Speltips

Match/event
Topptipset - Tisdag 4/10
Datum
04/10 - 2022
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Inter - Barcelona
2
2. Liverpool - Rangers
1x
3. Frankfurt - Tottenham
1x2
4. Ajax - Napoli
1x2
5. Porto - Leverkusen
1
6. Club Brugge - A.Madrid
1x2
7. Reading - Norwich
12
8. Cardiff - Blackburn
1
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 4/10 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 4 oktober, 2022

Sex bidrag från Champions League och två från The Championship fullbordar tisdagens Topptips. Det är en svårtippad kupong med flera intrikata möten och kan Liverpool, som har det kämpigt för stunden, tappa poäng mot Rangers blir det fin utdelning av detta. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 20:59

1. Inter – Barcelona 

Storsatsande Barcelona har sannerligen motsvarat förväntningarna under säsongsupptakten. Blaugrana toppar La Liga med 19 poäng av 21 möjliga där målskillnaden 19-1 talar sitt tydliga språk. Även prestationen mot Bayern München i den föregående Champions League-omgången var bättre än 2-0-nederlaget indikerar. Inter har onekligen ett tillräckligt bra spelarmaterial för att störa katalanerna men Milanoklubben har inte övertygat så här långt. Tvåan singlas till rimlig procent.

2. Liverpool – Rangers 

Liverpool befinner sig troligtvis i sin värsta period sedan Jürgen Klopp tog över rodret 2015. Bärande pjäser som Virgil van Dijk och Mohamed Salah har inte visat samma pondus som tidigare och Trent Alexander-Arnold ser oinspirerad ut. Två spelare som däremot har visat karaktär är Luis Díaz och Roberto Firmino och värt att påpeka är att Merseysideklubben i stort sett aldrig lämnar tomhänta från Anfield. Goda förutsättningar finns givetvis att studsa tillbaka mot ett skadedrabbat Rangers men i dagsläget vill vi komplettera ettan med krysset.

3. Eintracht Frankfurt – Tottenham 

På Deutsche Bank Park stundar ett intrikat möte mellan två omställningsskickliga lag. Tottenham hade inte mycket att säga till om i lördagens Londonderby mot den bittra rivalen Arsenal och ska vara belåtna med att slutresultatet inte steg till förnedrande siffror. På det stora hela har Spurs dock presterat på en hög nivå under Antonio Conte och givetvis kan de vitklädda studsa tillbaka med ett positivt resultat på Deutsche Bank Park. Eintracht Frankfurt är med det sagt ingen enkel uppgift och visade prov på ett högt kunnande då arrangören besegrade Union Berlin i lördags vilket var “Die Adlers” tredje raka viktoria. Svårtippat möte – vi helgarderar!

4. Ajax – Napoli 

Vi kan med största sannolikhet se fram emot en händelserik afton på Johan Cruijff Arena. Såväl Ajax som Napoli har presterat på en ruskigt hög nivå inledningsvis och besitter inte minst en väldigt hög offensiv kapacitet. De förstnämnda har hamnat i något av en slump med tre raka utan seger men detta ska tas med en nypa salt. Spelmässigt ser det alltjämt väldigt bra ut och med kvalitetsspelare som Steven Bergwijn, Mohammed Kudus och Dusan Tadić ska arrangören inte underskattas vilket blir fallet här. En gaffel (etta-tvåa) prioriteras.

5. Porto – Bayer Leverkusen 

Pressat läge för Porto som är i behov av en seger efter att ha förlorat de inledande två omgångarna. Nederlaget mot Club Brugge var inte så pass ensidig som resultatet indikerar och “Drakarna” förtjänade ett bättre utfall mot Atlético Madrid i premiären. Tämligen goda förutsättningar finns mot ett Bayer Leverkusen som har visat upp tydliga brister under säsongsupptakten. “Die Werkself” har i synnerhet varit en stor besvikelse i ligaspelet och står som nästjumbo efter åtta spelade omgångar. Det finns i synnerhet brister i försvarsspelet vilket ett skickligt Porto ska kunna utnyttja. Vi tar ställning åt väst.

6. Club Brugge – Atlético Madrid

Club Brugge har varit en positiv överraskning och toppar Grupp B efter två spelade omgångar. Belgarna är kompakta bakåt och på offensiv väg har Ferran Jutgla, som anslöt från Barcelona i somras, imponerat stort. Gruppfavoriten Atlético Madrid har i sin tur varit en besvikelse så här långt där Diego Simeones manskap inte nådde upp till sin höga standard mot varken Porto eller Bayer Leverkusen. Bättre krävs om “Colchoneros” ska säkra tre pinnar från Jan Breydel Stadion. Det är knappast någon självklarhet – in med samtliga tecken!

7. Reading – Norwich 

Höga berg och djupa dalar sammanfattar Readings säsongsupptakt väl. Sju segrar från de inledande elva omgångarna är onekligen starkt men även i överkant. “The Royals” har varit väldigt ojämna i sina prestationer vilket de bedrövliga prestationerna mot Rotherham, Sheffield United och Sunderland är ett tydligt exempel på. På hemmafronten har arrangören överlag gjort det väldigt bra ska tilläggas men mot ett topptippat Norwich, som radar upp solida prestationer, slår Paul Ince manskap i underläge. Tvåan inleder, men den för lågt streckade ettan lockar som komplement.

8. Cardiff – Blackburn 

Cardiff har inte fått önskad poängskörd under säsongsupptakten med radar upp solida prestationer på hemmafronten. Norwich fick se sig besegrade här i premiären och senast säkrade “The Bluebirds” ett oavgjort resultat mot formstarka Burnley. Att Blackburn målas upp som favoriter av spelarpoolen är inte befogat. Gästerna besitter onekligen en hög högstanivå men har ännu inte varit i närheten av denna på resande tass. Den väldigt spelvärda ettan är ett spikalternativ.

Läktarens säkra: Barcelona

Barcelona har imponerat stort under säsongsupptakten och fortsätter Blaugrana på inslaget spår ska katalanerna givetvis avancera från denna grupp. Inter har inlett säsongen trevande och har i synnerhet haft det problematiskt när nivån på motståndet ökar. Trolig tvåa.

Läktarens skräll: Reading

På sin dag kan Reading utmana samtliga klubbar i The Championship. “The Royals” har gjort det bra på hemmafronten och gått segrandes ur fem av de inledande sex bataljerna på Select Car Leasing Stadium. Till fint spelvärde går ettan inte att ignorera.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus