Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 3/8
Datum
03/08 - 2021
Matchstart
18:59
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Malmö FF - Rangers
2
2. PSV - Midtjylland
1x2
3. Sparta Prag - Monaco
2
4. Genk - Shakhtar
1x2
5. Cluj - Young Boys
x2
6. Olympiakos - Ludo.
1x
7. Örgryte - GAIS
1x2
8. Akropolis - Öster
2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 3/8 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 3 augusti, 2021

Tredje omgången av Champions League-kvalet står i fokus under tisdagen. Bland annat ska Malmö FF ställas mot ett ruskigt svårfångat Rangers. Förutom sex matcher från kvalet till “den där Champions” är det också två matcher från Superettan som står till förfogande. Både toppklassiga skrällar likväl som en och annan stabil singel finns i pipelinen där även 250 000 kronor i extrapengar hittas adderat. Mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 18.59

1. Malmö FF – Rangers 

Visst är det hög klass kring mer eller mindre samtliga lag som är kvar i striden om Champions Leagues gruppspel. Men frågan är om inte MFF drog den värsta tänkbara lotten för tillfället? Rangers manglade sönder allt som gick hemma i Skottland i fjol och gick dessutom obesegrade genom sin Europa League-grupp. Steven Gerrard förfogar över en vass trupp med flera matchvinnare i fronten. Även om en del offensiva pjäser saknas här finns det en bra bredd att gräva ur för den gamle Liverpool-ikonen. Rangers ska anses som ett nummer större just nu och till stabil procent är det knappast fel att spika av skottarna.  

2. PSV Eindhoven – Midtjylland 

Vi fortsätter på temat Skandinavien och Skottland ett litet tag till. Midtjylland skickade nämligen ut Rangers största konkurrent, Celtic, ur kvalet i förra omgången efter att Raphael Onyedika tryckt in 2-1-målet hemma och därmed sköt vargarna vidare i tävlingen. PSV från Eindhoven står nu för motståndet och det är ingen liten bjässe som den danska uppstickaren ska försöka fälla. Holländarna pulveriserade Galatasaray i föregående omgång (5-1, 2-1) och självfallet fanns den israeliske målmaskinen Zahavi i målprotokollet flera gånger om. Det är av yttersta vikt att gästerna får stopp på värdarnas frejdiga anfallsspel för bakåt är inte PSV lika stabila och saknar dessutom Boscagli som är avstängd. Ettan kan inte lämnas ute men med värde till höger är det självklart en helgardering som ska kritas ner på Philips Stadion.

3. Sparta Prag – Monaco 

Kupongens bästa singeldrag jobbar vi in i den tjeckiska huvudstaden. Monaco har ännu inte klivit in i tävlingsspelet den här säsongen och det blir ett rejält test direkt för Niko Kovac och hans mannar. Gästerna från furstendömet var bra i fjol och har lyckats behålla sin trupp mer eller mindre intakt. Dessutom ryktas det om att Myron Boadu är klar för klubben vilket självklart spetsar till laget ytterligare framöver. Sparta Prag med David Moberg Karlsson i laget är en fin uppstickare som skickade ut Rapid Wien i förra omgången. Tjeckisk fotboll känns överlag spännande för tillfället men i konkurrens med ett Monaco där Ben Yedder, Volland med flera lirar står Sparta ändå lägre i rank. Tvåan kan mycket väl stanna runt 50-55 procent och blir således en riktigt prisvärd spik. Banka av gästerna!      

4. Genk – Shakhtar Donetsk 

Genk gjorde en ruggigt stark slutspurt på säsongen i ligan i fjol men kunde ändå inte lösa guldet som återigen hamnade i Brugge. Starten på årets tävlingsspel har varit en aning svajigt och fyra insläppta mot Oostende häromsistens vittnar om en något bortglömd defensiv. Shakhtar löste enkelt Lviv i ligan häromsistens och uppsidan hos den ukrainska storklubben är fin. Allt annat än spel i Europa är såklart ett misslyckande. Att bara städa av belgarna är det däremot inte tu tal om. Målrikt och böljande är troligen en matchplan nära verkligheten. Att besökarna dessutom kommer känna sig tämligen nöjda via ett 1-1-, 2-2-resultat och knappast gå för segern med minuter kvar är inte heller någon högoddsare. Alla tecken gör sig således allra bäst.    

5. Cluj – Young Boys 

Ett av kvalets största skrällmål fick Cluj äran att släppa in. Mikroklubben Lincoln Red Imps från Gibraltar tryckte nämligen in 1-0 i första halvlek i förra omgången av kvalet och de rumänska järnvägsarbetarna fick ett chockartat uppvaknande ur sommardvalan. Till slut redde saker och ting ut sig och värdklubben löste uppgiften men det som komma skall, nämligen Young Boys från Schweiz, är en, två och kanske tre gånger tuffare. Gästerna från Bern kliver ut på mattan i öst med sju raka tävlingsmatcher utan torsk och dessutom en trupp som ser väldigt trevlig ut. Slovan Bratislava las på rygg i förra rundan och här ska de unga grabbarna från alplandet ses med goda möjligheter. Tvåan ska kliva på tåget först.     

6. Olympiakos – Ludogorets 

Om Malmö grejar Rangers i sitt kval är det antingen Olympiakos eller Ludogorets som står i vägen för spel i gruppspelet. Grekerna är som vanligt ett lag att räkna med på den här nivån och hemma i Piraeus finns en högstanivå som kunnat fälla betydligt större drakar än Ludogorets. Gästerna från Bulgarien gjorde däremot en rätt bra prestation via totalt 3-1 mot NK Mura och framåt finns en del spännande herrar med Manu, Tekpetey med flera. Ettan är trolig men kan vi få spela krysset till runt 20 procent känns 1X som ett tokgivet val.

7. Örgryte – GAIS 

Två matcher från Superettan tar bongen in i mål. Göteborg och mäktiga Ullevi står som värd för “originalderbyt” i staden. Örgryte fick rejält på läppen i senaste omgången och kunde efter fem raka matcher med poäng nu se AFC kliva ifrån till en plättlätt 4-0-skalp i Eskilstuna. GAIS har inte heller varit bra under sommaren och truppen är dessutom något stukad med anledning av skador. Simon Alexandersson finns ändå numera att tillgå och därutöver är också Yarsuvat på väg tillbaka in i spel. Svårsiat och troligen målsnålt i Götet. 1X2 liras.

8. Akropolis – Öster 

Efter 1-0 hemma mot Jönköping Södra i förra omgången har ÖIF skördat poäng eller segrar i fyra av de fem senaste matcherna och möjligen är det dags för Växjö-laget att lyfta. Akropolis på neutral plan i Uppsala ska kunna passa besökarna väl. “Grekerna” är ligalaget som stått för färst antal mål och en tilltänkt målkung i Daniel Larsson har inte alls fått grejerna att stämma. Tvåan bör kunna landa i krokarna runt 45 procent och vid ett sådant scenario finns ingen anledning att strössla tecken på Studenternas.     

Läktarens säkra: Monaco

Kommer Monaco upp på den höga höjd vi vet laget kan så ska monegaskerna lösa denna uppgift. Tvåan står stadigt på egna ben i Prag.

Läktarens skräll: Midtjylland

PSV får bära ett galet stort favoritskap vilket innebär finfint värde på Midtjylland. Gästerna löste Celtic i förra omgången och kan i sina bästa stunder också störa Eindhoven. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus