Speltips

Match/event
Topptipset Torsdag 29/9
Datum
29/09 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & Analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Hobro - Fremad Amager
2
2. Kvarnsveden - Korsnäs
1x2
3. Barracas - Gimnasia LP
1x2
4. Tombense - Novorizontino
1x
5. Vasco da Gama - Londrina
1x2
6. Hannover - Hamburg
2
7. Paderborn - Darmstadt
2
8. Hvidovre - Vejle
12
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 29/9 – Tips & Analys

Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 29 september, 2022

Kupongen inleder och avrundas i danska andraligan, 1st Division, och däremellan ska inhemsk, argentinsk, brasiliansk och tysk fotboll bemästras. Ljuvliga skrälldrag på såväl Stora Ensoplanen som Estádio Vasco da Gama öppnar upp för en förträfflig utdelning. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Hobro – Fremad Amager 

Hobro befinner sig i en tung formsvacka och behöver i synnerhet täppa till luckorna bakåt. Arrangören har lämnat tomhänta från de senaste tre omgångarna och har släppt in hela elva baljor under denna period. Fremad Amager håller i grund och botten en likvärdig nivå som sin kombattant men har fått fin utdelning på offensiv väg under säsongsupptakten och har som följd varit framgångsrika mot lag från undre halvan. På en rimligt streckad bräda tar vi ställning åt öst.

2. Kvarnsveden – Korsnäs 

Nykomlingarna Korsnäs har inte helt överraskande haft det tufft i Division 2 – Norra Svealand. Gästerna står som tabelljumbo efter 21 spelade omgångar men endast målskillnad håller KIF borta från säker mark. På sin dag har de gulsvarta visat sig vara kapabla till att utmana toppklubbar som IFK Stocksund och Hudiksvall. Viktige Emil Rombin är visserligen avstängd men i ett derby som detta ska Korsnäs inte räknas bort och när ettan streckas upp till skyarna vänder vi på klacken och prioriterar X2.

3. Barracas Central – Gimnasia La Plata 

Barracas Central har gjort det bra som nykomlingar i Liga Profesional och har i synnerhet varit trygga på hemmafronten. Fem segrar har det blivit på de senaste sex hemmamatcherna och värdskapet kliver således in till detta möte med högt självförtroende. Gimnasia La Plata har i sin tur lämnat tomhänta från tre av de senaste fyra omgångarna men besitter ett oerhört högt defensivt kunnande. Gästerna ligger trots den nedåtgående formkurvan femma i tabellen och bör vara tillbaka på rätt spår inom kort. Vidöppet möte som gör sig bäst helgarderat.

4. Tombense – Novorizontino 

Hemmafördelen är av enorm vikt för de två nykomlingarna Tombense som Novorizontino. Efter 15 spelade hemmamatcher har “Gavião-Carcará” ännu inte noterats för en förlust på Estádio Soares de Azevedo (8-7-0). Detta kan jämföras med arrangörens bortastatistik som lyder 1-6-9. Det går att dra liknelser hos “Tigre do Vale” även om skillnaden inte har varit riktigt lika extrem. Att gästerna inte har vunnit ett bortamöte sedan juni månad är dock oroväckande och den negativa sviten förlängs sannolikt här. 1X!

5. Vasco da Gama – Londrina 

Två Série A-aspirerande klubbar drabbar samman på Estádio Vasco da Gama. Värdarna har visat trevande form med tre nederlag från de senaste fyra omgångarna men till saken hör att samtliga av dessa har spelats på resande tass. På hemmafronten är “Gigante da Colina” fortfarande obesegrade där målskillnaden 24-5 talar sitt tydliga språk. Londrina är med det sagt ett kunnigt motstånd som trivs relativt bra på resande tass. Faktum är att endast ligaledarna Cruzeiro har ett bättre poängsnitt än “Hajarna” på bortamark denna säsong och anmärkningsvärt är att Londrina vann fjolårets motsvarighet med 2-1. På en vänstervriden bräda ska det garderas frikostigt i Rio de Janeiro.

6. Hannover – Hamburg 

Hamburg har motsvarat förväntningarna så här långt och toppar 2. Bundesliga efter nio spelade omgångar. Anmärkningsvärt är att gästerna har vunnit samtliga fyra bortamatcher denna säsong och sett till den nivå stjärnorna Ludovit Reis och Robert Glatzel håller för närvarande blir “Der Dino” svårstoppade. Hannover har visserligen inlett säsongen lovande under nya tränaren Stefan Leitl men mot tuffare motstånd har de defensiva bristerna hos “Die Roten” exponerats. Tvåan singlas!

7. Paderborn – Darmstadt 

Ett intrikat toppmöte stundar på Home Deluxe Arena mellan tabellgrannarna Paderborn och Darmstadt. Arrangören har visat upp en sprudlande offensiv under säsongsupptakten och har noterats för hela 25 strutar från de inledande nio omgångarna vilket är flest i ligan med god marginal. Att Felix Platte är tveksam till spel då 26-åringen klev av med skadekänningar mot Greuther Fürth senast är oroväckande. Darmstadt, som länge utmanade om en direktplats till Bundesliga i fjol, har föga förvånande inlett årets upplaga starkt och har därtill vunnit de senaste tre inbördes möten. Tvåan är en fräck chansspik såvida den understiger 30 procent.

8. Hvidovre – Vejle 

Cirkeln är sluten då kupongen avrundas där den började, nämligen i den danska andradivisionen. En händelserik tillställning är att vänta på Pro Ventilation Arena som rustar upp för en tidig seriefinal. Hvidovre och Vejle har varit en klass för sig under säsongens första halva och inbördes möten är allt som oftast målrika mellan dessa bolltrygga klubbar. Med den offensiva kapacitet som duon har visat upp så här långt ser vi ingen anledning att tro annorlunda denna afton. En gaffel (etta-tvåa) lockar således.

Läktarens säkra: Hamburg

Hannover har visserligen inlett säsongen starkt men har sett skakiga ut bakåt mot tuffare motstånd. Något ligaledarna Hamburg torde exponera sett till den nivå Ludovit Reis och Robert Glatzel visar upp för stunden. Tämligen trolig tvåa.

Läktarens skräll: Korsnäs

Korsnäs krigar om överlevnad och har gjort ett par solida prestationer på senare tid även om formkurvan indikerar annorlunda. I ett derby som detta ska gästerna ses med klart bättre möjligheter än vad procentfördelningen antyder. Rensartvåan är given!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus