Speltips

Match/event
Topptipset - Tisdag 31/8
Datum
31/08 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 31/8 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 31 augusti, 2021


Det är lite “man tager vad man haver”-tema på tisdagens Topptips som förutom damernas Champions League även jobbar in matcher från Superettan, bonnboll från England samt Skottland plus en onsdags-fajt från veckans VM-kval. Ett par rätt skapliga drag samt en och annan stabil spik hittas. Vångavallen är första plats att besöka. Nu åker vi!

Spelstopp: 18:59

1. Trelleborg – Öster 

Det finns en hel del saker som inte står rätt till när det kommer till ett tilltänkt topplag nämligen Östers IF. Gästerna från Småland såg inför säsongen ruggigt spännande ut men har fått ut på tok för lite ur en annars rätt skaplig trupp. Bortaspelet är inte heller något som imponerar och inför Trelleborg-resan är det fem raka fajter på resande fot som slutat utan seger för de rödblåa. Skåningarna ser betydligt mer påkopplade ut och har en rätt skaplig chans att åter få dra på sig den allsvenska kostymen till kommande säsong. Framförallt ser värdklubben riktigt trevliga ut på Vångavallen där endast Västerås grejat alla tre poängen. Ettan runt 45-50 prollar är en rätt fin singel att jobba in. 

2. Rosengård – Hoffenheim 

Kvaldags i damernas Champions League och första paret ut blir Rosengård och Hoffenheim som slåss i den första av två matcher på Malmö IP. Skånskorna är som alltid att räkna med men samtidigt finns en del frågetecken i och omkring truppen. Bland annat har Anna Anvegård flyttat till Everton och även Hanna Bennison har lämnat för Liverpool-laget. Hoffenheim gjorde en fin säsong i Tyskland häromsistens och har rätt hög kapacitet och en riktigt fin chans att nypa en CL-plats. Nicole Billa vann hela Bundesligas skytteliga i fjol och finns även kvar i laget inför årets säsong. En spelare som värdarna måste se upp med! Med troligt fint värde i österled är det helt och hållet läge att släppa på den svenska prestigen och panga in allt på X2. 

3. Real Madrid – Manchester City 

City gjorde en riktigt stabil prestation i fjolårets ligaspel hemma i England. Lagbygget kretsade en del runt duktige Chloe Kelly som kunde ståta med hela 21 poäng (mål samt assist). Kelly är skadad och missar därför mötet på iberiska halvön. Ett rätt jobbigt tapp men ska på det stora hela inte påverka sådär tokmycket. Real har tappat Sofia Jakobsson till Bayern München och får dessutom klara sig utan Asllani som ligger sjuk i corona. Manchester-klubben är solklara favoriter över två matcher och ska också kunna greja Real tämligen bekvämt trots bortabana. En värdemässigt finfin spik.   

4. Twente – Benfica 

Benfica vann ligaguldet i hemlandet i fjol efter en väldigt fint genomförd säsong där 3-0-segern i derbyt mot Sporting blev tungan på segervågen. Att Benfica kan vinna matcher har därmed klubben visat men i internationell konkurrens står sig ändå inte Lissabon-klubben sig särskilt väl. Twente är ett riktigt fint nederländskt klubblag med en högstanivå av rang. Anna-Lena Stolze, Fenna Kalma och Renate Jansen är en trio ren och skär klass. På egen matta ska värdklubben stå med mycket god chans att vinna till fin streckprocent. 

5. Arsenal – Slavia Prag 

Det kommer bli något av kattens lek med råttan i London. Arsenal har inte torskat en fotbollsmatch sedan februari och brittiskorna har ett ruggigt fint lag på pappret. Jonas Eidevall, tidigare Rosengård, har en tro på sin klubb där drösvis med stjärnor hittas. Little, Roord, Mead, Miedema med många fler kommer springa åttor runt ett gäng tjeckiskor som inte riktigt är på samma nivå. Prag har visserligen utvecklats som klubb och kommer stå upp betydligt bättre än senaste gången dessa gäng stångades. Då vann Arsenal med 8-0 i Champions Leagues åttondelsfinal 2019! Här ska vi nog räkna med att siffrorna stannar vid 4,5-0. Brutal banketta således. 

6. Stockport – Grimsby

Från damboll till magnifik bonnboll i England. Femtedivisionen och Edgeley Park ståtar med en finfin fajt då Stockport och Grimsby stångas om poäng. Hemmalaget har dragit igång med en vinst och en förlust. Mest framstående i värdtröjan får ändå Wayne Rooneys lillebror John anses. I fjol dunkade brorsan in 16 bollar i sin debutsäsong i Stockport och denna ligastart har 30-åringen öppnat med dubbla strutar. Nya baljor att vänta nu? Grimsby vann sin premiär mot Weymouth. Gästerna slutade sist i League Two i fjol och trillade ur med omtag i National League. Bortaspelet var en stor akilleshäl men mot troligen något mer mediokert motstånd bör det finnas chans på minst poäng i denna typ av match. Pennan från vänster men en helgardering är ändå inte så dum att lirka in tämligen tidigt. 

7. Cowdenbeath – Stranraer 

Vi traskar geografiskt uppåt i Storbritannien och hamnar på Central Park i Cowdenbeath, Skottland. Hemmalaget hade en riktigt tuff säsong i fjol men spelet har stabiliserat sig i år där målsättningen är att inte hamna i botten av League Two-tabellen. För att kunna uppnå detta så har bland annat veteranen Liam Buchanan hämtats in för att få igång målskyttet. Fullträff har det blivit och den tidigare skyttekungen från Livingston har målat fem gånger om på sju tävlingsmatcher från sommaren och framåt. Nog finns det fog att tro på än mer. Stranraer har ett i grunden kanske något bättre lag på pappret men har inte alls kommit upp i nivå och är ännu utan ligaseger. Dags för lite medgång när det kommer till poängen nu månne? Väldigt oviss dust där utgången känns mer eller mindre omöjlig att sia om. Måla på med alla tecken ögonaböj.

8. Kazakstan – Ukraina 

Onsdagen är kommen och säcken knyts ihop på kazakisk mark med en VM-kvaldust. Ukraina gjorde som bekant ett riktigt fint EM men fick som bekant respass mot England. I kvalet till Qatar-VM har däremot gästerna en del att bevisa. Tre raka kryss sätter faktiskt nationen i en något knepig sits. Kazakstan är som sig bör en nivå ner sett till individuell skicklighet. Som lag finns dock massor av positiva kazakiska sidor. Bland annat löste Talgat Baysufinovs mannar 1-1 borta i Kiev efter en heroisk kämpa- och laginsats. Med en vänstersida som lockar streckmässigt är det solklart läge att få med 1X tidigt till den favorittyngda tvåan.   

Läktarens säkra: Arsenal

Det kommer bli enkelriktat deluxe i London. Ettan i den engelska huvudstaden är bara banka av oavsett streckprocent. 

Läktarens skräll: Kazakstan 

Ukrainas VM-kval har hittills gått en aning i stå. Kazakstan på bortagräs i Nur-Sultan kommer bli tuffare än vad både odds och streck visar. Kul vänstersida.  

108 rader

1. Trelleborg – Öster 1

2. Rosengård – Hoffenheim x2

3. Real Madrid – Man City x2

4. Twente – Benfica 1

5. Arsenal – Slavia Prag 1 

6. Stockport – Grimsby 1×2

7. Cowdenbeath – Stranraer 1×2

8. Kazakstan – Ukraina 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus