Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 28/2
Datum
28/02 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Atalanta - Sampdoria
1x2
2. Granada - Cádiz
1
3. West Brom - Swansea
1x
4. Sollentuna - Norrköping
2
5. Varberg - Öster
1x2
6. Braga - Santa Clara
1x2
7. Málaga - Cartagena
2
8. Grenoble - Toulouse
12
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 28/2 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 28 februari, 2022

Måndagens Topptips ser riktigt trevlig ut ur ett värdemässigt perspektiv. Tre riktigt fina skrällalternativ finns att hämta där bland andra Atalanta är en favorit i fara. Mer om detta i analysen nedan och vi inleder passande nog i Bergamo, häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Atalanta – Sampdoria 

Atalanta befinner sig i en tung period för tillfället. Den sprudlande offensiv som vi har för vana att få se från Bergamoklubben har inte synts till i Duván Zapata och Josip Illicić skadefrånvaro. Duon är återigen tveksamma till spel och ytterligare tongivande spelare förväntas saknas. Bland annat är båda backarna Djimsiti och Demiral avstängda. Med detta i åtanke får arrangörerna väl högt förtroende mot ett Sampdoria på uppgång. Gästerna har varit solida bakåt under den nygamla tränaren Marco Giampaolo. Visserligen har “La Samp” sin beskärda del av frånvaro där bland andra formstarka Antonio Candreva är avstängd men ett positivt resultat ska inte uteslutas. Vi helgarderar!

2. Granada – Cádiz 

Granada har inte haft någon trevlig inledning på kalenderåret. Med blott två poäng från sju omgångar är Nazaríes i högsta grad inkluderade i nedflyttningsstriden. Med den kapacitet som finns i truppen skulle det dock förvåna om de rödvita inte lyckas behålla sin plats i det spanska finrummet. Ett vänligare spelschema är att vänta framöver och då finns alla förutsättningar att vända den negativa trenden. Cádiz har fått fin utdelning på senare tid utan att för den delen övertyga. Gästerna har ett begränsat spelarmaterial och kommer få spendera majoriteten av tiden på egen planhalva denna afton. Ettan singlas!

3. West Bromwich – Swansea 

West Bromwich kollaps har varit något utöver det vanliga. Med blott en seger från de senaste elva omgångarna har The Albions gått från att utmana om en direktplats till mittens rike. Rent spelmässigt har det sett något bättre ut under de senaste omgångarna och mot ett av ligans sämsta bortalag i form av Swansea finns alltjämt goda förutsättningar. Här återkommer viktige lagkaptenen Livermore från avstängning vilket är ett plus. Med Jamie Paterson och Joel Piroe i spetsen ska ett positivt resultat dock inte uteslutas för Svanarna mot ett opålitligt värdskap. Strecka från vänster.

4. Sollentuna – IFK Norrköping 

IFK Norrköping fick en till synes enkel lottning i detta gruppspel men efter att endast ha plockat en pinne mot Öster i premiäromgången stiger pressen på Peking. En seger krävs sannolikt här för att Rikard Norlings manskap ska vara med och utmana om förstaplatsen i den avgörande omgången. Det torde östgötarna klara av mot ett Sollentuna som till vardags huserar i Ettan Norra. Arrangörerna är visserligen inte helt enkla att tampas med här på Grimsta IP och mot Varberg lyckades SFK hålla tätt i knappa timmen. Kvalitetsskillnaden ska dock bära IFK Norrköping till seger även om vägen skulle visa sig vara krokig – högst trolig tvåa.

5. Varberg – Öster

Varberg har lyckats behålla sin anfallsstjärna Tashreeq Matthews och inte helt överraskande var det sydafrikanen som blev matchvinnare mot Sollentuna senast. Ännu en målsnål historia är att vänta mot ett defensivt orienterat Öster som som ovan nämnt lyckades ÖIF säkra delad pott mot gruppfavoriten IFK Norrköping senast. På offensiv väg har gästerna även förstärkt med målfarlige Ahmed Bonnah och visst ska smålänningarna kunna ställa till det även för hallänningarna då denna matchen spelas på konstgräs, vilket inte är Varbergs bästa underlag. Vi utgår från väst men garderar tidigt.

6. Braga – Santa Clara 

Braga stod för en inspirerande återhämtning mot Sheriff Tiraspol i Europa League-slutspelet och säkrade avancemang via ett straffavgörande. I ligaspelet har de rödvita gått segrandes ur fyra av de senaste fem där bortasegern mot de regerande mästarna Sporting imponerade i synnerhet. Ricardo Horta lyser av självförtroende för stunden och i kombination med sitt kompakta försvar är värdskapet svårhanterliga. Med det sagt har Santa Clara ryckt upp sig efter en turbulent höst och har visat sig fullt kapabla till att bjuda ligans främsta klubbar till dans. Ettan ska alltjämt ses som trolig men det höga förtroendet som Braga får är obefogat och i jakt på högre utdelning ska bataljen på Estádio Municipal de Braga helgarderas.

7. Málaga – Cartagena 

Málaga har oerhörda bekymmer i offensiven och är inte heller särskilt pålitliga bakåt. Med endast en seger från de senaste elva omgångarna är värdskapet indragna i nedflyttningsstriden där ett formstarkt Real Sociedad B börjar hota underifrån. Cartagena kommer förvisso med tre raka nederlag i bagaget men detta mot betydligt tuffare motstånd. Prestationerna i sig har alltjämt hållit en hög nivå som torde vara tillräckligt i en överkomlig uppgift som denna. Vi tar ställning åt öst.

8. Grenoble – Toulouse 

Toulouse gör en riktigt fin säsong och med den form som bland andra Branco van den Boomen visar upp för tillfället ska “Le Téfécé” självfallet råda som klara favoriter på Stade des Alpes. Med det sagt är defensivt orienterade Grenoble inte helt enkla att handskas med här på Stade des Alpes. Noterbart är att sex av arrangörernas sju segrar denna säsong har kommit i hemmaborgen där bland andra tvåan Paris FC besegrades med 2-0 under säsongsinledningen. En gaffel (etta-tvåa) prioriteras.

Läktarens säkra: IFK Norrköping

Det råder kvalitetsskillnad på Grimsta IP och IFK Norrköping är pressade till att vinna i och med poängtappet mot Öster senast. Detta är en uppgift som Peking ska lösa komfortabelt och finns tvåan att hämta till 80 procent eller lägre är spiken en självklarhet.

Läktarens skräll: Sampdoria

Atalanta har inte varit att känna igen på senare tid då flera av lagets nyckelspelare saknats. Bland andra lagets främsta målskytt i form av Duván Zapata. Bergamoklubben får alltjämt högt förtroende från svenska folket och då hugger vi direkt på kupongrensaren åt öst som finns att håva in till fint värde.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus