Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 29/8
Datum
29/08 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Djurgården - Elfsborg
1x2
2. Valencia - Atlético Madrid
x2
3. Cádiz - Athletic Bilbao
x
4. Bröndby - Midtjylland
2
5. Vizela - Gil Vicente
x2
6. Guimarães - Casa Pia
1x2
7. Besiktas - Sivasspor
1x2
8. Las Palmas - FC Andorra
1
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 29/8 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 29 augusti, 2022

Veckans första Topptips ser riktigt intressant ut med en handfull fina skrällalternativ där kupongrensaren på Vodafone Park sticker ut. Danska Superliga bjuder därtill på en riktigt fin värdespik tack vare Midtjyllands trevande inledning. Kolla in våra analys och vårt speltips. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Djurgården – Elfsborg 

Kryssbenägna Elfsborg har inte vunnit en fotbollsmatch på drygt två månader. Gästerna kommer dock till detta möte med fyra raka oavgjorda resultat i bagaget vilket även var utfallet när dessa klubbar drabbades samman på Borås Arena under våren. Djurgården är i gott slag och har ett imponerande hemmafacit denna säsong (9-1-0). Anmärkningsvärt är att Blåränderna endast har vunnit en av de senaste fem inbördes och med ettan hårt streckad är det läge att plocka fram garderingspennan, gardera gärna hela vägen om plånboken tillåter.

2. Valencia – Atlético Madrid 

Atlético Madrid hade inte marginalerna på sin sida mot Villarreal senast. Colchoneros förlorade det mötet med 2-0 men borde åtminstone ha fått med sig ett oavgjort resultat. Här finns relativt goda möjligheter att revanschera sig mot ett ungt Valencia som för övrigt inte har besegrat Madridklubben sedan 2014. Fladdermössen är visserligen svårslagna hemma på Mestalla och i Carlos Soler har Gennaro Gattuso en spelare av hög rang men trepoängaren känns långsökt för arrangören som fortfarande anpassar sig till italienarens spelsystem. X2!

3. Cádiz – Athletic Bilbao 

En målsnål historia är att vänta på Estadio Nuevo Mirandilla. Cádiz har inte haft någon önskvärd inledning på säsongen med två raka nederlag. En lång skadelista har hämmat värdskapet och till detta möte saknas dessutom Tomás Alarcón som såg rött mot Osasuna senast. Athletic Bilbao har inlett desto bättre med fyra poäng av sex möjliga men anmärkningsvärt är att de inledande två bataljerna har spelats hemma på Estadio San Mamés. På resande tass tenderar baskerna vara sämre och har inte lyckats vinna fem eller fler bortamatcher under en och samma säsong sedan 2016/17. Krysset är en given utgång och potentiell chansspik.

4. Bröndby – Midtjylland 

Varken Bröndby eller Midtjylland har motsvarat förväntningarna under säsongsupptakten. Bådadera står på sex poäng vardera efter lika många omgångar spelade. För värdskapets del kommer den undermåliga inledningen dock inte som en blixt från klar himmel då de blågula haft problem på offensiv väg sedan Mikael Uhre lämnade i januari. Midtjyllands svaga inledning kommer som en större överraskning men till saken hör att de rödsvarta har gjort sig förtjänta av en högre poängskörd. Gästerna besitter en klart högre kapacitet än Bröndby och har i synnerhet en betydligt vassare offensiv. Till fint spelvärde är spiktvåan ett faktum.

5. Vizela – Gil Vicente 

Vi tror på en tilldragen tillställning på Estádio do Vizela. Gil Vicente kommer från en riktigt fin säsong men har haft det desto tyngre under upptakten. Samuel Lino har under sommaren sålts till Atlético Madrid vilket har varit påtagligt där inte minst Fran Navarro blivit lidande. Gästerna besitter alltjämt en hög kapacitet men är i behov av att få igång sin målskytt. Vizela kan vara frustrerande att möta med sitt kompakta försvarsspel men är desto svagare framåt. Anmärkningsvärt är att inbördes möten tenderar bli målsnåla där det har producerats under två mål i fem av de senaste sex bataljerna. X2 räcker långt.

6. Guimarães – Casa Pia 

Trots en positiv inledning på säsongen har vi svårt att se Guimarães replikera fjolårssäsongen. Arrangören har tappat flera tongivande spelare under sommarens transferfönster, däribland André Almeida och Óscar Estupinán. Nykomlingarna Casa Pia har i sin tur varit en frisk fläkt inledningsvis och belönades med sin första viktoria för säsongen hemma mot Boavista senast. Gästernas solida försvarsspel tror vi kan ställa till det för Guimarães som inte har samma offensiva kunnande som i fjol. På en vänstervriden bräda prioriteras X2. 

7. Besiktas – Sivasspor 

Sivasspor har inte övertygat under upptakten men har betydligt mer att ge. Kvalitet finns trots allt i spelartruppen där Max Gradel tillsammans med nytillskotten Clinton N’Jie och Dia Saba sticker ut. Den sistnämnda anslöt så sent som för en vecka sedan och kan mycket väl komma att debutera här. Besiktas besitter onekligen ett högre kunnande och har inlett säsongen starkt men här streckas ettan upp till skyarna och då ska det garderas frikostigt på Vodafone Park.

8. Las Palmas – FC Andorra 

FC Andorra har klättrat raskt i det spanska seriesystemet sedan Gerard Pique köpte upp klubben 2018. Väl i Segunda División torde nykomlingarna dock få det tufft och Las Palmas på resande fot är en av säsongens tuffare uppgifter. Nyckelspelaren Jonathan Viera har fått nya lekkamrater i bland andra Sandro Ramírez och Vítolo. Därtill har värdskapet visat prov på ett starkt försvarsspel och hållit nollan intakt i de inledande två omgångarna. Ettan är ett spikalternativ på en rimligt streckad bräda.

Läktarens säkra: Midtjylland

Midtjylland har krigat i motvind under säsongsupptakten men besitter i grunden ett väldigt högt kunnande med en sanslöst stark offensiv. Det är bara en tidsfråga innan det lossnar för Ulvene som ska råda som favoriter på Brøndby Stadion. Fin värdespik!

Läktarens skräll: Sivasspor

Nog för att ettan ska ses som trolig på Vodafone Park men någon måtta får det vara. Sivasspor besitter en högre kapacitet än vad gästerna visat upp inledningsvis och förhoppningsvis kan nyförvärvet Dia Saba få igång gnistan hos de rödvita. Till rådande streck får skrällvärdet i österled givetvis plats på kupongen.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus