Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 31/10
Datum
31/10 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Norrköping - Djurgården
x2
2. Elfsborg - Helsingborg
1
3. Elche - Getafe
1x2
4. Monza - Bologna
1
5. Guimarães - Famalicão
1x2
6. Midtjylland - Odense
1
7. Plymouth - Exeter
1x2
8. Levante - Sporting Gijón
1x
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 31/10 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 31 oktober, 2022

Måndagens Topptips bjuder på fint spelvärde med strålande skrälldrag från Portugal och England samt en intressant värdespik från Italien. I övrigt gillar vi spikalternativet på MCH Arena såvida Midtjylland understiger 65 procent. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. IFK Norrköping – Djurgården 

Kupongen inleder med ett intrikat möte på Platinumcars Arena då denna batalj praktiskt taget saknar betydelse. Djurgården kommer antingen sluta tvåa eller trea i tabellen där båda resulterar i en biljett till Europa Conference Leagues kvalspel. Äran att sluta före Hammarby är givetvis något som tilltalar men det är också det enda av vikt. På resande fot har “Blåränderna” inte varit särskilt pålitliga och IFK Norrköping har visat sig svårslagna under nya tränaren Glen Riddersholm. Peking har med det sagt just säkrat kontraktet. Strecka från höger.

2. Elfsborg – Helsingborg 

En ensidig historia är sannolikt att vänta på Borås Arena. Det lossnade aldrig riktigt för Helsingborg och oavsett utfall under de avslutande omgångarna kommer skåningarna stå som nästjumbo när säsongen sammanfattas. Sex raka förluster är inte förtroendeingivande och här ställs de blåröda mot ett hemmastarkt Elfsborg. Värdarna har spelat helt utan press på senare tid där en mittenplacering har varit ett faktum. Något som har resulterat i tio poäng från de senaste fem omgångarna där viktorian mot Hammarby senast var ett styrkebesked. Fortsätter de gulsvarta på inslaget spår vinner Jimmy Thelins adepter detta komfortabelt. Ettan streckas visserligen hårt men det finns bättre skrälldrag att jaga på kupongen.

3. Elche – Getafe 

Vi rör oss utrikes och inleder med ett ångestladdat bottenmöte från La Liga. Elche har hämmats av skadeproblem under hösten och efter elva omgångar avverkats står arrangören fortfarande utan seger. Offensiven har överlag lämnat mycket att önska men anmärkningsvärt är att Pere Milla har visat fin form mot slutet och tre av de senaste fyra har slutat oavgjort som följd. Getafe har inte gjort det mycket bättre och har likt sin motståndare radat upp oavgjorda resultat på senare tid. Delad ära känns återigen som ett rimligt utfall i vad som förväntas bli en målsnål historia. Vi utgår därifrån.

4. Monza – Bologna 

Bologna har inte fått någon önskvärd inledning på säsongen och har i synnerhet haft det problematiskt på resande fot. Blott en poäng har inkasserats från de inledande fem bortamatcherna. Marko Arnautović har gjort det bra under hösten och delar faktiskt skytteligaledning med Napolis anfallsstjärna Victor Osimhen. Truppen i övrigt har däremot lämnat mycket att önska. Monza har i sin tur radat upp solida prestationer där nederlagen mot Milan och Empoli ska tas med en nypa salt. Ettan spikas till strålande värde.

5. Guimarães – Famalicão 

En målsnål historia är att vänta på Estádio D. Afonso Henriques. Guimarães är i gott slag och kan i mångt och mycket tacka sitt kompakta försvarsspel för sin fina tabellplacering. Offensiven lämnar däremot mycket att önska och Famalicão är inte på något vis en enkel nöt att knäcka. Gästerna har visserligen inte något smickrande bortafacit (0-1-4] så här långt men i grund och botten skiljer inte något avsevärt dessa klubbar åt. Krysset prioriteras när arrangören målas upp som klara favoriter.

6. Midtjylland – Odense 

Trots en trevande inledning på säsongen skulle det inte förvåna om Midtjylland skulle blanda sig in i titelstriden under våren. Med Jonas Lössl tillbaka mellan stolparna har “Ulvene” varit tryggare bakåt och på offensiv väg besitter värdskapet en oerhört hög kvalitet med spelare som Dreyer, Olsson och Sisto. Odense är i gott slag med sex raka utan nederlag men gästernas främsta offensiva hot i form av Bashkim Kadrii är tveksam till spel. Andreas Alms manskap är solida bakåt men kommer bli hårt tillbakapressade på MCH Arena. Trolig etta.

7. Plymouth – Exeter 

Plymouth har visat prov på en stark mentalitet under hösten där “The Pilgrims” har gått segrande ur flera öppna tillställningar. Så var fallet mot Shrewsbury senast då arrangören vände ett 1-0-underläge till seger sent in på den andra halvleken. Åtta av åtta segrar i hemmaborgen är ett väldigt imponerande facit men de grönvita är knappast League Ones motsvarighet till Manchester City. Exeter är ett kunnigt motstånd vars offensiv håller en väldigt hög nivå. Av gästernas 26 strutar har 18 kommit från Brown, Nombe och Stansfield. Matchvinnare är med andra ord ingen bristvara hos “The Grecians” och till strålande spelvärde är tvåan given på kupongen. Helgardera!

8. Levante – Sporting Gijón 

Levante har inte riktigt motsvarat förväntningarna i Segundan under hösten där arrangören trots allt har spelarmaterialet för att utmana i toppskiktet. Tre raka segrar i ryggen är med det sagt ett steg i rätt riktning. Arrangören har föga förvånande varit solida bakåt där rutinerade pjäser som Ruben Vezo och Vicente Iborra håller La Liga-nivå. Är det något “Grodorna” saknar så är det en pålitlig målskytt. Även Sporting Gijón har haft det problematiskt på offensiv väg där den tilltänkta målskytten Uros Djurdjević helt saknar självförtroende. 1X!

Läktarens säkra: Midtjylland

Ett formstarkt och defensivt skickligt Odense ska inte ses utan chans på MCH Arena men Andreas Alms manskap behöver visa sig från sin bästa sida. Midtjylland håller en väldigt hög nivå för stunden och understiger ettan 65 procent är detta kupongens främsta spikalternativ.

Läktarens skräll: Famalicão

På pappret håller dessa klubbar en jämlik nivå. Famalicãos bortafacit är visserligen inte smickrande men det har å andra sidan resulterat i en väldigt skev procentfördelning. Kupongrensaren österled är en bjudning från svenska folket.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus