Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 30/5
Datum
30/05 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Utsikten - Skövde
1x2
2. Rosengård - Piteå
1
3. Umeå - Kristianstad
2
4. Olympic - Ängelholm
1
5. Örebro Syrianska - Gefle
x2
6. Täby FK - Vasalund
1x2
7. Enskede - Arameisk-Syr.
1x
8. Nosaby - Eslöv
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 30/5 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 30 maj, 2022

Måndagens Topptips bjuder på en helsvensk kupong där vi inleder i Superettan, klämmer in två bidrag från Damallsvenskan och sedan successivt kliver ner i seriesystemet. Fint spelvärde finns att hämta på kupongen där bataljen på Tibblevallen sticker ut. Mer om detta i analysen nedan, häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Utsikten – Skövde 

Dessa nykomlingar har gjort det riktigt bra i Superettan under våren och har bådadera utmanat i toppskiktet under säsongsupptakten. Arrangörerna har varit lysande på offensiv väg där Bosko Orovic har en imponerande bredd till sitt förfogande. Något som var tydligt under förra måndagens match mot Norrby då stjärnan Karl Bohm saknades på grund av avstängning. Till detta möte är 26-åringen åter tillgänglig vilket även är fallet för Skövdes mest framstående spelare i form av Jack Cooper Love. Matchen i matchen mellan ovan nämnda duo blir spännande att följa och kan mycket väl visa sig avgörande i detta intrikata möte. Vi tar inga risker och kritar in samtliga tecken omgående.

2. Rosengård – Piteå 

Tuffast möjliga uppgift väntar för Piteå då de rödklädda ska besöka de regerande mästarinnorna Rosengård. Värdinnorna har fortsatt på inslaget spår denna säsong och är fortsatt obesegrade efter tio spelade omgångar. Detta trots att skadelistan var lång inför säsongen där bland andra den pålitlige målskytten Mimmi Larsson har missat stora delar av upptakten. 28-åringen är dock tillbaka i full träning och torde vara med i matchtruppen nu. Därtill debuterade nyförvärvet Rebecca Knaak i lördagens cupmöte mot Häcken. Högst trolig etta.

3. Umeå – Kristianstad

Anrika Umeå firade stora framgångar under tidigt 2000-tal med storspelare som Hanna Ljungberg och Marta. Under de senaste fem åren har de svartklädda dock spenderat stora delar i Elitettan och det har varit uppenbart att nykomlingarna inte har lyckats anpassa sig till tempot i Damallsvenskan under upptakten. Värdinnorna kommer till detta möte med fyra raka nederlag i bagaget. I Henna Honkanen har Umeå visserligen en potentiell matchvinnare men mot ett Kristianstad med ett betydligt högre kunnande blir det tufft. Trolig tvåa.

4. Olympic – Ängelholm 

Även i Ettan Södra har vi fått skåda nykomlingarna Olympic och Ängelholm ta för sig under våren. I synnerhet de förstnämnda som fortsatt är obesegrade efter nio spelade omgångar. Filip Bohman har varit en högst bidragande orsak till arrangörernas fina form. 25-åringen har öst in mål och med sina tio strutar toppar han skytteligan med god marginal. Ängelholm gör det å andra sidan bra utifrån förutsättningar men har främst visat framfötterna hemma på Ängelholms IP. Ettan är ett spikalternativ till fin procent.

5. Örebro Syrianska – Gefle 

Gefle ser ut att vara väl rustade för att utmana i toppskiktet av Ettan Norra. Gästerna är solida bakåt och firma Englund/Sener ser dessutom riktigt intressanta ut i spetsen. Med det sagt är Örebro Syrianska ett tufft motstånd att handskas med här på Mellringe IP. Nederlaget mot Haninge var säsongens första på hemmafronten och värt att notera är att Kerfala Cissoko saknades då. Mot Motala senast var 22-åringen tillbaka i startelvan och så torde vara fallet även här. Tvåan inleder men behöver kompletteras.

6. Täby FK – Vasalund 

Täby FK inledde årets upplaga riktigt starkt och erfarenheten som värdskapets unga trupp samlade på sig i fjol kommer göra gott för de blåsvarta framöver. Därtill har Daniel Sterner återvänt till klubben efter att ha spenderat fjolåret hos GAIS. Det finns med andra ord en klart högre potential denna säsong och det ska inte dras för stora slutsatser kring den nedåtgående formkurvan. Vasalund gör det onekligen bra för stunden men det är värt att notera att gästerna endast har vunnit ett av fyra bortamöten under säsongsupptakten. Ändå ser tvåan ut att överstiga 70 procent vilket är på tok för högt. Vi helgarderar!

7. Enskede – Arameisk-Syrianska 

Enskede tog en fin skalp borta mot Assyriska senast och vid seger klättrar arrangörerna upp till en femteplats och det finns goda förutsättningar för detta. Utdelningen på hemmafronten är något missvisande då EIK generellt sett är svårspelade här på Enskede IP. Arameisk-Syrianska är därtill inget vidare bortalag vilket gästerna demonstrerade i fjol och har även gjort så under upptakten. Till detta möte saknas även Sharbel Touma samt Richad Mourad som är avstängda. 1X är ett lås.

8. Nosaby – Eslöv 

Kupongen avrundas med ett ångestladdat bottenmöte på Nya Vallbjörka. Nosaby står för en direkt svag säsongsinledning där den bristande målproduktionen i synnerhet är problematisk. Mjällby-lånet Emil Vaughan besitter dock en hög potential och har visat glimtar av detta under våren. Eslöv har presterat på en desto högre nivå men i grund och botten är dessa klubbar jämlika. Hemmafördelen får oss att luta åt väst men detta möte gör sig bäst helgarderat.

Läktarens säkra: Rosengård

Det råder klasskillnad på Malmö IP då de regerande mästarinnorna Rosengård välkomnar Piteå. Värdinnorna är fortsatt obesegrade trots att skadelistan har varit lång. Truppläget ser desto bättre ut nu där bland andra målfarlige Mimmi Larsson förväntas vara tillbaka. Detta ska Renée Slegers damer lösa utan problem.

Läktarens skräll: Täby FK

Täby FK har en ung spelartrupp och erfarenheten som dessa samlade på sig i fjol kommer göra nytta. Därtill har Daniel Sterner återvänt till klubben och de blåsvarta visade prov på ett högt kunnande under säsongsupptakten. Därefter har det gått tyngre men arrangörerna ska inte räknas bort på Tibblevallen i ett derby som detta. Vasalund är onekligen den starkare truppen, men har inte övertygat på resande fot och då tvåan streckas i högsta laget är kupongrensaren åt väst given.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus