Speltips

Match/event
Topptipset - Tisdag 30/11
Datum
30/11 - 2021
Matchstart
20:30
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Leeds - Crystal Palace
1x2
2. Newcastle - Norwich
x2
3. Salernitana - Juventus
x2
4. H.Verona - Cagliari
1x2
5. Motherwell - Dundee U
1
6. SPAL - Lecce
2
7. Vicenza - Benevento
1x2
8. Reggina - Ascoli
1
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 30/11 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

Fem fajter från Italien och tre från Storbritannien. Två överstreckade storfavoriter samt sex övriga matcher med väldigt oviss utgång gör kupongen riktigt spelvärd. Elland Road står som värd för kvällens inledande dust där Leeds ska försöka lösa säsongens blott tredje seger. Allt är analyserat och klart så nu kör vi! 

Spelstopp: 20:29

1. Leeds – Crystal Palace

Ayling och Bamford är tillbaka i spelbart skick. En duo som kan behövas i detta Leeds som haft stor problem att vinna matcher och hitta någon form av fjolårets stabilitet. 0-0 borta mot Brighton i helgen får anses som ett mindre rån men på egen gräsmatta ska värdklubben kunna föra spelet på ett annat sätt. Crystal Palace föll hemma mot Aston Villa trots att Örnarna från huvudstaden gjorde en spelmässigt bra insats. Med jämna streck är det svårt att ta sida. 1X2 känns som en rimlig väg att gå. 

2. Newcastle – Norwich

Jumbofinal i Newcastle. Eddie Howe och Dean Smith är nya tränare på respektive bänk där gästernas Smith fått klart bäst utväxling sedan tillträdet. Nykomlingen har löst sju av nio möjliga november-poäng. Skatorna är Premier Leagues enda lag som inte vunnit. Därtill är både Ritchie och Lascelles avstängda vilket inte gör de vitsvarta bättre direkt. Att ettan kliver upp mot 50 procent är enligt oddsen fullt rimligt, men högersidan är att rekommendera. Där framförallt en något understreckad tvåa är mötets mest spännande tecken. X2 först.  

3. Salernitana – Juventus 

Salernitana är jumbo i Serie A. Äventyret i finrummet har inte varit till belåtenhet. Värdklubben har släppt in för mycket mål samtidigt som produktionen framåt fungerat sisådär. Till råga på allt finns en del betydande skador att ta hänsyn till. Ribéry ska inte vara spelklar än. Även en viktig kugge som Coulibaly är osäker till start. Juventus är i okej form även om de vitsvarta inte riktigt fått med sig resultaten på slutet. Den gamla damen ska vara stora favoriter även om 85-90 procent är i värsta laget. Garderingar, med i första hand krysset, välkomnas. 

4. Hellas Verona – Cagliari

Hellas Verona kunde inte förvalta ett 1-0-läge borta mot Sampdoria utan fick se Ekdal och company vända och trycka in tre obesvarade baljor. Den gulklädda värdklubben traskar ut på Stadio Bentegodi som favoriter men överstreckas rejält. Cagliari är visserligen ett bottenlag men spelmässigt gjorde laget från Sardinien det riktigt bra hemma mot Salernitana och sett till alla chanser som skapades borde definitivt Walter Mazzarris mannar vunnit. Ettan är ett nödvändigt ont att få med där helgarderingen är ett värdemässigt måste! 

5. Motherwell – Dundee United

Spännande batalj från Skottland härnäst. Dundee United har varit en positiv överraskning under hösten. Formen hos de orangesvarta gästerna är dock för tillfället en aning tafflig. En vinst på fem försök har gjort att bland annat Motherwell ätit sig något närmare i tabellen. The Well blandar och ger en hel del men med stabila pjäser framåt i form av Van Veen och Tony Watt är värdklubben alltid farliga. Framförallt hemmavid. Ettan i trakten runt 40 procent är kanon att öppna med.

6. SPAL – Lecce 

Lecce åkte på stryk i premiären men har därefter löst poäng eller segrar i samtliga matcher under höstens ligaspel. Massimo Coda dras med en lårskada och kommer som det verkar inte till spel. Även utan lagets bästa striker finns gott om alternativ och spelare som kan kliva fram. Bland annat har Strefezza visat sig otroligt pålitlig runt offensivt straffområde. SPAL har haft stora problem och på egen gräsplätt finns under hösten endast två vinster noterat. Det håller inte när denna typ av motstånd står på andra sidan mittlinjen. Tvåan kliver på tåget först alla dagar i veckan.  

7. Vicenza – Benevento

Benevento testade på Serie A-spel i fjol men fick lämna omedelbart. Nya tag för Trollkarlarna som har som mål att åter ge sig in i leken om en plats till den italienska förstadivisionen. Vicenza borta är dock ingen tokenkel uppgift. Värdklubben löste en skön 1-0-skalp mot Crotone borta i förra omgången och har även stulit poäng av bland annat Monza tidigare under hösten. Tvåan är trolig men kommer kliva upp över 50 procent. Med detta i åtanke passar helgarderingen fint här där ettan kan bli ett riktigt skönt värdetecken. 

8. Reggina – Ascoli

Reggina har inte riktigt fått spelet att lyfta trots att laget som helhet ser väldigt bra ut. Galabinov, Di Chiara, Cionek, Hetemaj med flera är riktigt stabila pjäser på Serie B-nivå. Ascoli gör en helt okej höst men har sett över de nio senaste matcherna endast lyckats vinna två av dessa. Mot Pordenone och Vicenza, lagen som efter 14 omgångar ligger som jumbo och nästjumbo. När dessutom Reggina i grund och botten är ett bra lag på hemmaplan får en understreckad etta anses som en spik att hålla riktigt hårt i när det blåser. 

Läktarens säkra: Reggina

Ascoli öppnade säsongen starkt men har fallit tillbaka i fjolårets dåliga vanor. Reggina har svajat en aning på sistone men har en grundnivå som är hög. Här vinner värdklubben. 

Läktarens skräll: Norwich

Newcastle gör ingen glad för tillfället och skatorna är fortsatt utan seger. Norwich har under november ökat takten och reser hit med poäng eller vinster vid tre raka tillfällen. Tvåan till 20-25 procent ska självklart åka med. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus