Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 29/11
Datum
29/11 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Elfsborg - AIK
x2
2. Sirius - Häcken
1x2
3. Mjällby - Örebro
1
4. Osasuna - Elche
1
5. Derby - QPR
1x2
6. Vejle - Midtjylland
x2
7. Estoril - Santa Clara
1x2
8. Eibar - Girona
1
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 29/11 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 29 november, 2021

Fokuset denna måndag ligger onekligen på Allsvenskan och i synnerhet på Borås Arena där Elfsborg och AIK gör upp om den sista Europaplatsen. Spelvärdet på kupongen hittas utrikes där den portugisiska bataljen är iögonfallande. 250 000 extar kronor i potten gör det hela extra intressant. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Elfsborg – AIK 

Viktiga poäng står på spel på Borås Arena i jakten på en Europaplats. AIK har för närvarande hand om den åtråvärda tredjeplatsen men det skiljer blott en poäng ner till fyran Elfsborg. Historiskt har Gnaget ett tydligt övertag i inbördes möten där stockholmarna endast har förlorat en av de senaste tolv. Gästernas solida försvar är något boråsarna haft oerhörda bekymmer med de senaste åren och sett till hur stabila Bartosz Grzelaks manskap varit bakåt denna säsong förväntar vi oss samma visa nu. X2!

2. Sirius – Häcken 

Sirius behöver säkra en poäng från de avslutande två omgångarna för att garantera en plats till kommande års upplaga. Värdskapets klart bästa chanser att göra så är i denna omgång mot ett Häcken utan något större att spela för. Hisingen-klubben har visat trevande form mot slutet med blott en viktoria från de senaste fem omgångarna. Därtill har de gulsvarta inte besegrat Uppsalaklubben på de senaste tre försöken och vårens inbördes på Bravida Arena förlorade göteborgarna med 2-1. 1X prioriteras på Studenternas IP.

3. Mjällby – Örebro 

Örebro har varit under all kritik denna säsong och är redan klara för nedflyttning. Gästerna har endast skrapat ihop en poäng från de senaste åtta (!) omgångarna. Med bästa spelaren Besara avstängd kommer den negativa sviten sannolikt byggas vidare mot ett Mjällby som imponerat under hösten. Malmö-lånet Amin Sarr har varit högst bidragande i de gulsvartas upphämtning och i 20-åringen har de gulsvarta en potentiell matchvinnare. Ettan räcker gott och väl på Strandvallen.

4. Osasuna – Elche 

Osasuna har haft ett brutalt spelschema den senaste månaden och den nedåtgående formkurvan är inget som oroar oss nämnvärt. Värdskapet har alltjämt stått för solida insatser och ser i synnerhet trygga ut bakåt. Klart bättre möjligheter finns här mot ett uddlöst Elche. Gästerna har inte alls imponerat på resande fot denna säsong och har utöver en marginell seger mot nästjumbon Getafe endast skrapat ihop en pinne på bortamark. Ettan singlas till rimlig procent.

5. Derby – QPR 

Wayne Rooney gör sannerligen ett utmärkt jobb hos krisande Derby. Ekonomiska bekymmer har ställt till det rejält för The Rams vilket bland annat resulterade i transferförbud under sommaren. Arrangörernas krigarinsatser på planen blir således än mer imponerande där skalpen mot tvåan Bournemouth följdes upp med delad ära mot ligaledarna Fulham senast. Ännu en tuff uppgift väntar här mot ett formstarkt QPR. Gästerna tog sin andra raka viktoria mot Huddersfield senast och har hållit nollan intakt i tre av de senaste fyra omgångarna. En målsnål historia är att vänta mellan två defensivt kompakta lag. Vi utgår från mitten.

6. Vejle – Midtjylland

Midtjylland har inte gått att känna igen de senaste veckorna. Ulvene åkte på sitt andra raka nederlag hemma mot Bröndby senaste och gästerna har inte lyckats göra ett spelmål under dessa två tillställningar. Tabelljumbon Vejle har även fått boosta sitt självförtroende med två raka segrar i sin hemmaborg. Någon förlängd segersvit har vi svårt att se arrangörerna lösa mot ett avsevärt bättre Midtjylland men att “Jyllands Rubin” krigar till sig en pinne är inte uteslutet. Med tvåan streckad upp till skyarna kompletteras denna med krysset omgående.

7. Estoril – Santa Clara 

Att fjolårssexan Santa Clara inte håller samma nivå denna säsong har varit uppenbart under hösten. “Os Acoreanos” har dock en betydligt starkare trupp än vad tabellen indikerar men gästerna behöver hitta en lösning i offensiven där avsaknaden av den brasilianska duon Carlos Carvalho och Thiago Santana är stor. Nykomlingarna Estoril har i sin tur tagit den portugisiska högstadivisionen med storm och placerar sig på en imponerande fjärdeplats bakom den överlägsna trion Porto, Sporting och Benfica. Formkurvan är dock nedåtgående med blott en seger från de senaste sex omgångarna och en ettan som landar över 60 procent finns det inte fog för. Vi helgarderar!

8. Eibar – Girona 

Eibar blir svårstoppade i toppstriden denna säsong där endast ett fåtal klubbar kan mäta sig med värdskapet rent truppmässigt. “Los Armeros” har vunnit de senaste sex bataljerna här på Estadio Municipal de Ipurua och imponerar såväl offensivt som defensivt. Girona har i sin tur fått det att lossna efter en trevande inledning på säsongen. Cristhian Stuanis betydelse för gästerna har varit uppenbar och lyckas den notoriske målskytten bibehålla sin fina form går det inte att utesluta att gästerna blandar sig in i toppstriden. Här finns dock stor risk att uruguayanen blir isolerad. Spiketta!

Läktarens säkra: Mjällby

Mjällby har stått för en imponerande höst och kommer spela i Allsvenskan även kommande säsong. Så blir inte fallet för Örebro som misslyckats fatalt där det inte stämmer varken framåt eller bakåt. Blir ettan rimligt streckad finns ingen anledning att gardera på Strandvallen.

Läktarens skräll: Santa Clara

Tabellen är helt klart missvisande där det i grund och botten inte skiljer något större dessa klubbar åt. Santa Clara ska ses med klart bättre möjligheter att få med sig ett resultat mot ett Estoril som endast har vunnit en av sina senaste sex bataljer.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus