Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 3/10
Datum
03/10 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Leicester - Nottingham
12
2. Göteborg - Elfsborg
1x2
3. Värnamo - Mjällby
x
4. Trelleborg - Jönköping
x2
5. Trollhättan - Oddevold
2
6. Hellas Verona - Udinese
1x2
7. Rayo Vallecano - Elche
1x2
8. Nordsjälland - Randers
2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 3/10 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 3 oktober, 2022

Veckans första Topptips kryddas på med 250 000 kronor i extrapengar och här finns dessutom fantastiskt spelvärde att hämta. De gravt överstreckade favoriterna på Vångavallen, Stadio Marc’Antonio Bentegodi och Campo de Futbol de Vallecas ska givetvis synas i jakt på högre utdelning. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Leicester – Nottingham 

Viktiga poäng står på spel i detta känsloladdade East Midlands-derby och en händelserik historia är att vänta. Leicester och Nottingham har haft stora problem med sin defensiv under säsongsupptakten. “Rävarna” har i synnerhet varit under all kritik på den fronten där tryggheten Kasper Schmeichel gav saknas något oerhört. På offensiv väg håller Brendan Rodgers manskap alltjämt en väldigt hög nivå och likt arrangören har Nottingham defensiva brister som går att exponera. Ettan inleder men ska knappast lämnas allena, tvåan prioriteras som komplement.

2. IFK Göteborg – Elfsborg 

Klassiskt möte från västkusten där dessa kombattanter stångas i mittens rike av Allsvenskan. Elfsborg är på uppgång efter en blytung sommar och en högst bidragande orsak till detta stavas Michael Baidoo. Gästerna har gått segrandes ur de senaste tre bataljerna och 23-åringen har noterats för fyra strutar och en målgivande passning under denna period. IFK Göteborg gör i sin helhet en godkänd säsong där Gustaf Norlin och Marcus Berg i synnerhet har övertygat men i dagsläget lutar vi åt öst. Strecka från höger.

3. Värnamo – Mjällby 

Allt talar för att Värnamo kommer spela i Allsvenskan även kommande säsong. Med tre raka segrar i bagaget har nykomlingarna tagit ett rejält kliv från bottenträsket. Värt att påpeka är att dessa har inkasserats mot Helsingborg, Varberg och Sirius som samtliga är inkluderade i nedflyttningsstriden i viss mån. Mot ett defensivt skickligt Mjällby blir det klurigare för Marcus Antonsson och company. Gästerna har endast lämnat tomhänta från sex bataljer denna säsong och noterbart är att GIF Sundsvall är det enda laget från den undre halvan som lyckats besegra MAIF under årets upplaga. På offensiv väg finns det mer att önska trots att tonåringen Silas Nwankwo klivit fram som någon sorts frälsare. Delad ära känns som ett rimligt scenario – krysset är en fräck chansspik.

4. Trelleborg – Jönköpings Södra 

Jönköping Södra har i sin helhet underpresterat denna säsong men under de senaste omgångarna har gästerna presterat i nivå med sin kapacitet. Fortsätter J-Södra på inslaget spår kommer de grönvita givetvis inte behöver förlita sig på kvalspel. Trelleborg på resande fot är ingen enkel uppgift men här blir procentfördelningen extremt vänstervriden. Arrangören har visat trevande form under de senaste månaderna och segrarna mot Brage samt Örgryte övertygade inte heller nämnvärt. Vi avstår från den gravt överstreckade ettan och garderar upp med övriga tecken.

5. Trollhättan – Oddevold 

Spännande toppmöte från Ettan Södra där vi förväntar oss ett revanschsuget Oddevold efter rånet på Fridhemsvallen i det vändande mötet. Gästerna är i strålande form och är även den främsta utmanaren till Falkenberg om den åtråvärda andraplatsen. En faktor som inte ska ringaktas. Trollhättan, som har varit extremt kryssbenägna, kan inte längre nöja sig med delad ära om de rödsvarta vara med och konkurrera om andraplatsen. Något vi tror kommer hämma de rödsvarta under säsongsavslutningen. Spiktvåa!

6. Hellas Verona – Udinese 

Att Hellas Verona har blivit försvagade denna säsong är uppenbart men arrangören är inte enkla att tampas med på hemmafronten. Något de blågula har visat prov på mot Atalanta och Sampdoria. Udinese svävar bland molnen för tillfället där skalpen hemma mot Inter var “Zebrornas” femte raka viktoria. Gästerna är kompakta bakåt och på offensiv väg har spelare som Roberto Pereyra, Gerard Deulofeu och Beto övertygat. Fortsätter de svartvita på inslaget spår finns givetvis goda förutsättningar att bygga vidare på segersviten men till rådande streck ska denna batalj garderas frikostigt.

7. Rayo Vallecano – Elche 

Elche har haft en tuff inledning på säsongen men har å andra sidan haft ett otacksamt spelschema. Här ska gästerna ses med klart bättre förutsättningar att vända den negativa trenden än vad procentfördelningen indikerar. I fjol slutade dessa kombattanter på 42 poäng vardera vilket spelarpoolen helt tycks förbise. Rayo Vallecano har inte heller rosat marknaden så här långt och anmärkningsvärt är att nytillskottet Raúl de Tomás inte är spelklar förrän januari månad. Vi utgår från mitten och vid gardering ska tvåan prioriteras.

8. Nordsjälland – Randers 

Talangfabriken Nordsjälland har inlett säsongen starkt där inte minst det norska superlöftet Andreas Schjelderup ser ut att få sitt stora genombrott. Kontinuiteten finns dock inte där hos arrangören vilket är förståeligt hos en så pass ung trupp. Randers toppar i sin tur tabellen och är fortfarande obesegrade efter tio spelade omgångar. Rutinen hos gästerna kan mycket väl visa sig bli avgörande och på en rimligt streckad bräda tar vi ställning åt öst.

Läktarens säkra: Oddevold

Givna spikalternativ är en bristvara på kupongen men vi gillar spiktvåan på Edsborgs IP skarpt. Oddevold var det klart bättre laget i det vändande mötet men föll då oturligt med 1-0. Gästerna, som är i strålande form, kommer vara revanschsugna och är i behov av tre poäng för att inte tappa ovärderlig mark i jakten på andraplatsen.

Läktarens skräll: Elche

I grund och botten håller dessa kombattanter en jämlik nivå och på så vis blir procentfördelningen på Campo de Futbol de Vallecas ögonbrynshöjande. Elche har haft en tung inledning på säsongen där det tuffa spelschemat inte underlättat. Detta är med det sagt en överkomlig uppgift och till rådande streck ska rensartvåan givetvis inkluderas på kupongen.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus