Speltips

Match/event
Topptipset - Torsdag 3/11
Datum
03/11 - 2022
Matchstart
21:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Braga - Malmö
1
2. Royale USG - U.Berlin
2
3. Bodö/Glimt - PSV
1x2
4. Roma - Ludogorets
1x
5. Dyn.Kiev - Fenerbahce
2
6. Silkeborg - Anderlecht
1x2
7. Lech Poznan - Villarreal
1x
8. Beer Sheva - Austria Wien
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 3/11 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 3 november, 2022

Så var det dags för den avgörande omgången av Europa League och Europa Conference Leagues gruppspel. Självfallet kommer det läggas stor vikt på klubbarnas utgångsläge men det gäller att inte bli tunnelseende. När spelarpoolen tycks strecka sunt är det inte orimligt att satsa på en lägre systemrad med högre radinsats. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 20:59

1. Braga – Malmö FF 

Malmö FF vill troligtvis bara få denna bedrövliga säsong överstökad. Några poäng har det inte blivit under detta gruppspel för skåningarna och även om “Di blåe” har varit nära vid ett par tillfällen har de himmelsblåa aldrig riktigt förtjänat ett positivt resultat. Braga har i sin tur allt att spela för där portugiserna antingen kommer sluta tvåa eller trea. Det kommer med andra ord antingen bli fortsatt spel i Europa League eller Europa Conference League för “Ärkebiskoparna”. Högst trolig etta, spika och gå vidare.

2. Royale Union SG – Union Berlin 

Motivationsfaktorn talar tydligt till Union Berlins favör på Den Dreef. Royale Union SG kommer vinna gruppen oavsett utfall och kan således lufta truppen. Tyskarna har desto mer att spela för där “Die Eisernen” krigar för fortsatt spel i Europa League. En seger krävs för att säkra detta på egen hand och sett till förutsättningarna torde de rödvita klara av detta. Gästerna bjuder inte på någon sprudlande offensiv men lämnar å andra sidan sällan mållösa och Union Berlins defensiv håller riktigt hög klass. Tvåan singlas upp till 55 procent.

3. Bodö/Glimt – PSV Eindhoven 

Bodö/Glimt fick en flygande start på detta gruppspel med fyra poäng från de inledande två omgångarna. De efterföljande tre omgångarna har norrmännen lämnat tomhänta från men på Aspmyra Stadion är de gulsvarta att räkna med. En seger skulle säkra tredjeplatsen och fortsatt Europaspel. Delad ära slutade det vändande mötet och givetvis ska arrangören kunna få med sig något även från detta möte. PSV Eindhoven har övertygat under Ruud van Nistelrooys styre men får här klara sig utan ett par tongivande spelare, däribland Ibrahim Sangaré. Vi tar inga risker och fyller hela brädan med bläck.

4. Roma – Ludogorets 

Nervkittlande möte på Stadio Olimpico där dessa kombattanter gör upp om andraplatsen i Grupp C. Roma hade inte marginalerna på sin sida när lagen drabbades samman i Razgrad där 2-1-nederlaget mycket väl kan fälla avgörande. Italienarna måste gå segrandes ur detta möte om det ska bli fortsatt spel i Europa League. Med den skadelista José Mourinho behöver anpassa sig till är det ingen självklarhet. Mancini, Spinazzola, Wijnaldum och Dybala rehabiliterar och därtill är Zaniolo avstängd. Till en början lär det vara en tämligen avvaktande historia där “Vargarna” ökar trycket gradvis. Ettan inleder, krysset välkomnas tidigast möjligt.

5. Dynamo Kiev – Fenerbahce 

En ensidig historia är att vänta på Stadion MKS Cracovia. Dynamo Kiev har inte lyckats anpassa sig till omständigheterna i Ukraina lika väl som rivalen Shakhtar Donetsk. Värdskapet befinner sig i mittens rike av ukrainska Premier League och har endast skrapat ihop en poäng i detta gruppspel. De blåvita kommer sluta sist oavsett utfall och ska inte kunna konkurrera mot ett Fenerbahce som beger sig till Kraków för att säkra förstaplatsen. Gästerna har en del skadebekymmer men radar samtidigt upp fina resultat med tolv raka utan nederlag. Trolig tvåa.

6. Silkeborg – Anderlecht 

Likt på Stadio Olimpico stundar en kamp om andraplatsen på Jysk Park. Silkeborg har varit en positiv överraskning under detta gruppspel och sitter i förarsätet om andraplatsen inför den avgörande omgången. Att danskarna lyckats besegra gruppjumbon Steaua Bukarest två gånger om är i sig inte någon extraordinär bedrift men arrangören har visat prov på en hög kapacitet även i övriga matcher. Anderlecht har en starkare trupp på pappret men har inte kommit upp till önskad nivå under hösten. Helgens viktoria mot Eupen var ett steg i rätt riktning och kan rutinerade Lior Refaelov nå en liknande nivå denna afton kommer Silkeborgs defensiv sättas på prov. Detta intrikata möte gör sig bäst helgarderat.

7. Lech Poznan – Villarreal 

Undantaget Villarreal är det Lech Poznan som har presterat bäst i Grupp C. Andraplatsen är dock ännu inte säkrad där en seger krävs för att garantera Europaspel under våren. Polackerna var bara minuter från ett oavgjort resultat i det vändande mötet i Valencia och med tanke på att spanjorerna inte har något att spela för ska värdskapet kunna revanschera sig denna afton. Quique Setién ställde upp med en reservbetonad elva mot Hapoel Be`er Sheva i den föregående omgången och torde göra detsamma denna afton. Vi tror inte Lech Poznan lämnar tomhänta på Stadion Miejski. 1X!

8. Hapoel Be`er Sheva – Austria Wien 

Vi stannar kvar i Grupp C där det är Hapoel Be`er Sheva som konkurrerar med Lech Poznan om andraplatsen. Målskillnad kan fälla avgörande och om så blir fallet behöver israelerna vinna detta möte med fyra mål eller fler. Full fart framåt med andra ord vilket även kommer öppna upp luckor bakåt. Austria Wien har kan visserligen inte nå den åtråvärda andraplatsen men kan avrunda Europaspelet med hedern i behåll i form av en tredjeplats. Österrikarna var det klart bättre laget i det vändande mötet och kan gästerna bara bli mer effektiva på offensiv tredjedel ska “Die Veilchen” inte ses utan chans. Strecka från vänster, gärna hela vägen.

Läktarens säkra: Braga

Tre poäng är ett måste för Braga om portugiserna ska kunna passera tvåan Union Berlin. Det torde “Ärkebiskoparna” åstadkomma mot ett Malmö FF som av allt att döma redan har checkat ut för säsongen. Mycket trolig etta.

Läktarens skräll: Austria Wien

Austria Wien har inte varit kliniska nog under detta gruppspel men rent spelmässigt har österrikarna gjort det bra. Motivationsfaktorn väcker frågetecken men kliver gästerna in till detta möte med rätt inställning finns bättre möjligheter än procentfördelningen indikerar. Tvåan på Toto Turner Stadium är kupongrensaren som sticker ut i våra ögon.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus