Speltips

Match/event
Topptipset - Måndag 4/10
Datum
04/10 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Brage - Öster
2
2. Vasalund - Värnamo
1x2
3. IF Karlstad - Forward
12
4. Magdeburg - T.München
1x2
5. Esbjerg - Köge
2
6. Girona - Almería
2
7. Trofense - Nacional
1x
8. Defensa - Talleres
1x2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 4/10 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset

Vi gräver oss ner i de lägre divisionerna från bland annat Sverige, Danmark, Tyskland och Spanien i väntan på att landskamperna ska dra igång. Här finns strålande spelvärde att hämta vid en utförlig analys. Våra tankar finner ni nedan, häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Brage – Öster 

Leonard Pllana fortsätter visa fin form och vägledde Brage till tre vitala poäng i torsdagens ångestladdade bottenmöte mot Vasalund. Borlängeklubben befinner sig alltjämt på fel sida av strecket men kliver förbi Akropolis vid seger här. Lättare sagt än gjort mot ett Brage som varit väldigt solida på senare tid och byggt upp en fem matcher lång förlustfri svit. Såväl Värnamo som Helsingborg har besegrats under denna period även om det ska anmärkas att bådadera spelades på Visma Arena. Vårt prio ligger åt öst i detta intrikata möte. 

2. Vasalund – Värnamo 

I och med nederlaget mot Brage får Vasalund med största sannolikhet sikta in sig på att nå en kvalplats. Det är långt ifrån omöjligt för Solnaklubben som trots allt har stått för flera fina insatser på senare tid. Ligaledarna Värnamo hade bland annat bekymmer när lagen möttes på Finnvedsvallen för drygt två månader sedan. En arena de blåvita är ruskigt svårspelade på. Gästerna ser visserligen svårstoppade ut för tillfället i jakten på en biljett till Allsvenskan men är klart bättre hemma på naturgräset i Småland. Här streckas tvåan på tok för högt. Vi helgarderar!

3. IF Karlstad – Forward 

IF Karlstad går mot ännu en hård kamp i bottenstriden. På senare tid har värmlänningarna dock fått vind i seglet och efter att ha gått segerlösa från tolv raka ligamatcher så har IF Karlstad vunnit fyra av de efterföljande fem. Ett redigt prov väntar för arrangörerna mot Forward som, tillsammans med Oddevold, varit överlägsna i Division 2 Norra Götaland denna säsong. Josef Ibrahim är i vanlig ordning glödhet och mot ett defensivt svajigt IF Karlstad blir 30-åringen svårstoppad. Gaffel (etta-tvåa) är en vettig lösning på vad som sannolikt blir en målrik historia.

4. Magdeburg – Türkgücü München 

Vi gräver oss ner i det tyska seriesystemet för en batalj i tredjedivisionen. Efter en flygande inledning på säsongen så har Magdeburg fått tillbaka fötterna ner på jorden. Med två raka nederlag skiljer det endast fyra poäng mellan klubbarna. I fjol stångades klubbarna mot varandra i mittens rike och det är inte orimligt att så blir fallet återigen. Vi förväntar oss att arrangörerna kommer att föra matchen men rådande procentfördelning finns det knappast fog för. X2 prioriteras till rådande streckning.

5. Esbjerg – Köge 

Fjolårstrean Esbjerg har tappat flera tongivande spelare inför denna säsong vilket varit tydligt under upptakten. Från de inledande tio omgångarna har värdskapet endast skrapat ihop nio pinnar. Redan i fjol saknades en pålitlig målskytt och med sina två främsta poängplockare sålda kommer det inte som någon större överraskning att EfB har det tufft framåt. Köge har i sin tur kommit igång under den forna försvarsklippan Daniel Agger. Rutinerade Mike Jensen och löftet Joachim Rothmann har i synnerhet visat fin form medan nytillskottet Jon Flanagan fortsatt är borta på grund av skada. Tvåan är en fräck chansspik till ypperligt spelvärde där krysset får ses som en lyxvara.

6. Girona – Almería 

Dessa kombattanter har utmanat om en uppflyttning till det spanska finrummet de senaste säsongerna och ställdes mot varandra i playoff-semin i fjol. Då drog Girona det längsta strået innan “Blanquivermells” snöpligt föll på målsnöret mot Rayo Vallecano. Arrangörerna får det dock allt tuffare att bibehålla en plats i toppskiktet där målsprutan Cristhian Stuani har passerat bäst före datum. Almería har visat en betydligt högre nivå under upptakten där inte minst anfallsduon Ramazani/Sadiq imponerat. Vi tar ställning åt öst.

7. Trofense – Nacional 

I fjol huserade Nacional i det portugisiska finrummet medan Trofense hade lekstuga i den dåvarande tredjedivisionen Campeonato de Portugal. Inledningsvis har arrangörerna imponerat mest på oss med sitt solida försvar. Trots tufft spelschema har endast Benfica B lyckats besegra CDT på de inledande sex omgångarna. Gästerna har onekligen det bättre laget på pappret men strävar fortsatt med sitt läckande försvarsspel. På resande fot har Madeira-klubben endast inkasserat en pinne och vi tror på ytterligare poängtapp – 1X!

8. Defensa y Justicia – Talleres 

Kupongen avrundas med ett klurigt möte i den argentinska högstadivisionen. Talleres har presterat högt över förväntan och toppade tabellen inför den 14:e omgången. Inte minst har nyförvärvet Carlos Auzqui fått en strålande inledning hos de blåvita. Med det sagt är Defensa y Justicia ruskigt starka i sin hemmaborg och historiskt går det att se en tydlig hemmafördel i inbördes möten. Faktum är att besökarna endast har gått segrande från två av tio bataljer i Florencio Varela under 2000-talet där den senaste kom 2013. Med detta i åtanke lutar vi åt väst men ser gärna att det garderas frikostigt på Estadio Norberto Tito Tomaghello.

Läktarens säkra: Almería

Almería har utmärkt sig såväl defensivt som offensivt under säsongsupptakten och kliver upp i serieledning vid seger. Girona har en hög kapacitet men har inte visat det inledningsvis där det inte längre går att förlita sig på att Cristhian Stuani ska bära de rödvita.

Läktarens skräll: Vasalund

Föga förvånande blir bataljen på Skytteholms IP skevt fördelad där spelarpoolen blir tabelltittande. Vasalund har en hög högstanivå och tenderar att visa detta mot topplagen. I Solna finns goda förutsättningar för en riktigt smaskig kupongrensare!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus