagna ur gruppspelet efter att ha torskat båda sina bataljer. Förlustmatchen mot Senegal häromsistens var ändå ett steg i rätt riktning och Ismaeel Mohammad och Al Hassan skapade ett par fina chanser för ytterligare mål. Att ettan är uppe och lurar i krokarna runt 90 procent är fullkomligt absurt. Bara blicka österut tidigt och jobba in hemmanationen!    

6. Ecuador – Senegal 

En plats i åttondelsfinal står på spel! Khalifa International Stadium kommer koka då Ecuador och Senegal kliver in i handlingarna. Sydamerikanerna ligger aningen bättre till inför matchen i och med fyra inspelade poäng. Lagets bästa spelare Enner Valencia (något osäker till start här) låg bakom 1-1-resultatet mot Nederländerna senast. Ett utfall som var i underkant sett till spelet. Afrikanerna har också visat upp sig från en trevlig sida och skulle nu nyss nämnda Valencia missa denna dust ökar givetvis Aliou Cissé och hans mannars chanser till att på allvar störa. Ettan är ändå given att kladda ner först.  

7. Wales – England 

Grupp B ska avgöras. Derbydags då walesiska Drakar och engelska Lejon går i klinch på Ahmed bin Ali Stadium. Southgates herrskap sitter planenligt i förarsätet men någon vidare bra match mot USA gjorde man knappast. Faktum är att Pulisic och övriga amerikaner hade väl så bra chanser framåt som Kane, Saka och övriga i Englands tröja. Wales har fortsatt chans att tråckla sig vidare från gruppspelet men efter förlusten mot Iran så krävs seger för Bale och company. Större skrällar har redan skett i årets mästerskap (läs Saudiarabien mot Argentina eller varför inte Japan mot Tyskland) så en bra dag ska absolut walesarna kunna hota “storebror”. En spelvärd vänstersida ska tidigt få utrymme.   

8. Iran – USA 

Vi avrundar med ett ruskigt mäktigt möte. Seger för antingen Iran eller USA innebär avancemang i tävlingen och i den bästa av iranska världar så går nationen också vidare på ett kryss. Iranske förbundskapten Carlos Queiroz hade en del att fundera över efter att England körde över hans manskap i första matchen i tävlingen. Bättring blev det. 2-0 mot Wales var givetvis starkt men denna gång går värdarna för dagen bet. USA känns mer robusta och har också ett par spetsspelare som i denna typer av matcher kommer göra skillnad. Wright, McKennie och Pulisic är klass rakt igenom. Jänkarna var det klart bättre laget mot Wales och stod upp väldigt bra i krysset mot England. Upp till 50 procent är tvåan spikad och klar.     

Läktarens säkra: Manisa Futbol Kulübü

Altinordu är formlösa och saknar som det ser ut flera startspelare. Manisa är stabila och har en torsk på sina åtta senaste i alla tävlingar. Denna vinner åter besökarna. Bra tvåa. 

Läktarens skräll: Qatar

Nederländerna har snubblat till sig poäng i två raka matcher utan att imponera. En värdnation som går poänglös genom ett helt mästerskap, tillåt oss tvivla. Magisk högersida. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus