Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 3/5
Datum
03/05 - 2021
Matchstart
18:29
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Djurgården - Malmö
1x2
2. Mjällby - Degerfors
1
3. Jönköping - Trelleborg
2
4. West Brom - Wolves
x2
5. Burnley - West Ham
2
6. Sevilla - A.Bilbao
1x2
7. Torino - Parma
1x2
8. Köpenhamn - Aarhus
1x2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 3/5 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

Strålkastarljusen riktas mot Tele2 Arena denna måndag där Djurgården välkomnar de regerande mästarna Malmö FF. När vi tar en närmare titt på kupongen riktas vårt fokus dock till det spanska, italienska samt danska bidragen där vi hittar gravt överstreckade ettor från samtliga bataljer. Fint spelvärde finns således att hämta på kupongrensarna därifrån. Mer om detta nedan, häng med!

Spelstopp: 18:29

1. Djurgården – Malmö FF 

Tele2 Arena rustar upp för ett toppmöte då nuvarande ligaledarna tar emot de regerande mästarna. Djurgården har presterat anmärkningsvärt bra mot Malmö FF de senaste åren och i synnerhet i sin hemmaborg. Senast skåningarna besegrade Blåränderna på resande fot var hösten 2017, därefter har värdskapet vunnit tre av fyra bataljer. Så hur ser förutsättningarna ut? Djurgården har inlett säsongen med tre raka segrar där Kim Bergstrands manskap ser solida ut såväl framåt som bakåt. Malmö FF har i vanlig ordning en ruskigt stark trupp men gästerna tenderar att dra det korta strået när topplagen ska besökas och som ovan nämnt i synnerhet mot DIF. 1X prioriteras.

2. Mjällby – Degerfors 

Från toppen till botten där fjolårets nykomlingar Mjällby tar emot årets uppstickare Degerfors. Värdskapet gjorde stor succé i fjol och med en redig forcering under säsongsavslutningen säkrade MAIF slutligen en imponerande femteplats. Lagets mest framstående spelare i form av Moses Ogbu har dock lämnat och det har helt klart påverkat de gulsvartas kvalitet på offensiv tredjedel. Trots solida insatser överlag har Christian Jardlers manskap endast skrapat ihop en poäng. Det inledande spelschemat har varit tufft ska tilläggas och visst finns goda möjligheter att plocka säsongens första trepoängare om Mjällby fortsätter på samma spår. Utgå från väst.

3. Jönköpings Södra – Trelleborg 

Jönköping Södra har inte alls samma kapacitet som i fjol då värdskapet slogs om en uppflyttning. Tongivande spelare som Amir Al Ammari, Dzenis Kozica och Edin Hamidovic finns inte längre kvar i truppen. Robin Book är dock ett spännande tillskott och 29-åringen finns med i matchtruppen efter att ha missat de inledande tre omgångarna. På tal om Kozica så hittas han numera hos just Trelleborg och gästerna har inlett klart godkänt där fem pinnar har plockats. Tvåan är en fräck chansspik till väldigt fint spelvärde.

4. West Bromwich – Wolverhampton 

På The Hawthorns hittar vi två klubbar som haft det problematiskt under stora delar av säsongen. Wolverhampton tappade ett par tunga pjäser inför säsongen och har utöver det haft en hel del skadebekymmer. Raúl Jiménez har som bekant varit otillgänglig sedan den otäcka huvudskadan i november och Pedro Neto ådrog sig nyligen en allvarlig knäskada. Mot ett eländigt West Bromwich, som kommer bli nedflyttade, torde Vargarna dock få med sig åtminstone en poäng. Krysset inleder men får tidigt sällskap av tvåan.

5. Burnley – West Ham 

David Moyes saknar ett par viktiga pjäser till detta möte men nog ska West Ham lyckas besegra ett formsvagt Burnley. Efter en solid höstsäsong plockade skotten in Jesse Lingard på lån och Manchester United-produkten har onekligen gjort stor succé hos Londonklubben. Gästerna har goda förutsättningar att nå Europaspel kommande säsong och trots två raka nederlag lever CL-drömmen fortsatt. The Clarets har i sin tur mer eller mindre säkrat kontraktet efter 4-0-viktoria borta mot Wolverhampton senast. I övrigt har värdskapet haft en relativt svag vårsäsong. Tvåa!

6. Sevilla – Athletic Bilbao 

Mycket talar för en hemmaseger på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Sevilla är i strålande form, har en högre kapacitet och motivationsfaktorn talar även den i värdskapets favör. Spelarpoolen är givetvis väl medvetna om detta och kommer som följd strecka upp ettan skyhögt. Med sitt kompakta försvar är Athletic Bilbao svårslaget och från de senaste sju ligaomgångarna har gästerna kryssat vid sex tillfällen där undantaget är en 2-1-viktoria hemma mot ligaledarna Atlético Madrid. Till rådande streckning ska den troliga ettan inte lämnas allena där krysset prioriteras.

7. Torino – Parma 

Två av ligans mest kryssbenägna klubbar gör upp på Stadio Olimpico di Torino. Att ettan då streckas skyhögt har vi svårt att köpa även om Torino höjt sig sedan Davide Nicola tog över rodret i januari. Med det sagt har värdskapet alltjämt haft stora svårigheter att gå segrandes ur möten där endast sex av 32 bataljer slutat med seger för de vinröda. Visst finns goda förutsättningar för Turinklubben att säkra sin sjunde trepoängare mot ett krisande Parma men knappast någon självklarhet. Krysset ska göra utgångsettan sällskap och det är inte fel att kryssa in samtliga tecken.

8. FC Köpenhamn – Aarhus 

För drygt två veckor sedan möttes dessa lag på Cere Park. Då drog FC Köpenhamn det längsta strået i en vidöppen match och vann med 2-1. Noterbart är att Aarhus saknade sin främsta målskytt Patrick Mortensen då på grund av avstängning. Nu är 31-åringen åter tillgänglig och kan mycket väl visa sig vara den avgörande faktorn. Anmärkningsvärt är dessutom att FC Köpenhamn saknar sin mittfältskugge Jose Zeca då greken drog på sig sin åttonde ostskiva för säsongen senast. Öppet möte där hemmafördelen FCK en knapp fördel men inte mer än så. – 1X2!

Läktarens säkra: West Ham

West Ham har stått för en strålande säsong och ser ut att belönas med Europaspel. Om så blir fallet är det sannolikt Europa League som väntar men vill det sig väl får The Hammers lira Champions League kommande säsong. Tre poäng krävs härifrån och det ska gästerna lösa.

Läktarens skräll: Aarhus

Det är en riktig bjudning svenska folket bjuder på här. Dessa lag har redan mötts vid tre tillfällen denna säsong där samtliga bataljer varit oerhört jämna. Vi förväntar oss att så blir fallet även här där skyttekungen Patrick Mortensen förhoppningsvis kan skjuta hem tre poäng till gästerna.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus