Speltips

Match/event
Topptipset - Torsdag 30/9
Datum
30/09 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Värnamo - Västerås
1x2
2. Brage - Vasalund
12
3. AFC Eskils. - Öster
1x
4. Celtic - Leverkusen
2
5. Marseille - Galatasaray
1
6. Lazio - Lok.Moskva
1x2
7. Braga - Midtjylland
1
8. Genk - Din.Zagreb
1x2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 30/9 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 30 september, 2021

Superettan och Europa League slås samman på torsdagens Topptips. Fina kupongrensare på Finnvedsvallen samt Stadio Olimpico öppnar upp för högre utdelning. Mer om detta i analysen nedan – mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Värnamo – Västerås 

Nykomlingarna Värnamo har tagit Superettan med storm denna säsong och toppar tabellen med endast åtta omgångar kvar att spela. Jonas Thern har byggt upp ett starkt kollektiv vars styrka främst ligger i defensiven. Därtill har Oscar Uddenäs varit framstående i offensiven de senaste månaderna. Västerås har en namnkunnigare trupp där bland andra Erik Björndahl (dock avstängd nu) och Viktor Prodell finns att tillgå. Säsongen överlag har dock inte gått som planerat men då den förstnämnda visat strålande form torde VSK säkra kontraktet i slutändan. Kunnandet finns helt klart för att få med sig både en och tre poäng från Finnvedsvallen och med ypperligt spelvärde riktat österut plitar vi in samtliga tecken.

2. Brage – Vasalund 

Ett ångestladdat bottenmöte stundar på Domnarvsvallen. Brage befinner sig en pinne före nästjumbon Vasalund inför detta möte. Värdskapet har visat bedrövlig form under sensommaren där mycket hänger på Leonard Pllanas dagsform. Desto ljusare har det sett ut för Vasalund även om poängskörden fortsatt varit gles för Solnaklubben. Ekin Buluts återkomst har gjort gott och här kan mycket väl inlånade Tom Strannegård debutera. Formstarke Nikola Vasic tillgänglighet är dock oklar efter att 29-åringen saknats mot Akropolis senast. Tvåan streckas väl högt för att lämnas allena – gaffel (etta-tvåa) blir vår lösning mellan två klubbar i behov av tre pinnar.

3. AFC Eskilstuna – Öster 

Östers solida defensiv har slutligen börjat betala av sig. Med tio poäng från de senaste fyra omgångarna har gästerna klättrat upp till mittens rike och torde hålla sig utanför bottenstriden. AFC Eskilstuna har i grund och botten en starkare trupp och hemma på Tunavallen är arrangörerna svårspelade. Alexander Holmströms måltorka väcker frågetecken men ska vi utse en favorit så är det de orangeklädda i detta intrikata möte. Vi utgår från vänster men ser gärna att ettan garderas.

4. Celtic – Bayer Leverkusen 

Celtic gick mot värdefulla poäng efter en tidig 2-0-ledning borta mot Real Betis i premiäromgången men fick slutligen lämna tomhänta då spanjorerna vände och vann med 4-3. Med bland andra Kyogo Furuhashi, James Forrest samt Karamoko Dembele otillgängliga till detta möte är förutsättningarna knappast optimala för skottarna. Bayer Leverkusen har i sin tur inlett säsongen riktigt starkt där inte minst underbarnet Florian Wirtz varit briljant. Tvåan ser ut att erbjudas till rimlig procent och då singlar vi denna utan att tveka.

5. Marseille – Galatasaray 

Storsatsande Marseille föll tungt hemma mot Lens senast men har i övrigt imponerat under upptakten. Framåt finns en oerhörd kapacitet vilket inte minst gynnat stjärnan Dimitri Payet som inlett säsongen lysande. Galatasaray tog en fin skalp i premiäromgången hemma mot Lazio men är inte alls lika slagkraftiga på resande fot. Turkarna har en rutin som kommer väl till pass i dessa sammanhang men kommer få svårt att hävda sig på Stade Vélodrome. Ettan singlas!

6. Lazio – Lokomotiv Moskva 

Pressen stiger på Lazio efter nederlaget i Istanbul. Hemma på Stadio Olimpico är det endast tre poäng som gäller mot ett Lokomotiv Moskva som trivs betydligt bättre på hemmafronten. Viktorian i söndagens Derby della Capitale ger säkerligen Maurizio Sarris manskap en boost där de himmelsblåa var betydligt effektivare än sin bittra rival. Helt ofarliga lär gästerna inte vara där målfarlige Fedor Smolov blir att hålla ett extra öga på för italienarna. Ettan kommer av allt att döma streckas hårt och då är det läge att gardera med den gravt understreckade tvåan som prio.

7. Braga – Midtjylland 

Braga har inlett lovande i den portugisiska ligan med blott ett nederlag från de inledande sju omgångar, detta mot de regerande mästarna Sporting. Gruppspelet i Europa League inledde de rödvita med en snöplig förlust borta mot Crvena zvezda och är i behov av ett positivt resultat. Klart bättre förutsättningar finns här mot ett Midtjylland som saknar både Jonas Lössl samt Jens Cajuste. I hemmaborgen är arrangörerna starka – vi spikar ettan hela vägen upp till 50 procent.

8. Genk – Dinamo Zagreb 

Paul Onuachu lyser av självförtroende för tillfället. 27-åringen noterades för ett hat-trick då Genk besegrade Seraing med 3-0 under söndagen och har därmed producerat åtta mål på de senaste fem matcherna. Ett skapligt facit. Med Theo Bongonda fortsatt skadad vilar ett enormt ansvar på nigerianens axlar i offensiven och det ska Dinamo Zagreb kunna utnyttja. Kroaterna har i sin tur en riktigt stark anfallsduo i Orsić/Petković. Vi räknar inte bort besökarna i första taget – helgardera!

Läktarens säkra: Leverkusen

Blytunga avbräck hos Celtic i kombination med att Leverkusen inlett säsongen lovande. Det räcker gott och väl för att de formstarka tyskarna ska tituleras omgångens säkra.

Läktarens skräll: Västerås

Västerås har en betydligt högre kapacitet än vad tabellen indikerar. Med poäng i tre av de senaste fyra omgångarna närmar sig VSK säker mark. 31-åringen kan mycket väl säkra tre värdefulla poäng på Finnvedsvallen.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus