Speltips

Match/event
Topptipset - Onsdag 30/11
Datum
30/11 - 2022
Matchstart
20:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Polen - Argentina
x2
2. Saudiarabien - Mexiko
2
3. Tenerife - Real Oviedo
1x2
4. Dep.Pasto - Inde.Medellín
1x2
5. América de Cali - Águilas
2
6. Santa Fe - Millonarios
2
7. Kanada - Marocko
1x2
8. Kroatien - Belgien
1x
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 30/11 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 30 november, 2022

Fyra matcher från VM utspritt över två dagar finns att ta del av på onsdagens Topptips. Bland annat ska medaljörerna från VM i Ryssland, Kroatien och Belgien, drabba samman och med största sannolikhet ryker ett av lagen i gruppen. I övrigt är det stort fokus på Colombia där tre ligamatcher ska tas i hamn. Mycket nöje!

Spelstopp: 19:59

1. Polen – Argentina 

Argentina reste sig från den chockerande förlusten mot Saudiarabien när Mexiko lades på rygg med 2-0. Spelmässigt övertygade inte Scalonis mannar men med en viss Messi i laget behöver prestationen inte alltid tillfredsställa ögonen. Superstjärnan orkestrerade 2-0-triumfen med ett mål och en assist och är givetvis en möjlig matchvinnare även mot Polen. De vitröda européerna har ännu inte släppt in något mål men det är samtidigt mer tur än skicklighet som ligger bakom det faktumet. Saudiarabien skapade en bra bit över 2,0 i xG mot polackerna som bör få det än jobbigare mot Argentina. X2 är att betrakta som heltäckt på Stadium 974.

2. Saudiarabien – Mexiko 

Saudiarabien stod för en av VM-historiens allra största skrällar när de besegrade Argentina med 2-1 och saudierna spelade bra även mot Polen. De brände dock en straff och efter slarv i försvaret blev det stryk med 0-2. Nu står de inför en ödesmatch mot Mexiko och visst ska Saudiarabien slå ur underläge. Mexiko har haft problem med målskyttet under en period och har ännu inte nätat under mästerskapet. Nu bör Jiménez kliva in från start och med Lozano och Vega vid sidan av sig ska de kunna straffa det saudiska försvaret. Seger är ett måste om hoppet om avancemang ska leva och det bör mexikanerna klara av. Till bra värde är tvåan en stark spik.

3. Tenerife – Real Oviedo 

Real Oviedo har fått upp farten i den spanska andradivisionen. Två 1-0-segrar och ett kryss finns noterade på de tre senaste omgångarna och därmed står de på samma poäng som Tenerife inför onsdagens batalj. Försvaret ser väldigt starkt ut, men Oviedo har problem med målskyttet. Elva baljor efter 17 omgångar är den näst sämsta noteringen i hela serien. Tenerife är normalt sett starka hemma på ön, men det var inte speciellt längesedan som de fick stryk av Real Zaragoza här med 0-2. Dessutom har de bara en seger på sina sex senaste möten med Real Oviedo. Plocka med alla tecken och jobba in bortaskrällen.

4. Deportivo Pasto – Independiente Medellín 

Independiente Medellín har ett jätteläge att gå till final i Clausuran. Inför den sista omgången av gruppspelet leder de Grupp B med en poäng ner till Águilas och tre pinnar till dagens motståndare Deportivo Pasto. Kryss kan räcka beroende på hur det går i gruppens andra match, men visst kommer Independiente gå för segern. De ställs dock inför ett tufft test. Deportivo Pasto har tagit poäng i fyra av sina fem senaste möten mot Independiente och lagen spelade 0-0 i Medellín i början av månaden. Gör det enkelt och plocka med alla tecken.

5. América de Cali – Águilas Doradas 

América de Cali är ett av Colombias mest framgångsrika lag, men i denna upplaga av Clausura Quadrangular har de inte haft någon lycka alls. Fyra förluster på fem matcher gör att de inte har någonting alls med gruppsegern att göra. Ingen motivation således från hemmalaget och det kan mycket väl vara det som fäller avgörandet i denna match. Águilas Doradas från staden Rionegro har en pinne upp till Independiente och om de torskar sin svåra match mot Deportivo Pasto finns det ett jätteläge att ta över förstaplatsen. Marco Pérez har nätat fem gånger på gruppspelets fem matcher och avgör detta. Tvåan singlas.

6. Santa Fe – Millonarios

I den andra gruppen av samma tävling spelar Santa Fe och Millonarios en ruggigt viktig match i den avslutande omgången. Gästerna har allt i egna händer med tio inspelade poäng, men Santa Fe står på åtta pinnar och mellan lagen finns Pereira på nio. Millonarios har bara släppt in tre baljor på sina fem gruppspelsmatcher hittills och är oerhört svåra att bryta ner. Santa Fe är frejdigare, men har endast vunnit en av sina fem senaste möten mot Millonarios och här får de svårt att räcka till. Tvåan är en utmärkt spik till fint värde.

7. Kanada – Marocko 

Kanada stod för en iögonfallande och charmig insats i premiären mot Belgien. John Herdmans kompani förtjänade tre poäng sett till matchbilden och valde med all rätt att ta sig an Kroatien på samma vis. Där körde kanadensarna dock in i en vägg. Atiba Hutchinson såg ut som en vandrande LGF-skylt på mitten och efter 1-4 i nacken har den forna helsingborgaren och hans kamrater spelat färdigt i VM. Marocko har däremot en slutspelsplats i egna händer. Håller nordafrikanerna spelare som Davies och Buchanan i styr ska de kunna såra Kanada via omställningar. Samtidigt har Marocko inte imponerat jättemycket i sitt egna anfallsspel och på Topptipset blir de ordentligt överstreckade. Plocka därför med alla tecken och håll en extra tumme för skrällen.

8. Kroatien – Belgien 

Belgien är den klart största besvikelsen i detta världsmästerskap. Hade rättvisa funnits hade belgarna åkt på stryk redan mot Kanada men verkligheten hann ikapp när Marocko lade Martínez gäng på rygg med 2-0. Defensiven är i det närmaste obefintlig hos “The Red Devils” som riskerar ytterligare ett bakslag i måstematchen mot Kroatien. För de schackrutigas del räcker det med en poäng för att slutspelsplatsen ska vara säkrad och att döma av prestationen mot Kanada börjar Dalic mannar vakna till liv. Kroaterna var spelmässigt överlägsna “Lönnlöven” och Modric med kamrater bör kunna kontrollera händelserna även mot ett ihåligt Belgien. 1X räcker långt trots att belgarna är piskade till tre poäng.

Läktarens säkra: Mexiko

Nu har Saudiarabien lekt färdigt. Det charmiga grönklädda landslaget ska gälla som klara underdogs mot ett i grunden mer kompetent Mexiko. Given tvåa som lämnas ensam.

Läktarens skräll: Real Oviedo

Real Oviedo har bara släppt in ett mål på sina tre senaste ligamatcher och har alla nycklar som krävs för att hålla tätt mot Tenerife också. Den lågt streckade tvåan måste ges utrymme.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus