Speltips

Match/event
Topptipset - Torsdag 30/6
Datum
30/06 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Piteå - Team TG
1
2. Ängelholm - Tvååker
1x2
3. Räppe - Rosengård
1
4. Charlotte - Austin
1x2
5. NY Red Bulls - Atlanta
2
6. Fortaleza - Estudiantes
1x
7. Uni.Católica - São Paulo
1x2
8. Club Olimpia - Goianiense
12
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 30/6 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 30 juni, 2022

Tre inhemska bidrag inleder torsdagens Topptips och får sällskap från Nord- och Sydamerika. Finfint spelvärde finns att hämta på kupongen där kupongrensaren på Red Bull Arena sticker ut. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Piteå – Team TG 

Piteå inledde säsongen trevande med en poäng från de inledande fyra omgångarna men har därefter gått från klarhet till klarhet. Närmast kommer värdskapet från en övertygande 3-0-viktoria borta mot Motala och här är det upplagt för ytterligare tre pinnar. Krisen växer sig nämligen allt större hos Team TG som blev förnedrade av Sollentuna senast vilket var gästerna tredje raka nederlag. Vistelsen i Ettan Norra kommer inte bli långvarig såvida det inte börjar lossna på offensiv väg. Högst trolig etta.

2. Ängelholm – Tvååker 

På Ängelholms IP ska det spelas cupfotboll mellan Ettan Södra-duon Ängelholm och Tvååker. Arrangörerna har tagit Söderettan med storm under våren och har i synnerhet övertygat på hemmafronten där skåningarna fortsatt är obesegrade (5-2-0). Tvååker, som slutade femma i fjol, har i grunden ett högre kunnande och befinner sig blott två pinnar bakom i tabellen. Gästerna vann vårens inbördes möte på Övrevi med 3-1. Vidöppet möte som gör sig bäst helgarderat.

3. Räppe – Rosengård 

Rosengård står för närvarande som herre på täppan i Division 2 – Södra Götaland. Med blott en seger från de senaste fyra omgångarna skiljer det dock endast fem pinnar mellan ligaledarna och åttan Kristianstad. Torsdagens motståndare Räppe är en av klubbarna som utmanar om en topplacering och värdskapet är i gott slag med fyra segrar från de senaste fem omgångarna. Här på Räppevallen är de gulsvarta svårslagna och fjolårets motsvarighet slutade 2-1 till smålänningarnas favör. Ettan är tilltalande till fint spelvärde, vi utgår därhän.

4. Charlotte – Austin

Charlotte gör sin första säsong någonsin i MLS och stödet från anhängarna i North Carolina har varit fantastiskt. Samtliga av de blåvitas sex segrar har nämligen inkasserats med hjälp av hemmapublikens stöd. Detta blir dock en värdemätare för CLTFC då Austin kommer på besök. Gästerna har gjort markanta framsteg denna säsong där forne Zenit-anfallaren Sébastian Driussi har varit framstående. Argentinaren har på 16 matcher noterats för nio strutar och fyra målgivande passningar, ett imponerande facit. Ettan inleder men behöver understöd omgående.

5. New York Red Bulls – Atlanta United 

På Red Bull Arena blir spelarpoolen extremt vänstervridna där Atalanta United har betydligt mer att ge än vad som visades upp under våromgångarna. Storskytten Josef Martínez, som gjort nära 100 mål för Atlanta sedan han anlände från Torino 2017, har nyligen blivit skadefri och tillsammans med Luiz Araujo kan gästerna ställa till med oreda i samtliga försvar som MLS har att erbjuda. Samspelet de två emellan har sett lovande ut vilket inte minst visade sig mot Inter Miami för ett par veckor sedan. Värt att tillägga är att New York Red Bulls endast har vunnit två av de inledande åtta hemmamatcherna. Tvåan är en värdespik svår att motstå.

6. Fortaleza – Estudiantes 

Sydamerika är kupongens slutdestination och vi inleder i Copa Libertadores där brasilianare ställs mot argentinare på Castelao. Fortaleza har inte haft någon önskvärd inledning i Série A men har visat prov på ett högt kunnande med fina prestationer mot bland andra Athletico-PR och Flamengo. Estudiantes formkurva har i sin tur varit nedåtgående under de senaste månaderna och gästerna kliver in till detta möte med två raka förluster i bagaget. Prestationerna på resande fot har varit undermåliga och här gäller det i första hand att hålla siffrorna nere för Los Pincharratas. Strecka från vänster.

7. Universidad Católica – São Paulo 

I Chiles huvudstad ska det spelas 16-delsfinal i Copa Sudamericana där anrika São Paulo kommer på besök. Brasilianarna har en betydligt mer namnkunnig trupp än Universidad Católica med spelare som Rafinha, Eder och Rigoni. Därtill har Jonathan Calleri, med ett förflutet hos bland andra West Ham, visat strålande form detta kalenderår. Gästerna kommer med största sannolikhet vara spelförande men det finns vissa frågetecken kring effektiviteten. Utgångstvåan står inte särskilt tryggt på egna ben, särskilt med tanke på att ett returmöte väntar på brasiliansk mark.

8. Club Olimpia – Goianiense 

Club Olimpia är mesta mästare i paraguayanska Primera División med hela 45 ligatitlar. Arrangörerna har även nått framgångar i de sydamerikanska turneringarna genom åren och tog bland annat hem Copa Libertadores 2002. Så sent som 2013 nådde “El Decano” en finalplats i den anrika turneringen där den brasilianska jätten Atlético Mineiro drog det längsta strået. Summan av kardemumman är att de svartvita vet vad som krävs för att nå långt i dessa sammanhang. Goianiense är på uppgång efter en trevande inledning på säsongen men får infinna sig vid att råda som underdogs på Estadio Manuel Ferreira. Till fint spelvärde är tvåan alltjämt hack i häl på utgångsettan.

Läktarens säkra: Piteå

Piteå är på uppgång efter en trevande inledning och har alla förutsättningar att kliva upp på säker mark under torsdagen. Team TG har varit helt under isen denna säsong där det mesta talar för en återkomst till Division 2-fotboll.

Läktarens skräll: Atalanta United

Atalanta United har hittills inte motsvarat förväntningarna men formstarka Luiz Arauja samt Josef Martínez har för avsikt att förändra detta under hösten. Här blir gästerna gravt underskattade av svenska folket och då är tvåan solklar och kan mycket väl agera chansspik.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus