Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 3/4
Datum
03/04 - 2023
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 3/4 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 3 april, 2023

Med Allsvenskan och Superettan tillbaka kan vi se fram emot en riktigt trevlig kupong denna måndag. Med 250 000 kronor i extrapengar kombinerat med flera fina skrälldrag är Topptipset fullspäckat och vi jagar givetvis en utdelning av den högre graden. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Everton – Tottenham 

Det var en frispråkig Antonio Conte som gav sina åsikter kring problematiken hos Tottenham i presskonferensen efter poängtappet mot Southampton och italienaren är inte den första tränaren att kritisera Spurs bristande ambitioner. Mauricio Pochettino påpekade bland annat detta under hans avslutande tid i klubben. Hur som haver kom det inte som någon större chock att italienaren tvingades lämna över skutan under landslagsuppehållet där hans assisterande tränare Cristian Stellini agerar ersättare säsongen ut. Everton har haft sina problem under säsongens gång men under Sean Dyches styre har arrangören visat sig svårslagna, i synnerhet hemma på Goodison Park. Svårsiat möte som gör sig bäst helgarderat.

2. Elfsborg – Häcken 

De regerande mästarna Häcken har fortsatt på inslaget spår under försäsongen och säkrade en finalplats i Svenska Cupen strax före landslagsuppehållet. I Alexander Jeremejeffs frånvaro har spelare som Benie Traore och Ibrahim Sadiq skinit. Därtill är det mittfält som imponerade så oerhört i fjol intakt. Elfsborg på resande fot är ingen enkel uppgift och värt att påpeka är att Häcken inte har besegrat boråsarna på Borås Arena sedan 2018. Med det sagt var gästerna ytterst nära att få med sig tre pinnar från fjolårets motsvarighet och ska återigen ses med goda förutsättningar. Särskilt om arrangören får klara sig utan talangfulle Jacob Ondrejka som ryktas bort. Vi tar ställning åt öst.

3. Mjällby – Varberg 

På Strandvallen hittar vi den andra finalisten i Svenska Cupen i form av Mjällby. En imponerande bedrift av de gulsvarta som har tappat en handfull tongivande spelare inför denna säsong och dessutom blivit av med tränaren Andreas Brännström. Likt fjolårssäsongen har värdskapet demonstrerat ett kompakt försvarsspel i cupspelet trots att defensiven har möblerats om i Samuel Brolin, Jetmir Haliti och Carlos Moros frånvaro. Det absurda favoritskap som sölvesborgarna får av svenska folket är med det sagt inte befogat där Mjällby alltjämt har mycket kvar att bevisa om de ska uppnå liknande resultat som i fjol. Högersidan är magisk och går inte att förbise – in med samtliga tecken.

4. Örgryte – AFC Eskilstuna 

Örgryte var en stor besvikelse i fjol men lyckades i slutändan säkra ett nytt kontrakt via ett nervkittlande dubbelmöte mot Sandviken. Göteborgarna presterade med det sagt klart bättre under säsongens andra halva och kan Nicklas Bärkroth hålla en liknande nivå som under säsongsavslutningen har de blåröda potentialen att kriga betydligt högre upp i tabellen. AFC Eskilstuna knep en mittenplacering i fjol men värt att påpeka är att varken Amar Muhsin, Andre Alsanati eller Ashley Coffey finns kvar i klubben. Gästerna kliver således in till säsongen med ett stort frågetecken i offensiven. Strecka från vänster.

5. Jönköpings Södra – Örebro 

Det fanns höga förväntningar på Örebro i fjol där en placering på den undre halvan var direkt undermåligt sett till ÖSK:s spelarmaterial. Offensiven lämnade i synnerhet mycket att önska och föga förvånande har det skett en hel del förändringar på den fronten där Ahmed Yasin, Jiloan Hamad och Erik Björndahl samtliga har lämnat. Det är en betydligt yngre uppsättning som Christian Järdler har till sitt förfogande denna säsong och av försäsongen att döma är en spelare som Noel Milleskog redo att axla ansvaret. Jönköping Södra har inte samma kapacitet och anmärkningsvärt är att endast Dalkurd noterades för fler hemmaförluster i Superettan i fjol. Att gästerna målas upp som favoriter är inte optimalt men avskräcker inte oss från att singla tvåan.

6. Sassuolo – Torino 

Tabellgrannar går i klinch på Mapei Stadium där Sassuolo visar bäst form för stunden. Värdskapet kliver in till detta möte med fyra raka segrar i bagaget och den formstarka duon Armand Lauriente och Domenico Berardi har presterat på en väldigt hög nivå sedan årsskiftet. Dessa herrar kommer ställa Torinos defensiv, som i närtid har kollapsat mot såväl Napoli som Juventus, på prov. Noterbart är att de grönsvarta vann höstens vändande möte i Turin och med gästernas nuvarande skadeläge i åtanke är ettan en sund utgång i Reggio Emilia.

7. Valencia – Rayo Vallecano 

Pressen stiger på Valencia som kliver in till detta möte som nästjumbo i La Liga. “Fladdermössen” står visserligen noterade för två raka hemmasegrar med Ruben Baraja vid rodret men någon väsentlig förbättring tycker vi oss inte ha fått se från arrangören vars offensiv alltjämt saknar kreativitet. Rayo Vallecano befinner sig å andra sidan i en formsvacka och har likt sin motståndare bekymmer med målproduktionen. En målsnål historia är sannolikt att vänta på Mestalla där krysset är det tecken som tilltalar mest med den värdemässigt fina tvåan hack i häl.

8. Århus – Randers 

Kupongen avrundas i danska Superliga som just har delats upp i två grupper där kombattanterna på Ceres Park tillhör Championship Group. Århus har hittat formtoppen efter uppehållet där nytillskott som Felix Beijmo och Mikkel Duelund har gett arrangören ett rejält lyft. För knappt en månad sedan besegrades Randers rättvist med 2-1 på Cepheus Park och Uwe Röslers adepter ska givetvis inte ses med sämre förutsättningar på hemmafronten. Vi singlar ettan såvida den vänstervridna brädan håller sig till rimliga gränser.

Läktarens säkra: Århus

Århus har imponerat stort efter uppehållet där Uwe Rösler har spetsat truppen för att på allvar utmana om en Europaplats. För bara tre veckor sedan besegrades Randers med 2-1 på resande fot och med hemmapublikens stöd ska AGF återigen lösa tre värdefulla poäng.

Läktarens skräll: Varberg

Mjällby målas upp som storfavoriter av spelarpoolen efter värdskapets imponerande väg till finalen i Svenska Cupen. Stora förändringar har med det sagt skett inför säsongen och våren kommer knappast vara fläckfri. Rensartvåan gillas skarpt på Strandvallen.

1. Everton – Tottenham 1×2

2. Elfsborg – Häcken 2

3. Mjällby – Varberg 1×2

4. Örgryte – AFC Eskils. 1×2

5. J-Södra – Örebro 2

6. Sassuolo – Torino 1x

7. Valencia – Vallecano x2

8. Århus – Randers 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus