Speltips

Match/event
Topptipset - Onsdag 29/6
Datum
29/06 - 2022
Matchstart
18:30
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Trollhättan - Vänersborg
1
2. Husqvarna - Motala
x2
3. Ullared - Onsala
2
4. Järfälla - Stocksund
2
5. Säffle - Lidköping
1x2
6. Huddinge - IFK Eskilstuna
1x
7. Vålerenga - Bodö/Glimt
1x2
8. Tall. de Córdoba - Colón
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 29/6 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 29 juni, 2022

Onsdagens Topptips erbjuder i stor omfattning cupfotboll med Svenska Cupen, Noska NM Cup och Copa Libertadores på menyn. Utöver det ska två Division 2-matcher bemästras. Flera fina värdespikar hittas på kupongen samtidigt som det norska bidraget för med sig ett utmärkt skrälldrag. Då flera matcher i Svenska Cupen inte fått några odds när denna analysen skrivs så gäller det att hålla ögonen öppna där under dagen. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:29

1. Trollhättan – Vänersborg 

Kupongen inleder med ett spännande Trestads-derby från Svenska Cupens kvalspel. Trollhättan besitter ett klart högre kunnande än sin granne Vänersborg FK som till vardags spelar Division 2-fotboll och ser ut att få kriga om överlevnad. Arrangörerna har i sin tur etablerat sig på Ettan Södras övre halva och kan mycket väl komma att utmana om kvalplatsen denna säsong. De rödsvarta har nämligen visat upp ett exemplariskt försvarsspel under våren och med sju segrar från de senaste tio omgångarna är självförtroendet på topp. Högst trolig etta.

2. Husqvarna – Motala 

Motala har gjort det skapligt utifrån deras förutsättningar i Ettan Norra denna säsong. Utdelningen på resande fot är föga imponerande vid första anblick men har å andra sidan varit i underkant och östgötarna trivs generellt sett bra på bortaplan. I fjolårets upplaga av Division 2 – Södra Svealand plockade de svartvita 35 poäng av 42 möjliga utanför Idrottsparken Motalas portar. Jämförelsen är lämplig då Husqvarna till vardags spelar Division 2-fotboll och även om arrangörerna gjort det riktigt bra under vårsäsongen är den hårt streckade ettan knappast befogad mot ett kunnigt Motala. X2 prioriteras.

3. Ullared – Onsala

På Falcon Alkoholfri Arena drabbar två klubbar från Division 2 – Västra Götaland samman. Onsala har presterat på en betydligt högre nivå än sin kombattant under våren och för drygt en månad sedan besegrades Ullared med hela 4-0 på Rydets IP. Arrangörerna har enorma problem med sitt försvarsspel och har släppt in hela 40 baljor från de inledande 14 omgångarna. Med en månads långt uppehåll på ingång torde det inte sparas på krafter vilket är till gästernas favör. Tvåan singlas till fin procent.

4. Järfälla – Stocksund 

Stocksund övertygar i Division 2 – Norra Svealand och har för vana att förnedra arrangörerna här på Järfällavallen. Så var fallet för en vecka sedan då gästerna vann med tennissiffrorna 6-1 och fjolårets motsvarighet slutade med en 7-2-viktoria i de blåvitas favör. Nu är det dags för cupmöte och utfallet torde bli detsamma även om Järfälla mycket väl kan fina till nuffrorna. Tvåan står hur som helst stadigt på egna ben upp till 60 procent.

5. Säffle – Lidköping 

Säffle hade lekstuga i Division 3 – Västra Svealand i fjol och fortsatte på inslaget spår under säsongsupptakten. Verkligheten har dock hunnit ifatt nykomlingarna som endast skrapat ihop fyra poäng från de senaste sex omgångarna och för att strö salt på såret missar såväl Sebastian Bellander som Oskar Höök detta möte på grund av avstängning. Detta mot ett formstarkt Lidköping som kommer till detta möte med fyra raka segrar i bagaget. Gästerna har dock endast vunnit ett av sex bortamöten denna säsong och med det i åtanke ska utgångstvåan kompletteras.

6. Huddinge – IFK Eskilstuna 

IFK Eskilstuna har inte haft någon trevlig vårsäsong och har i synnerhet haft det tungt på resande tass. Resultatraden 0-0-6 med målskillnaden 2-15 talar sitt tydliga språk. Huddinge har å andra sidan inte fått önskad utdelning hemma på Källbrinks IP men för arrangörernas del är poängskörden i underkant. Här finns ett gyllene tillfälle att bryta den negativa trenden på hemmafronten där vi har svårt att se arrangörerna lämna tomhänta. Krysset får gärna göra utgångsettan sällskap för ett lås.

7. Vålerenga – Bodö/Glimt 

Norskt cupmöte stundar på Intility Arena där svenska folket blir väl högervridna. Vålerenga har det tufft för stunden men besitter i grunden ett högt kunnande och är i synnerhet svårspelade på hemmafronten. Det visade arrangörerna prov på i fjol med resultatraden 7-7-1. Inte heller Bodö/Glimt har varit att känna igen under våromgångarna och även om gästernas forme är uppåtgående finns det inte fog för rådande streckning. Måla därför hela brädan med bläck på störten.

8. Talleres de Córdoba – Colón de Santa Fe 

Kupongen avrundas med ett argentinskt möte i Copa Libertadores. Bådadera har inlett trevande i ligaspelet men visade upp en desto högre nivå under Copa Libertadores gruppspelsfas tidigare under våren. Talleres de Córdoba har ett mentalt övertag sett till inbördes möten men dessa bataljer brukar vara jämna och vi förväntar oss att så blir fallet även under detta dubbelmöte. Knapp fördel arrangörerna i det första mötet men vi tar inga risker och helgarderar.

Läktarens säkra: Trollhättan

Klasskillnad råder i detta Trestads-derby där Trollhättan inte ska ha några som helst bekymmer att säkra avancemang. Värdskapet övertygar i Ettan Södra med sitt föredömliga försvarsspel och har vunnit samtliga sex inbördes möten på övertygande vis. Den sviten förlängs under onsdagen.

Läktarens skräll: Vålerenga

Vålerenga befinner sig i en formsvacka men är aldrig enkla att handskas med hemma på Intility Arena. Fråga bara Bodö/Glimt som inte har vunnit här sedan 2015. Med fint spelvärde västerled ska den överstreckade tvåan självfallet synas.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus