Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 28/5
Datum
28/05 - 2021
Matchstart
18:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Aarhus - Aalborg
1x2
2. Växjö - Linköping
2
3. Finn Harps - Sligo Rovers
x2
4. Drogheda - Derry City
1x2
5. St. Patrick’s - Dundalk
1x2
6. Athlone - UC Dublin
2
7. Treaty United - Bray
x2
8. Shelbourne - Galway
1
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 28/5 – Tips & analys

Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 28 maj, 2021

Irland bjuder på sex Topptips-matcher denna fredag. Både första- och andraligan i landet ståtar med matcher med några rätt trevliga fajter att jobba ner. Första matcherna på bongen hämtas däremot från svensk och dansk mark. Derbyt från Jylland inleder också kupongen. Nu spänner vi fast oss för en härlig fredagsresa med åtta rätt i siktet och god utdelning.  

Spelstopp: 18:44

1. Aarhus – Aalborg 

Battle of Jutland! Danmarks två äldsta klubbar ska stångas om en plats i den kommande europeiska turneringen, Conference League. Ceres Park och tillika Aarhus hemmaarena är spelplatsen som gäller dit Aalborg kommer med fint självförtroende efter att ha plockat hem nedflyttningsgruppen. Värdarna är favoriter trots allt men troligen saknar sin skyttekung Patrick Mortensen vilket är en rejäl tagg i sidan. Räkna med en stenhård och jämn batalj utan solklar vinnare. Kryssa därför hela vägen över. 

2. Växjö – Linköping 

Det finns stor risk att tvåan på Visma Arena kliver iväg en bit över 70 procent men det kan i ärlighetens namn inte hjälpas. Är det någonstans på denna bong vi kan sticka ifrån värdetänket något är det i Småland. Växjö DFF saknar allt vad en målskytt heter. Faktum är att lagets två enda mål har gjorts av mittfältaren Emmi Alanen. I övrigt är det ingen i smålänningarnas dress som målat hittills i serien. Defensivt finns viss stabilitet men det lär ändå inte hjälpa nu då ett riktigt starkt Linköping kommer på besök. Solklar tvåa. 

3. Finn Harps – Sligo Rovers 

Sligo imponerar på Irland. En förlust på 13 matcher (varav en 3-0-seger efter W.O) är starka kort från detta Rovers som nu också toppar ligan. Gästerna lever i första hand på en välskapt defensiv med talangen John Mahon som årets kanske största utropstecken. Finn Harps har varit okej under våren men varit väldigt trubbiga på hemmaplan från mitten av april och framåt. Sligo har två raka inbördes segrar och en tredje rak vinst är knappast långt borta. Tvåan kliver självklart in först nu.  

4. Drogheda – Derry City 

Småskoj match att vänta då Drogheda och Derry går i klinch. Hemmalaget har fullkomligt exploderat i mål framåt på sistone. 15 strutar på fyra matcher och tolv av tolv möjliga poäng är svårt att skoja bort. Derry har dock haft extremt lätt för The Drogs över tid. Sett över de 13 senaste tävlingsmatcherna lagen emellan har värdklubben endast gått segrande ur en av dessa. Med viss risk dessutom för en hårt åtgången etta känns det givet att kryssa på med alla tecken redan från start.    

5. St. Patrick’s – Dundalk 

Det tisslas och tasslas i Dundalks korridorer. Efter tre segrar på 13 försök och en fullkomligt klappkass ligastart hänger nog Jim Magiltons jobb som manager otroligt löst. Rykten florerar om att Jim McGuinness, tidigare inom bland annat Celtics organisation, ska ta över sysslan. Den som lever får se helt enkelt och nu ska gästerna testa på lyckan i Dublin. “Atleterna” från huvudstaden gör inte heller någon speciellt glad just nu. En vinst på fem matcher klär knappast den vanligtvis så vinst-stinna och kaxiga St. Patrick’s kostymen. Två lag i viss gungning med andra ord och läge att plocka fram stora penseln och strecka hela vägen över.   

6. Athlone – UC Dublin 

UC Dublin gör sin andra raka säsong i den irländska andradivisionen. Efter respass från Premier Division gör nu “studenterna” en satsning för att åter ta steget tillbaka och våren har i stort varit riktigt bra från Dublin-lagets sida. Poäng i åtta av nio matcher, målgladast av samtliga i ligan och en stabil defensiv kan besökarna skryta med när nu Athlone står på menyn. Värdklubben vann visserligen mot Cobh häromsistens men hade dessförinnan tre raka torsk. Här kommer troligen en ny förlust. Tvåan smakar mumma och kan förhoppningsvis singlas till fin procent.  

7. Treaty United – Bray 

Bray tar sig an fredagens uppgift med finfin form i väskan. Trippla skalper finns noterat och dessutom har viktiga frontfigurer som Doyle och Shaw klivit fram och levererat. Treaty United gör sällan bort sig på hemmaplan men bör ändå få en del trubbel med att luckra upp ett väldigt ramstarkt bortalag. Bray har ligans hittills bästa defensiv rent målmässigt med bara 0,78 insläppta mål per match. Tvåan är helt given att måla ner först och med X2 bör vi sitta väldigt fint i båten.    

8. Shelbourne – Galway 

Andradivisionens bästa fotbollslag heter Shelbourne och har redan efter nio omgångar trampat ifrån en aning i toppen. Fem pinnar skiljer nämligen redan ner till tvåan UC Dublin efter att dessa båda kombattanter var upp i duell så sent som förra veckan (3-1-seger till Shelbourne). Galway är ett mittenlag på denna nivå och kommer nyligen från en 1-1-fajt mot Cork. I sina bästa stunder kan gästerna från kulturstaden utmana men blickar vi historiskt får vi backa bandet till 2014 för att senast hitta en inbördes viktoria för gästerna. Ettan känns väldigt trolig.    

Läktarens säkra: Linköping

Kattens lek med råttan att vänta på Visma Arena. Linköping är minst en klass upp jämfört med ett Växjö som troligen spelar Ettan-boll till kommande säsong.

Läktarens skräll: Aalborg

Jämn fajt att vänta. Aalborg har fin form med sig till denna batalj samtidigt som Aarhus står med ett par frågetecken kring nyckelspelare. Bra tvåa.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus