Speltips

Match/event
Topptipset - Tisdag 28/2
Datum
28/02 - 2023
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Bristol C - Man City
2
2. Fulham - Leeds
1x
3. Leicester - Blackburn
1
4. Stoke - Brighton
2
5. Preston - Coventry
1x2
6. Luton - Millwall
1x
7. Portsmouth - Bolton
1x2
8. Juventus - Torino
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 28/2 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 28 februari, 2023

Skrälldragen som erbjuds från FA-cupen är i vår mening inte särskilt tilltalande och en lägre systemrad med högre radinsats är således resonligt. Med det sagt kan kupongrensaren i Derby della Mole förhoppningsvis krydda på utdelningen. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 20:44

1. Bristol City – Manchester City 

En ensidig historia är att vänta när Championship-klubben Bristol City ställs mot Manchester City i FA-cupens åttondelsfinal. “The Robins” må vara i gott slag med tolv raka utan nederlag men här kommer med största sannolikhet kalenderårets första nederlag. “The Citizens” truppbredd kommer ofta på tal när det vankas cupspel och det är ingen slump att Pep Guardiolas manskap har avancerat till semifinal eller längre i turneringens fyra senaste upplagor. Spika tvåan och gå vidare.

2. Fulham – Leeds 

Bataljen på Craven Cottage är svårare att sia om. Sett till hur klubbarna har agerat i Premier League denna säsong ska Fulham råda som favoriter i sin hemmaborg. Värt att ha i åtanke är dock att Marco Silva har luftat truppen i cupspelen och “The Cottagers” var illa ute mot Sunderland i den föregående omgången. Därtill blev arrangören utskickade från Ligacupen av League Two-klubben Crawley. Det faktum att Javier Gracia just har tagit över rodret hos Leeds underlättar inte där det endast går att spekulera kring spanjorens tillvägagångssätt i cupen. Gästernas främsta prio kommer med det sagt vara att säkra ett nytt kontrakt i ligan och redan på söndag väntar ett besök till Stamford Bridge. Strecka från vänster.

3. Leicester – Blackburn 

Denna säsong har varit en berg- och dalbana för Leicester vars defensiv inte håller måttet i Premier League. Ett skadedrabbat Blackburn ska “Rävarna” dock avlägsna utan större problem. Gästerna kliver in till detta möte med en hel del skadebekymmer och får därtill klara sig utan sin anfallsstjärna Ben Brereton Diaz som är avstängd. Att hålla jämna steg med värdskapets sylvassa offensiv blir inte enkelt för ett kraftigt försvagat “Rovers”. Högst trolig etta.

4. Stoke – Brighton 

Någon skräll tror vi oss inte heller få se på Bet365 Stadium där ett mediokert Stoke ska ta sig an Brighton. “Fiskmåsarna” gjorde det bra redan under Graham Potters tid i klubben men har nått ytterligare en dimension med Roberto De Zerbi vid rodret. Framsteg har i synnerhet gjorts i offensiven där gästerna har blivit betydligt mer pålitliga när det kommer till målproduktion. Italienaren har tagit FA-cupen på stort allvar och gjorde bland annat slarvsylta av Michael Carricks Middlesbrough som har tagit The Championship med storm. Därefter besegrades även Liverpool och med dessa prestationer i åtanke har vi svårt att se Stoke stå i Brightons väg. Tvåan står utmärkt på egna ben hela vägen upp till 70 procent.

5. Preston – Coventry 

Hädanefter är det ligafotboll som gäller och på Deepdale går tabellgrannar i klinch. Coventry har visat gott slag mot slutet och med tre raka segrar i bagaget har de himmelsblåa passerat Preston i tabellen. Gästerna kan i mångt och mycket tacka en glödhet Viktor Gyökeres för deras uppåtgående formkurva. Svensken har varit direkt delaktig i fyra av gästernas fem mål under de senaste tre omgångarna då Millwall, Rotherham och Sunderland har besegrats. Preston är med det sagt ett motstånd som inte faller Coventry i smaken och senast West Midlands-klubben vann ett inbördes möte var 2013. Svårtippad match som gör sig bäst helgarderad.

6. Luton – Millwall 

Luton står i stort sett alltid för solida prestationer och det är trots allt bara Burnley och Sheffield United som har lämnat tomhänta från färre matcher än “The Hatters” denna säsong. Ett hårt arbetande kollektiv har lagt grunden till detta och i Carlton Morris har arrangören en kontinuerlig matchvinnare som så många gånger förr stal rubrikerna när Birmingham besegrades med 1-0 häromsistens. Millwall står på samma poängskörd som Luton inför detta möte men det är främst hemma på The Den som “Lejonen” har levererat. 1X räcker långt på Kenilworth Road.

7. Portsmouth – Bolton 

Bolton har inlett kalenderåret strålande och har redan hunnit med att besegra Portsmouth vid två tillfällen sedan årsskiftet. Till saken hör att båda dessa kamper utspelades på University of Bolton Stadium och i sin hemmaborg är “Pompey” ett helt annat monster. Här har arrangören endast förlorat två av 16 matcher så här långt och “The Wanderers” har lämnat tomhänta från fyra av de senaste fem besöken på Fratton Park. Vi tar inga risker och helgarderar bataljen i Hampshire.

8. Juventus – Torino 

Kupongen avrundas med ett känsloladdat Turinderby och kupongens i särklass bästa skrälldrag finns att hämta på Allianz Stadium. Det är allt som oftast små marginaler som avgör Derby della Mole även om Juventus historiskt sett har haft en tendens att dra det längsta strået. I fjolårets motsvarighet lyckades Torino däremot kriga till sig ett oavgjort resultat och förutsättningarna finns att åstadkomma något liknande här. Federico Chiesa är återigen ett frågetecken inför detta möte och utöver det saknas även tongivande Manuel Locatelli på mittfältet som är avstängd. Arrangörens intensiva spelschema under februari månad talar inte heller till “Den gamla damens” favör. På en vänstervriden bräda ska den fina högersidan prioriteras.

Läktarens säkra: Manchester City

Bristol City kliver förvisso in till detta möte med en tolv matcher lång förlustfri svit men spelmässigt har “The Robins” inte övertygat nämnvärt och det skulle krävas något extraordinärt för att förlänga sviten när Manchester City kommer på besök. Nej, detta ska “The Citizens” lösa utan större ansträngning även om Pep Guardiola luftar truppen.

Läktarens skräll: Torino

Ur ett resultatorienterat perspektiv har Juventus dominerat Derby della Mole under 2000-talet men Torino bjuder allt som oftast upp till dans och lyckades kriga till sig ett oavgjort resultat på Allianz Stadium i fjol. När tvåan ser ut att erbjudas kring 10 procent ska det skrälljobbas i Turin!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus