Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 28/6
Datum
28/06 - 2021
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Kroatien - Spanien
2
2. Frankrike - Schweiz
1x
3. Sverige - Ukraina
1x2
4. England - Tyskland
x2
5. Bolivia - Argentina
2
6. Uruguay - Paraguay
1x2
7. Vittsjö - Djurgården
1
8. Linköping - KIF Örebro
1x2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 28/6 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 28 juni, 2021

Det börjar hetta till ordentligt i EM-mästerskapet som har klivit in i slutspelsfasen. För Sveriges del väntar en öppen kamp mot Ukraina och här blir svenska folket väl patriotiska i sin streckning. Med 500.000 extrapengar i potten kan det bli riktigt fin utdelning av detta. Analysen är klar, häng med! 

Spelstopp: 17:59

1. Kroatien – Spanien 

Spanien hade kniven riktad mot strupen då tre poäng var nödvändigt för att säkra avancemang mot Slovakien. En uppgift Luis Enriques manskap löste med bravur i vad som slutade med en 5-0-viktoria. Kroatien har i sin tur en fortsatt stark startelva på pappret men med flera tongivande spelare inne på sista versen har nedgången varit uppenbar. Mot ett bollförande Spanien torde “Vatreni” inte spendera alltför mycket tid på offensiv planhalva. Trolig tvåa.

2. Frankrike – Schweiz 

Favorittippade Frankrike klev ut som gruppetta ur “dödens grupp” utan att glänsa. Kylian Mbappé har exempelvis inte nått upp till sin högstanivå där istället Paul Pogba och Karim Benzema fått dra det tunga lasset. Att Schweiz, som har en stark spelartrupp, kan bjuda upp till dans är inte otänkbart även om avancemang för “A-Team” inte är troligt. Att detta möte går till förlängning är dock inget vi tänker utesluta när fint spelvärde finns att hämta på krysset. 1X är ett lås.

3. Sverige – Ukraina 

Sverige kunde inte önskat sig en bättre motståndare i en åttondelsfinal men något tydligt favoritskap ska Blågult inte ha. Andriy Shevchenkos manskap visade prov på en hög kapacitet i gruppspelet där bland annat Nederländerna sattes på prov i premiäromgången. Det finns gott om rutin hos ukrainarna och offensivt har östeuropeérna gott om hot där formstarke Roman Yaremchuk är en spelare att hålla ett extra öga på. Då svenska folket spelar med hjärtat och streckar upp ettan i högsta laget riktar vi prio åt öst även om en helgardering är att föredra.

4. England – Tyskland 

På Wembley hittar vi ett mycket intrikat möte mellan England och Tyskland. På pappret ser “The Three Lions” oerhört vassa ut men vi ställer oss frågandes kring huruvida britterna kan nå hela vägen redan detta mästerskap. De skyhöga förväntningarna som ställs utifrån påverkar och har gjort så otaliga gånger genom historien. Tyskland klev i sin tur in till mästerskapet med en hel del frågetecken men Joachim Löws manskap har stått för en klart godkänd inledning. Rutinen som Manuel Neuer, Mats Hummels, Toni Kroos och Thomas Müller har i dessa sammanhang ska inte heller underskattas. Av dessa anledningar lutar vi till höger om vi tvingas välja. Strecka därifrån.

5. Bolivia – Argentina 

Gruppettan Argentina ställs mot ett redan jumboklart Bolivia i den avgörande gruppspelsomgången. Allt annat än en promenadseger för La Celeste skulle med andra ord överraska något oerhört. Smått överraskande är det inte Lionel Scalonis stjärnspäckade offensiv som har glänst inledningsvis utan defensiven. Ett rejält styrkebesked med tanke på den problematik som har funnits i argentinarnas försvar under en längre period. Bolivia var chanslösa mot såväl Paraguay som Uruguay och så ska vara fallet även här. Spiketta!

6. Uruguay – Paraguay 

Klurigare är det på Estadio Olimpico Nilton Santos där Uruguay ställs mot Paraguay i vad som sannolikt blir en kamp om andraplatsen. De förstnämnda placerar sig för närvarande på fjärdeplatsen och för att undvika värdnationen Brasilien redan i åttondelsfinalen krävs minst en pinne här. Med det sagt så har Paraguay imponerat något oerhört under mästerskapets inledning med sitt solida försvarsspel. Framåt är Newcastle-stjärnan Miguel Almirón samt Ángel Romero de främsta hoten och potentiella matchvinnare för Los Guaraníes. Helgarderingen är att föredra, annars är 1X en vettig lösning.

7. Vittsjö – Djurgården 

Vi blickar vidare mot inhemsk fotboll i form av Damallsvenskan och på Vittsjö IP är svenska folket helt fel ute. Djurgården har tappat flera tunga pjäser de senaste säsongerna och inför årets upplaga lämnade bland andra landslagsmeriterade Olivia Schough. Med blott sju poäng från de inledande nio omgångarna placerar sig besökarna på en tiondeplats och endast en pinne har plockats på resande fot. Denna kom i en mindre övertygande insats mot tabelljumbon Växjö. Här blir det desto tuffare mot ett hemmastarkt Vittsjö som plockat tio poäng av tolv möjliga i sin hemmaborg. Ettan singlas till strålande procent!

8. Linköping – KIF Örebro

Linköping har det tufft för tillfället och 1-0-nederlaget mot Eskilstuna förra veckan var värdinnornas femte raka utan seger. Offensivt har LFC haft oerhörda bekymmer där anfallsstjärnan Uchenna Kanu har det kämpigt för tillfället och rutinerade Nilla Fischer är sannerligen inne på sista versen. KIF Örebro ligger blott tre poäng bakom i tabellen men har haft uppenbara bekymmer med målskörden i Jenna Hellstroms frånvaro. 26-åringen är fortsatt avstängd och är självfallet ett tungt avbräck. En tvåa som landar omkring 10 procent måste dock synas i hopp om högre utdelning. Vi helgarderar!

Läktarens säkra: Argentina

Det må finnas mer att önska från Argentinas offensiv men den defensiva soliditet som visats upp är än mer glädjande. Bedrövliga Bolivia, som inte har något att spela för, ska vara chanslösa på Arena Pantanal.

Läktarens skräll: Ukraina

Rent värdemässigt är Ukraina kupongens i särklass bästa kupongrensare så som procentfördelningen är fördelad i dagsläget. Detta kommer bli en tuff kamp för Janne Anderssons manskap som måste börja hitta ett lugn i passningsspelet. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus