Speltips

Match/event
Topptipset - Onsdag 28/9
Datum
28/09 - 2022
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Rosengård - Brann
1x2
2. Häcken - PSG
1x2
3. Ajax - Arsenal
2
4. St. Pölten - Kuopion
12
5. Benfica - Rangers
1
6. Juventus - Köge
1
7. Chelsea - West Ham
1x
8. Independiente - Talleres
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 28/9 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 28 september, 2022

Damfotbollen står i centrum denna onsdag med sex kvalfinaler från Champions League och ett spännande Londonderby i Super League på agendan. Flera fina värdespikar finns att hämta från dessa och i jakt på högre utdelning hoppas vi att det skräller på Malmö IP och Kingsmeadow. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 17:59

1. Rosengård – Brann 

Rosengård har fint slagläge efter det oavgjorda resultatet i Bergen men norskorna ska knappast ses utan chans i returen. Brann har visat upp sin klass i norska Toppserien denna säsong och har endast lämnat tomhänta vid ett tillfälle under detta kalenderår. Maria Brochmann och Svava Gudmundsdóttir lyser av självförtroende för stunden och är två potentiella matchvinnare för de rödklädda. Värt att påpeka är att Rosengård spelade ligafotboll i lördags medan Brann kommer utvilade. Med fint spelvärde österled ska det garderas frikostigt på Malmö IP.

2. Häcken – PSG 

PSG klev in till detta dubbelmöte som storfavoriter och förväntades göra slarvsylta av Häcken hemma i Paris. Så blev inte fallet där Hisingen-klubben endast var minuter från att resa hem med ett oavgjort resultat i bagaget. Fransyskorna ska givetvis råda som klara favoriter att segra även på Bravida Arena med spelare som Lieke Martens och Kadidiatou Diani till sitt förfogande. Med det sagt är konstgräsmattan i Hisingen en faktor som talar i de gulsvartas favör. Strecka från höger.

3. Ajax – Arsenal 

Även på Meadow Park fick vi skåda en rejäl skräll då Ajax säkrade ett oavgjort resultat borta mot den engelska jätten Arsenal. Ytterst få klubbar i Europa kan mäta sig med “The Gunners” sett till spelarmaterial. Leah Williamson och Bethany Mead var tongivande pjäser för det engelska landslaget som lyfte EM-bucklan i somras och därtill finns spelare som Stina Blackstenius och Vivianne Miedema till Jonas Eidvalls förfogande. Tveksamt att Ajax lyckas stå emot i ytterligare 90 minuter trots hemmafördel. Tvåan singlas till fantastiskt värde.

4. St. Pölten – Kuopion Palloseura 

Trots en tämligen öppen tillställning i det vändande mötet var det tydligt att St. Pölten besitter ett högre kunnande än Kuopion Palloseura. Österrikiskorna kliver in till returmötet med en 1-0-ledning i bagaget och har goda förutsättningar att säkra avancemang på NV Arena. Arrangören har övertygat under säsongsupptakten med sju raka segrar i bagaget och anmärkningsvärt är att de blågula endast har släppt in ett mål under denna period. Finländskorna är med det sagt inte ofarliga och har två potentiella matchvinnare i kvalitetsspelarna Lavdije Begolli och Gentjana Rochi. En gaffel (etta-tvåa) prioriteras i Sankt Pölten när krysset blir högt streckat.

5. Benfica – Rangers 

Det bjöds på hög underhållning på Ibrox Stadium förra veckan då Benfica säkrade en 3-2-viktoria i det första mötet. “As Águilas” var det klart bättre laget och kunde likväl ha avgjort detta dubbelmöte redan i Glasgow. Rimligtvis utökar de rödvita sin ledning på Caixa Futebol Campus där värdinnorna håller en väldigt hög nivå. Faktum är att Benfica inte har förlorat på hemmafronten under detta kalenderår där senaste nederlaget kom mot Lyon under fjolårets Champions League-gruppspel. Trolig etta.

6. Juventus – Köge

Köge har gjort en raketresa inom den inhemska fotbollen och har vunnit danska Elitedivisionen två år i följd. Visionen är att utmana även i Champions League inom en snar framtid och “Svanerne” visade att de är på god väg att uppnå detta i och med det oavgjorda resultatet i det vändande mötet. Med det sagt ställde Juventus upp med en reservbetonad elva i det mötet vilket inte kommer vara fallet här. Vi förväntar oss en ensidig historia på Stadio Guiseppe Moccagatta. Bergetta!

7. Chelsea – West Ham 

Damfotbollen står fortfarande på agendan när vi riktar blickarna mot engelska Super League där det vankas Londonderby på Kingsmeadow. Chelsea har dominerat den inhemska fotbollen under de senaste åren och har under de senaste sex säsongerna vunnit ligan vid fem tillfällen. Värdinnorna har dock inlett årets upplaga trevande och förlorade bland annat premiäromgången mot nykomlingarna Liverpool. West Ham visade i sin tur klara framsteg i fjol och ska inte underskattas. Ettan ska ses som väldigt trolig men i jakt på högre utdelning är det inte fel att plocka fram garderingspennan.

8. Independiente – Talleres de Córdoba 

Kupongen avrundas med en kvartsfinal från Copa Argentina som utspelar sig på neutral mark. Det är två defensivt skickliga klubbar som drabbar samman på Estadio de Sarmiento där vi kan förvänta oss en händelsefattig tillställning. Bådadera är i gott slag och såväl Independiente som Talleres de Córdoba kliver in till detta möte med fem raka utan nederlag i ryggen. Inbördes möten talar tydligt i Independientes favör men värt att påpeka är att “El Rojo” eventuellt får klara sig utan målfarlige Leandro Fernandez som missade söndagens möte mot Newells Old Boys på grund av en skada. Krysset är en sund utgång.

Läktarens säkra: Juventus

Juventus fick “endast” med sig ett oavgjort resultat från det vändande mötet. Till saken hör att Joseph Montemurro ställde upp med en reservbetonad elva då. Vi förväntar oss att rutinerade pjäser som Sara Björk Gunnarsdóttir och Cristiana Girelli inleder från start här och då ska de italienskorna vinna komfortabelt.

Läktarens skräll: Brann

Rosengård hade svårigheter att luckra upp Branns kompakta försvar i det första mötet. En liknande matchbild är att vänta på Malmö IP där arrangören behöver hålla ett extra öga på Maria Brochmann och Svava Gudmundsdóttir i omställningsspelet. Fin rensartvåa!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus