Speltips

Match/event
Topptipset - Torsdag 3/2
Datum
03/02 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. A.Bilbao - Real Madrid
1
2. Sociedad - Real Betis
1x
3. Kamerun - Egypten
x2
4. Eupen - Anderlecht
1x2
5. Man City - Tottenham
1
6. Trofense - Porto B
1x2
7. Farense - Académica
1x2
8. Adelaide - Sydney FC
2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 3/2 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

Cupmatcher från Spanien, England och Belgien blandas upp med en semifinal från Afrikanska mästerskapet, australiensk ligaboll och portugisisk andradivision. Med andra ord finns något för precis alla. Svårighetsgraden för att bemästra åttlingen är hög men därmed finns också väldigt fina möjligheter till att jobba hög utdelning. I Baskien har allt sin början. Häng på!   

Spelstopp: 18:59

1. Athletic Bilbao – Real Madrid 

Kvartsfinal i Copa del Rey och dubbla stopp i Baskien. Första paret ut stöter på varandra på Estadio San Mamés i Bilbao. Värdklubben skickade ut Barcelona i förra omgången efter ett förlängningsmål av Muniain. Överlag är Athletic Bilbao svåra att bemästra på sin egna matta och denna gång är det Real Madrid som ska försöka knäcka de rödvita. Något som besökarna ser ut att få göra utan sin franske koloss i fören, Benzema. 34-åringen dras med en muskelskada och har inte kunnat tränat inför resan norrut. I övrigt missar kvartetten Rodrygo, Vinicíus Júnior, Casemiro och Federico Valverde matchen då de precis spelat klart VM-kvalet i Sydamerika. Under dessa förutsättningar och med en tilltalande etta är det från vänster vi streckar.  

2. Real Sociedad – Real Betis

Sörloth och Januzaj sköt Real Sociedad till kvartsfinal då Simeones Atlético Madrid kunde fällas på hemmabanan. Nya möjligheter för de blåvita och motståndet denna gång står årets raket Real Betis för. Gästerna har sett väldigt bra ut under egentligen hela säsongen och framåt har spelare som Juanmi samt Borja Iglesias varit sylvassa. Guido Rodríguez, Germán Pezzella samt Andrés Guardado är dock en trio som varit och spelat VM-kval nyligen och ingen av dessa bör förväntas delta på Estadio Anoeta vilket givetvis minskar besökarnas chanser avsevärt. Ettan öppnar. 

3. Kamerun – Egypten 

Semifinal i Afrikanska Mästerskapen då hemmanationen Kamerun ställs mot Mo Salahs Egypten. Faraonerna har gjort det riktigt bra hittills i och med fyra raka vinster där både Elfenbenskusten och Marocko har skickats ut i knock out-spelet. Laget ser bra ut och med nyss nämnda Liverpool-stjärna i fören finns en målskytt som givetvis kan slå hål på ett stabilt Kamerun. Värdlandets resa hit har dock varit betydligt mer bekväm och ett covidstukat Komorerna i åttondelen samt Gambia i kvarten var på förhand givna vinster. Det här blir stenhårt. X2 är både spännande och troligt vilket gör att mindre system mycket väl kan plocka bort favoritettan. 

4. Eupen – Anderlecht 

Sedan mitten av december så har Eupen enbart noterat en futtig seger. 3-1-viktorian borta mot Mechelen innebar dock att värdklubben nu får face:a Anderlecht i semifinal av Belgiska Cupen där första fajten av två går av stapeln på Kehrwegstadion. Gästerna är klara favoriter men kan få en betydligt tuffare resa än vad många tror. Pär Zetterbergs gamla gäng har två raka nederlag med sig till denna dust och sedan återstarten efter nyår har anfallsspelet varit genomgående svagt med bara två mål på över 360 minuter fotboll. En tvåa som troligen traskar upp över 60 procent behöver därför få tidig garderingshjälp. 

5. Manchester City – Tottenham

Engelsk damfotboll härnäst. FA WSL Cup-semi är det som gäller då storklubbarna Manchester City och Tottenham går i klinch. Spurs har växt som organisation på damsidan men är fortsatt långt efter toppklubbarna i landet. En av dessa bjässar är de himmelsblå från Manchester. Hemmalaget. med bland annat Filippa Angeldal i truppen, har världsspelare på mer eller mindre varje position och ett facit som visar 7-1-0 samt 34-4 (!) i målskillnad på de åtta senaste i alla tävlingar. Enkelriktat värre. Ettan kan därför bankas av utan större hänsyn till streckning. 

6. Trofense – Porto B 

Tillbaka till den iberiska halvön där Portugal blir nästa land att besöka. Andradivisionen i landet har hunnit lite mer än halvvägs och för Trofense var 2-0-segern mot topplaget Benfica B otroligt viktig. Det innebär att Trofa-klubben fortsatt håller lagen nere vid nedflyttning på bra avstånd. Portos B-lag är nästa gäng att utmana. Besökarna är till största del en produkt av ynglingar men framåt finns också mäktig rutin i Silvestre Varela. Spelet på resande fot imponerar dock föga för tillfället med tre noterade förluster på fyra försök. Med möjligen lite spelvärde i västerled är det penseldrag nummer ett som fattas härifrån men visst mår denna kamp bäst av att garderas tämligen hårt.

7. Farense – Académica Coimbra 

Bottenmöte från Segunda Liga. Académica tog en livsviktig skalp i och med 1-0-viktorian hemma mot Leixoes nyligen. Veteranen Traquina pressade in baljan som innebär att de svartklädda från Coimbra fortsatt hänger med i kampen om att undvika botten 3-platserna. Farense befinner sig också här nere. Vasco Faísca och hans mannar har varit en negativ överraskning hela säsongen och hemmavid finns endast två segrar noterat. Ett desperat bortalag till spännande procent är därför helt givet att så tidigt som möjligt få med. 

8. Adelaide – Sydney FC 

Målgången sker i Australien tidigt på fredagsmorgonen. Nationens A-League förgyller sällan de svenska poolspels-kupongerna. Säsongen är fortsatt i sin linda och därtill är det en extremt haltande tabell som står till förfogande. Adelaide har fått en kanonstart hursomhelst och ligger med, precis som tänkt, i toppen. Lite oklart dock huruvida hemmalaget får tillbaka Craig Goodwin i spel då den målfarlige anfallaren varit iväg med landslaget till Oman nyligen. Det vore ett stort avbräck. Sydney har varit en maktfaktor under flera års tid och bland annat vunnit mästerskapet tre av de fem senaste åren. Truppen är bra där i första hand kollektivet sticker ut som en faktor. Inbördes har det dessutom varit stor fördel SFC de senaste åren. Tvåan blir med stor sannolikhet värdemässigt fin och då singlar vi gästerna på Hindmarsh Stadium. 

Läktarens säkra: Manchester City

Manchester Citys damer har sett väldigt bra ut på sistone och kommer inte ge Spurs någon chans på hemmaplan. Ettan är bara banka in. 

Läktarens skräll: Egypten

Medan Kamerun haft en bekväm resa till semifinalen så har Egypten fått kämpa med både Elfenbenskusten och Marocko. Salah och hans polare är ett homogent landslag som absolut ska kunna hota hemmanationen. Bra tvåa. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus